Černá sanitka: Znovu v akci přehled
Petr Janeček
Černá sanitka série
Hoaxy, fámy, konspirace. Zaručené zprávy šířené po internetu. Děsivá varování kolující po sociálních sítích. Šokující i úsměvné historky, které se přihodily kamarádům vašich kamarádů… Témata? Koronavirus Covid-19. Mobilní sítě 5G. Modrá velryba. Muslimka a peněženka. Piraně na koupališti… Nová kniha z úspěšné knižní série Černá sanitka, která se v minulosti dočkala televizního, rozhlasového a divadelního zpracování, přináší komentovaný výběr 162 nejzajímavějších textů českého současného folkloru, které kolují ústním podáním i internetem. V dnešní době, kdy tradiční „městské legendy“ známé z prvních dílů Černé sanitky pomalu ustupují ze scény, se autor, etnolog a folklorista Petr Janeček, zaměřil i na nové, aktuální žánry. Kniha s odbornými komentáři proto představí také fenomén internetových hoaxů, fake news a konspiračních teorií, které se v posledních letech dočkaly nebývalé obliby.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá sanitka: Znovu v akci. Přihlašte se a napište ho.
Na jedno přečtení to ušlo. Docela jsem se i u některých příběhů zasmála. Ale celkem nic moc. Je to škoda, očekávala jsem od autora poněkud něco jiného.
Rozhodně to bylo zajímavé čtení, ale měl jsem celou dobu pocit, že už to znám. A že jsem to četl, asi třikrát před tím. Trošku zamrzí nevyužitý potenciál u kapitoly Hoaxy a Fake news. Předpokládal jsem, že Černá sanitka by se měla v nové době zaobírat spíš internetem.
Knižní novinky (45. týden)
01.11.2020
Kniha Černá sanitka: Znovu v akci v seznamech