dark.ma93 komentáře u knih
Tahle knížka mě úplně rozesmutnila...:/ :( Sice málo známá, ale jedna s těch nejlepších, co jsem četla. Hodně psychologicky propracované :)
Začátek knížky mě vyloženě nadchnul. Sice románek, ale byly v něm ženy. Docela netradiční. Celá zápletka mě bavila, konec byl ale trochu zklamání. Autorka to skvěle propracovala, mohla popsat složitou psychiku stalkera. Ten konec byl moc zkrácený a dle mě tak knížka mohla skončit zajímavěj.
Obdivuji, co ta malá holčička dokázala vydržet. Většinou mi přijde, že dospělé ženy v těchto zemích se neubrání, ale tahle holčička to dokázala! Skvělé!!!
Souhlasím s tím, že jsem čekala víc, styl psaní mě trochu nudil, ale ten příběh je sada! Nevěřila bych do čtení, že existuje něco takovýho vůbec existuje... Dost děsivý způsob jak ublížit dítěti.
I jako holka, která sport neprovozuje a nesnáší ho uznávám, že tenhle příběh je moc pěkně napsaný a dá se u toho pobavit :)
Jednou jsme to doma četli. Začátek o přátelství a společném dětství. Potom nespravedlnost a nakonec zápletka a zajímavý lidský osud.
Smutné, zamilované, čtivé, krásné... takhle by se to dalo charakterizovat.
Četlo se to těžko, styl vyprávění mi nesedl. Příběh je to ale pěkný :-)
Moje oblíbená knížka v dětství. Určitě bych si ji přečetla na odreagování i teď a jednou četla vlastním dětem.
Je to krásné, pohádkové, plné fantazie. Strašně se mi líbí přátelství, popis nebe. Líbil se mi styl vyprávění a vtáhlo mně to do děje. Škoda, že knížka není tolik známá. Je to paráda! :)
Nesedl mi úplně styl psaní, dle mně tomu chybělo to správné vyprávnění a pokus o dramatično. Ale jinak popis drsné zkušenosti.
Začátek je trochu červená knihovna, ale pak je to dost zajímavé a hlavě poučné... Ženy by si na tohle měly dát v životě pozor.
Je to docela vtipně napsaná a pěkná knížka :)) Historicko, smutný román.
Sice občas zdlouhavě psané, ale jinak srdeční knížka. Mám ji moc ráda. Realisticky popsaný život ve škole, smutná smrt kamarádky... S toho mi bylo smutno hodně :(( Muselo to být hrozné. Nakonec zamilované a krásný konec.
Moje dětství. Ta Gabra byla dycky potvůrka a Málinka hrozně milá.
Pěkný byl hlavně ten první příběh o dívce, co se učí ve Vandsdorfu. Jezdí navštěvovat otce apod. Celkově zajímavý příběh.