Dandulka Dandulka komentáře u knih

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Super, moc zajímavý příběh. Těším se na další.

10.01.2023 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Vlastimil Vondruška

Třicátý díl Oldřicha z Chlumu opět nezklamal. Skvěle postavený příběh.

31.12.2022 5 z 5

Podezřelá smrt Podezřelá smrt Stanislav Češka

Opět bravurně napsáno. Je jen škoda, že se tentokrát jednalo o fiktivní příběh. Klidně se mohl někde stát a moc bych se divila, kdyby někdy někde ne.

25.11.2022 5 z 5

Smrt místostarosty Smrt místostarosty Stanislav Češka

Opět skvěle zpracovaná detektivka. Mám moc ráda autorův styl psaní, moc dobře se to čte.

12.11.2022 5 z 5

Moje tlustá opilá svatba Moje tlustá opilá svatba Robert Bryndza

Ani tenhle díl mě v ničem nezklamal. Moc se mi líbí nápad napsat román pomocí e-mailů. Je to čtivé a nejedná se o jeden souvislý text, naopak je zajímavě členěný právě známou šipkou odeslaného e-mailu. Jedná se o velmi oblíbený způsob moderní komunikace, každý dnes čteme desítky e-mailů, tak proč ne rovnou román!
Prostě skvělé čtení!

02.11.2022 5 z 5

Záměna Záměna Nika Peas (p)

Zdá se, že tato série bude velmi dobrá. Aspoň tak soudím po přečtení prvního dílu. I když některé situace byly více méně předvídatelné, zápletky byly velice pěkné.
Uvidíme, co přinesou další díly.

02.11.2022 5 z 5

Zapomenutá smrt Zapomenutá smrt Stanislav Češka

Opět skvěle a zajímavě napsané. Osobně jsem milovníkem dlouhých souvětí, a tak se mi autorův způsob psaní moc líbí. Tyhle detektivky (i ty historické) hltám jedním dechem.
Takže za mě: opět za pět! Což je zde ta nejvyšší hodnota (naštěstí).

06.10.2022 5 z 5

Preventivní vražda Preventivní vražda Stanislav Češka

Moc hezké vyprávění přesně ve stylu autora. Klidné, příjemné čtení a přesto velmi zajímavé. Hned mám rozečtenou další z detektivek.
Takže můj závěr zní: mohu jen a jen doporučit.

05.10.2022 5 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

I tahle zatím poslední kniha ze Strašidelných domů je skvělá. Trochu mě u posledních dvou dílů matou doplňující ilustrace, ale nic to neubírá na kvalitě příběhu. Pokaždé, když jsem čekala logické vyústění příběhu, přišel zvrat a celé se to obrátilo úplně někam jinam. Opravdu skvělé čtení! Mohu jen doporučit. A nejen tuto knihu, ale i celou sérii!

22.09.2022 5 z 5

Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

I přes strhující konec musím dát za 4 *. Knížka je čtivá, obsahuje zajímavé obraty, ale na můj vkus je příliš nabitá sexem (má to být přece kniha pro dospívající mládež). Autora zřejmě fascinují sexuální hrátky ve třech či mezi stejným pohlavím. Ne každý je toho příznivcem. Sem tam pro oživení, proč ne, ale tady toho bylo až příliš.

14.09.2022 4 z 5

Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Jsem moc ráda, že jsem na tuto sérii narazila a měla možnost si ji přečíst. Vůbec mi nevadí, že jsem se k jednotlivým dílům dostávala na přeskkáčku, i tak to bylo fajn čtení.

22.07.2022 5 z 5

Sabat Sabat Blanka Jehlíková

Hezký příběh ze současnosti s kapkou tajemna. To je přesně to, co mám moc ráda. Velmi citlivě napsané. Je to už druhá kniha této autorky, kterou jsem četla a musím říct, že se mi obě moc líbily. Mám v plánu mrknout se ještě i na další.

24.06.2022 5 z 5

Děs sídla Wake's End Děs sídla Wake's End Michelle Paver

Sice zajímavý příběh, ale v jednu chvíli jsem se trochu zasekla a docela jsem se musela přinutit číst dál. Strhující konec malinko pokazil dovětek, který čtenáře zavedl zpět na začátek, tedy do roku 1967. Pro můj vkus byl příliš dlouhý, dal se shrnout jen do jedné kapitoly namísto dvou.

05.06.2022 4 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Tak tenhle díl se opravdu povedl! Přečetla jsem ji za jeden den. Kdo má rád duchařské příběhy, je to pro něj to prané!

29.03.2022 5 z 5

Případ rozvaděných bratrů Případ rozvaděných bratrů Stanislav Češka

Podle mého bylo v příběhu čím dál víc rekapitulací minulých příběhů než děj samotný. V poslední době jsou tyto případy spíše vzpomínkovou záležitostí než něčím zajímavým. Jako by autorovi docházely nápady. Což je velká škoda.

27.03.2022 4 z 5

Neviděli jste Melody? Neviděli jste Melody? Sophie Hannah

Tak jsem si myslela, že kniha bude lepší. Na můj vkus byla moc utahaná. Mám raději svižnější děje.

12.03.2022 3 z 5

Malorie Malorie Josh Malerman

Moc jsem se těšila na tohle pokračování a nezklamala jsem se. Mám dokonce pocit, že tahle kniha byla ještě lepší než Bird Box!
Jem se nějak nemůžu zbavit dojmu, že "život podle pásky" je paralelou na ty naše "náhubky", které nosíme už bezmála dva roky v kuse :-( . Tak mě, prosím, moc nekamenujte :-D !
Jinak- kniha je skvělá, čtivá, prostě exkluzívní! Pět hvězdiček je moc málo! Dala bych za sebe klidně i deset!!!!

26.12.2021 5 z 5

Neočekávaný host Neočekávaný host Agatha Christie

Málokdy čtu detektivní příběhy, ale tento se mi opravdu moc líbil. Příběh měl jak spád, tak zde nerušilo ani mnoho postav, či naopak málo. Prostě všeho bylo tak akorát.

12.12.2021 5 z 5

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Super čtení! Moc jsem se těšila na knihu a musela jsem na ni chvíli počkat, ale vyplatilo se!!!!

07.12.2021 5 z 5

První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

Skvela zapletka,moc me to bavilo. Dopoeucuji.

10.10.2021 5 z 5