danca044 danca044 komentáře u knih

Sním o tobě Sním o tobě Lisa Kleypas

Ta nejlepší kniha, kterou jsem za poslední rok četla. Nemohla jsem se od ní odtrhnout celou noc, byla jsem jak na trní. To se mi u většiny knih nestává, proto mě autorka ohromila.Úžasné, sexy, napínavé, zkrácené, smutné a nezapomenutelné. Četla bych to znovu a znovu.Vztah Dereka a Sáry je neobvyklý a právě to člověka zaujme.Bravo Kleypas, bravo. Jen díky takovým spisovatelkám jako je ona dál čtu knihy, které mě vezmou za srdce, přimějí vcítit se do kůže hlavní hrdinky a mít tak možnost prožít celý příběh jako ona. Krása.

05.03.2016 5 z 5

Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Opravdu nechápu příběh této knihy. Zpočátku to vypadalo nadějně, ale někdy jsem se v některých pasážích ztrácela a jak už tady někdo zmiňoval, postavu Švýcara absolutně nechápu. Jakou tam měl sakra roli? Hůř, než že se z něj vyklube ženská, už se to zvrhnout nemohlo. A to ani nemluvím o té podivné "urně", která měla údajně všechno způsobit. Alex Adams mě svým psaním vůbec neoslnila a s touhle knihou jsem zbytečně ztrácela čas.

10.03.2014 2 z 5

Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Překvapivé zakončení ság Andělů. Už bylo na čase, další díl by byl zřejmě o ničem :-) Lucindu pořád nemusím, celou dobu v knize fňuká a jediné na co myslí je Daniel. Trochu větší kýč.

11.12.2012 3 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Troufnu si tvrdit, že tohle je mnohem lepší, než Padesát odstínů šedi. V příběhu nejde jen o sex (někdy je to trochu únavné), autorka ukazuje, že se opravdu vyplatí počkat si na krásný happy end. Také jsem se mnohdy nemohla ubránit vtipným okamžikům a naprosto jsem si užila první setkání Caroline se Simonem. Knihu jsem přečetla za dva večery a nemohla se od ní odlepit. A to je pro mě jasná známka, že kniha j prostě skvělá. Ráda se k ní někdy vrátím a určitě se vrhnu na další knih od této spisovatelky, která má před sebou jistě skvělou budoucnost.

15.08.2014 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Zajímavá kniha, dobře se četla. Jen popis války v zákopech a utrpení mladých vojáků, na mě bylo někdy až trochu příliš. Pavel byl sympatická postava a Remarque válku vykreslil v pravém světle. Není divu, že ve své době spustilo dílo takový poprask.

26.12.2013 4 z 5

Divoká srdce Divoká srdce Shannon Drake (p)

Toto není jen další obyčejný příběh o lásce. Líbilo se mi, že je v knize napětí a nechybí zde mnoho dobrodružství a nečekaných překvapení. Anna si určitě nenechá poroučet od nikoho jako je panovačný Ian McShane, který znenadání vtrhne do jejího podniku a má tu drzost prohlašovat, že ho vlastní.

20.08.2013 4 z 5

Neznámý manžel Neznámý manžel Sylvia Day

Sylvia Dayová je skvělá spisovatelka a její knihy mám velice ráda. Proto není překvapením, že i tato kniha mně zaujala. V příběhu je plno erotických scén, vášně, lásky a komplikací.

18.12.2012

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Velice nečekaný konec, který jsem tedy rozhodně nečekala. Čekala jsem něco víc, a proto musím dát jen čtyři hvězdičky.

07.02.2014 4 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Čekala jsem od knihy něco více. Někdy jsem se opravdu nudila a chyběla mi nějaká akce, či něco nečekaného, co by nás vytrhlo z dlouhého čekání na ulovenou rybu. Plus musím dát za styl psaní a neradostný konec, který příběhu vdechl alespoň trochu originality. Od Hemingwaye si určitě ještě něco přečtu.

22.12.2013 3 z 5

Zlatá lilie Zlatá lilie Richelle Mead

Velice krásné pokračování Pokrevních pout. Myslela jsem si, že autorka už mě nemůže ničím překvapit, ale ukázalo se, že ano. Sydney je mi velice sympatická a je snadné oblíbit si jí. A její začínající vztah s Adrianem rozhodně schvaluji. Neumím si představit lepší pár. Knihu jsem četla se zatajeným dechem a nemohla jsem se dočkat, jak příběh dopadne. Určitě si koupím další díl, na který se těším už teď. Myslím si, že by bylo skvělé, kdyby Vampýrskou akademii a Pokrevní pouta zfilmovaly.

26.12.2012 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Miluju tuhle knihu. Už jsem jí přečetla několikrát a nikdy mě neomrzí. Jane Austenová mě znovu nezklamala a dokázala, že je skvělá spisovatelka.

16.12.2012 5 z 5

Agnes Agnes Hannah Kent

Od začátku až do konce jsem byla napnutá a nebyla jsem schopna knihu odložit. Sledovat příběh Agnes bylo něco tak poutavého, co se mi už dlouho nedostalo pod ruku. Tušila jsem, že je v ní něco dobrého, jelikož jako vražedkyně nepřemýšlela, ani se tak nechovala. Doufala jsem ve šťastný konec, ale bohužel ne každý příběh může dopadnout dobře.

24.05.2015 5 z 5

Zimní naděje Zimní naděje Lisa Kleypas

Spisovatelka mě velmi mile překvapila a kniha se mi četla skoro sama. Příběh byl také originální a přiměl mě, abych se od knihy nemohla odtrhnout. A když se nemohu dočkat, až zase knihu znovu otevřu, tak to už je pro mě velmi hezká knížka. Určitě stojí za přečtení.

30.07.2014 4 z 5

Tess z d'Urbervillů Tess z d'Urbervillů Thomas Hardy

Velice tragický příběh o lásce dvou, kterým nebylo souzeno být spolu. Tess je zpočátku nevinná dívka a dalo by se říci, že i trochu naivní, ale to se dá odpustit, vzhledem k jejímu věku. To, že podlehne Alekovi není zase takové překvapení, neboť je to přesně ten typ muže, na kterého by si žena v dřívějších časech měla dávat pozor. Smutný konec mě rozesmutnil, neboť jsem Tess a hlavně Angelovi přála, aby konečně byli spolu a šťastní. Hezká kniha.

14.07.2014 4 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Tedy, něco tak pěkného jsem dlouho nečetla. Nesouhlasím s názory ostatních, že je to podobné jako Hunger Games. Podle mě je toto mnohem lepší námět a i kniha se mi četla lépe. Hlavní hrdinka, Tris, mi byla od začátku velmi sympatická a Tobias jakbysmet. Od začátku do konce nevíte co se stane a právě proto sem si tuhle knihu zamilovala. Veronica Roth má před sebou nadějnou budoucnost a nemohu se dočkat, až uvidím zpracování této knihy na filmovém plátně.

17.02.2014 5 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Nemohu říci, že by mě kniha nějak více zaujala. Jsem ráda, že byla poměrně krátká a v některých pasážích jsem se nudila. Viktor Dyk se bohužel nezařadí do mých oblíbených spisovatelů.

20.09.2013 3 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

No, tak konečně vím jak to všechno dopadne. Kniha mě mile překvapila a také se těším, až uvidím pokračování Hobita na vlastní oči. Snad předčí má očekávání.

20.08.2013 5 z 5

Bubny podzimu Bubny podzimu Diana Gabaldon

Gabaldon znovu ukázala, že umí skvěle psát. Neumím si představit kolik úsilí jí muselo stát získat všechny potřebné informace o době v Americe. Smekám klobouk a doufám v další napínavé pokračování. Kniha se mi četla jedním dechem a těch 1100 stránek uběhlo jako voda.

08.08.2013 5 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Skvělé pokračování. Kniha se čte jedním dechem.

27.05.2013 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Tuhle knihu absolutně miluju. Mám velice ráda i filmové zpracování s Keirou knghtley. Jane Austenová je opravdu skvělá spisovatelka a Pýcha a předsudek patří do mých oblíbených knih.

16.12.2012 5 z 5