Dani25 Dani25 komentáře u knih

Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Mohsin Hamid

V tejto útlej knižke prežijeme celý život NĚKOHO a krásnej divky. Človek sa pri nej zamýšľa nad vlastným životom. Veľmi zaujímavá kniha.
„A pokud jde o vydělávaní peněz, nic nepomůže překonat propast od stavu “sedím tu jak hromádka neštěstí” k tomu “který jen ze svých záchodů mám použít” líp, než když se stanete učedníkem u někoho, kdo už to má všechno pěkně srovnané.“

10.01.2021 5 z 5

Spis Odessa Spis Odessa Frederick Forsyth

Zaujímavá kniha, v prvej polovici kopec informácií o nacistoch, druhá polovica napínavá detektívka.

02.06.2020 4 z 5

Dokonalá podoba Dokonalá podoba Tana French

Spočiatku sa mi to zdalo zdĺhavé, ale potom sa to rozbehlo. Veľmi dobrá krimi a vynikajúco opísané postavy.

10.04.2020 4 z 5

V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku V zajetí geografie: Jak lze pomocí deseti map pochopit světovou politiku Tim Marshall

Veľmi ma zaujala táto kniha. Jasným spôsobom vysvetľuje situáciu na svete. Niektoré veci som tušila, niektoré ma prekvapili.

19.09.2019 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Pre mňa áno, výborne písaná kniha. :) A hneď sa idem pustiť do ďalšej: V službách zla. Odporúčam.

04.03.2019 5 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Silná kniha. Smutné je, že v tejto rodine nikto nevyjadril pred ostatnými svoje pocity. Každý sme iný, každý má iné predstavy o živote a preto nikdy nemôžme vnucovať svoje sny nikomu, ani vlastným deťom.

10.11.2018 5 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

No teda, silné :( Nechápem prečo tá zmena matky, a keď už tak čím si to zaslúžil konkrétne jeden syn. Kde boli všetci tí susedia a rodičia detí, ktoré videli ako Davida matka týra. :( Celé zle, úplná ľahostajnosť toľké roky. Matka sa mala liečiť na psychiatrii okamžite keď nastala zmena v jej správaní.

01.08.2018 5 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Výborná krimi, nemohla som sa od nej odtrhnut :)

30.01.2017 5 z 5

Chlapec na vrchole hory Chlapec na vrchole hory John Boyne

Uveriteľný príbeh o chlapcovi, ktorý potrebuje mužský vzor a preto je ľahko ovplyvniteľný v takom veku. :(

12.07.2024 5 z 5

Profesorova rovnica Profesorova rovnica Jóko Ogawa

Úvod ma hneď vtiahol do deja. Prvá polovica ma veľmi bavila, druhá už bola akoby na silu, baseball nahradil matematiku.

12.02.2024 3 z 5

V  nesprávnom čase na nesprávnom mieste V nesprávnom čase na nesprávnom mieste Gillian McAllister

Kníh s témou cestovania v čase je viacero, ale táto mala v sebe niečo nové. To postupné spätné dozvedanie sa súvislostí bolo veľmi dobre podané. A viackrát tam boli momenty prekvapenia, ktoré by som nepredpokladala. A vravela som si: "Čože?!". Som rada, že som natrafila na túto knihu a odporúčam.

04.12.2023 5 z 5

Vyšinutí Vyšinutí Michael Katz Krefeld

Typická severská detektívka, hlavný hrdina alkoholik, ale zároveň superman. Preto jedna hviezdička dole. Ale čítalo sa dobre, páčilo sa mi prepojenie troch časových období.

14.11.2023 4 z 5

Piranesi Piranesi Susanna Clarke

Nepatrím do skupiny čitateľov, ktorí vyhľadávajú fantasy, ale sem tam chcem zmenu. A táto kniha bola dobrý vyber. Spočiatku sa síce dlho nič nedeje, “len “ sa oboznamujeme s Domom a sochami. Ale vydržte, čítajte až do konca. (A páčili sa mi názvy kapitol.)

12.10.2023 4 z 5

24 dní do Vianoc 24 dní do Vianoc Michala Ries

Veľmi milá a pozitívna kniha. Výborný nápad: úlohy adventného plánu. Ťahalo ma to citat stále ďalšiu kapitolu, lebo som bola zvedavá aka je úloha nasledujúceho dňa.

01.10.2023 5 z 5

Na pláži Na pláži Ian McEwan

Obidvaja boli veľmi vystrašení, báli sa otvorene sa porozprávať aj keď sa milovali. Bolo mi ich veľmi ľúto, lebo mohlo to skončiť úplne inak. Nie je to kniha o sexe, je to kniha o živote dvoch ľudí, ktorých ovplyvňovali vtedajšie spoločenské pomery. McEwan ma znovu nesklamal v rozpitvávaní postáv.

20.08.2023 4 z 5

Srnka Srnka František Kozmon

Konečne som sa dostala k ďalšej časti série. Opäť ma zaujal dej a vývoj jednotlivých postáv. V polke knihy som si myslela, že viem kto je vrah, ale mýlila som sa. Môj druhy tip cca v 3/4 knihy sa ale potvrdil.

06.07.2023 4 z 5

Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí Eric de Kermel

Milá oddychová knižka. Celá v pozitívnom duchu, všetko sa vyrieši kladne. Opis mestečka je tiež zaujímavý. A našla som v nej aj inšpiráciu na ďalšie knihy do zoznamu chystám sa prečítať

25.06.2023 4 z 5

Nikdekoľvek Nikdekoľvek Neil Gaiman

Pred dvoma mesiacmi som bola prvý krát v Londýne, tak som sa veľmi potešila keď som natrafila na túto knihu. Zaujal ma Horný aj Dolný Londýn. Ale čo sa týka deja, tam asi nie som cieľová skupina...

27.01.2023 3 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Úprimne - veľmi som sa tešila na knihu, ale bola som sklamaná. Čakala som podľa anotacie aj podľa hodnotení, že to bude jedna z tých, z ktorej “padnem na zadok” :) Myšlienka výborná, ale slabo využitá. Aj štýl písania mi prišiel dosť jednoduchý. “Život neoklameš. Človek musí žiť so svojimi rozhodnutiami a poučiť sa z nich. Tento systém nemožno obísť.”

18.07.2022 3 z 5

Príbehy Považského Sokolca Príbehy Považského Sokolca Lukáš Luk

Vtipné postavy a epizódy ich života vo vymyslenej slovenskej dedine po nežnej revolúcii. V tak malej knihe stihol autor prezliekanie kabátov, začiatky podnikania, motivačnú knihu, očistné metódy. :D Popri tom výlet do stredoveku, na Blízky východ a do Rumunska. Kniha ma pobavila a prečítam aj ďalšie dve.

03.04.2022 4 z 5