Dandulka komentáře u knih
Skvěle napsané, i když z počátku se příběh vyvíjel docela pomalu a kostrbatě. Asi v polovině ale dosral příběh spád. Místy jsem si říkala, co tak asi bude na zbývajících stránkách, ale vždycky přišel nějaký obrat a celá příběh se najednou posunul dál. Mám moc ráda nečekané zvraty a obraty.
I když začínám zase od druhého dílu, byla tahle kniha fantastická. Až na ten konec. Ten jsem fakt neustála, ale to je u mě normální. Jsem si jistá, že i první díl bude skvělý. Až na ten překlad, ale to už jsem si stěžovala jinde. Prostě je lepší nechat slovenské autory v originále!!!!!
Jako vždycky skvělé čtení. Odpočinkové a přesto dobře napsané. Mám tuto sérii opravdu ráda.
Tohle "dílo" mě zrovna moc nenadchlo, čekala jsem něco jiného. I to se někdy stává. Na druhou stranu je až s podivem, čím vším se mohou dnes lidé živit.
Ráda jsem si tuto knihu přečetla, moc mě zajímala i místa, pro mě neznámá. Spousta zajímavých informací je proložených také pověstmi a legendami (Slavičí stezka na Křivoklátě, aj.). Velmi osvěžující je právě ta skutečnost, že se nejedná jen o výčet pouhých faktů. Krásné čtení!
Pro mě také proto, že Karel IV. a jeho doba je mou nejoblíbenější etapou celých dějin.
Moc jsem se těšila na tohle pokračování a nezklamala jsem se. Mám dokonce pocit, že tahle kniha byla ještě lepší než Bird Box!
Jem se nějak nemůžu zbavit dojmu, že "život podle pásky" je paralelou na ty naše "náhubky", které nosíme už bezmála dva roky v kuse :-( . Tak mě, prosím, moc nekamenujte :-D !
Jinak- kniha je skvělá, čtivá, prostě exkluzívní! Pět hvězdiček je moc málo! Dala bych za sebe klidně i deset!!!!
Pro mě velmi zajímavý příběh se spoustou retrospektivních prvků, které příběh pěkně dokreslují. Na autorovi je poznat, že se skutečně vyzná ve sjíždění nejrůznějších řek.
Samotný příběh je velmi čtivý a svižný. Kniha, kterou přečtete jedním dechem.
Z počátku mě kniha moc nebavila. Patrně to bylo tím, že autorka zvolila docela zvláštní styl vyprávění a bylo potřeba si na něj zvyknout. I když vyprávěla sama o sobě, zvolila pro toto vyprávění er-formu.
Po překonání těchto "nástrah" už se příběh stal čtivým a docela zajímavým.
Na jedno přečtení to ušlo. Docela jsem se i u některých příběhů zasmála. Ale celkem nic moc. Je to škoda, očekávala jsem od autora poněkud něco jiného.
Skvělé čtení! Ostatně jako vždycky. Asi se budu jen opakovat, ale doporučuji!!!!!!
Někdy si ráda přečtu detektivní příběhy když jsou dobře napsané. osobně dávám přednost těmto krátkým příběhům než zdlouhavé a někdy i nudné detektivce. Moc se mi líbí dlouhá souvětí se vsuvkami a dávám jim přednost před krátkými holými větami. Tady se dá snadno ukázat jak je čeština krásná. Prostě paráda!!!!!
Myslela jsem si, že se bude jednat o něco malinko jiného, ale docela mě to zklamalo. Vadilo mi, že myšlenky nebyly oddělené od přímé řeči třeba kurzívou, jak se to běžně dělává. Někdy bylo dost těžké odlišit co si postavy myslí a co říkají nahlas. A co mi opravdu "hnulo žlučí" bylo to "čecháčské" : "Petrovo rodiče..., Petrovo kamarádi...." Takovou zhýralost opravdu neuslyšíte nikde jinde než v Čechách!!!! To přímo brní v uších!!!!
Asi není od věci se naučit skloňovat, pokud chci něco psát! Ale to je jen můj názor.
Knihu jsem přečetla na jeden nádech, ostatně jako všechny autorovy knihy. Příběh samotný měl spád a byl nápaditý. I retrospektivní prvky tu a tam vklíněné do příběhu byly příjemným zpestřením.
Co mi ale opravdu vadilo a rušilo mě to při čtení, byly tiskové chyby. Překvapivě jsem jich našla dost; někdy mám pocit, že nikdo nekontroluje správnost a bezchybnost textu. Docela často schází drobné spojky a problémy měl tiskař také s pády a rody. No, snad to byl jen ojedinělý případ a další kniha uteče pozornosti malého avšak všetečného tiskařského šotka.
Už je to dávno, co jsem ji četla naposledy, ale ráda se k ní vždycky vrátím.
Moc dobře napsané, krásně se mi to četlo. Prostě a jednoduše: Kdo umí, ten umí!
Docela hezká dějová linie, jen v některých pasážích mi připadal děj slabší. Proto jen 4 hvězdičky. Patrně bych se k této knize asi už nevrátila.
Málokdy čtu detektivní příběhy, ale tento se mi opravdu moc líbil. Příběh měl jak spád, tak zde nerušilo ani mnoho postav, či naopak málo. Prostě všeho bylo tak akorát.
Po delší době se našla zase jedna hezká a čtivá knížka. Skvělý příběh! Opravdu doufám, že se jedná jen a jen o fikci :-D
Nová série vypadá, že bude velmi čtivá. Zatím jsem četla všechny knihy a ani jedna mě nezklamala. Tak uvidíme, co bude dál.
námět a děj knihy byl zajímavý, samotný děj měl spád. Jen ten překlad ze slovenštiny!!!!! Předně nechápu, proč vůbec někoho napadlo překládat slovenštinu do češtiny, navíc, pokud to vůbec neumí!!!!!! Působilo to na mně jako by to někdo překládal přes překladač google, některá slova naprosto nedávala smysl!!!!! Celou knihu to tak pokazilo!!!! Prosím, příště nepřekládat!!!!