daniel1895

Kniha je velmi zajímavá. Nicméně musím říct, že se, především díky vážnosti zpracovávaných témat, nečetla zrovna lehce.

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na neobvyklou strukturu knihy, kdy sudé kapitoly ukazují příběhy jiných osob, které se dostaly do křížku s kremelskou propagandou a ty liché ukazují především používané metody demonstrované především na osobě autorky. Nutno říct, že popisované metody jsou dosti děsivé.

Kniha pro mě byla spíše zklamáním, některé pasáže byly geniální, ale děj jako celek spíše nudil.

Tak trochu atypická francisovka. Zhruba polovina se nepříjemně táhla, pak ale přišel zlom a děj jel jako po másle. Jediným minusem je až přílišná přímočarost

(SPOILER) Oproti předchozímu dílu mě děj oslovil víc. Jako plus přidávám konec, kdy po tom, co do sebe v celé knize tak nějak všechno hezky zapadá, že člověk má pocit, že je jasné, kdo za tím vším, najednou přijde na posledních 5 stránkách naprosto překvapivý zvrat.

Kniha mě v rámci autorovy tvorby spíše zklamala, děj se příliš táhl.

Námět je zajímavý, některé pasáže mě pobavily, nicméně ve mně převládá pocit, že se z toho námětu dalo vytěžit daleko víc.

Kniha dobře napsaná, jenom škoda, že nedostal více prostoru životní příběh autora, především ta temnější období...