Debbra Debbra komentáře u knih

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Kniha je krásně napsaná a převážně jsem jí četla s tím praštěným úsměvem na rtech. Prožít něco takového je asi sen každé dospívající dívky. Kniha splnila mé očekávání a tím bylo, přečíst si něco oddychového.

18.04.2023 5 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Velice zajímavé životní příběhy dvou mladých lidí. Člověk nechce ani pomyslet, že by něco takového mohl prožít. Je to druhá kniha, kterou čtu od této autorky a rozhodně nejsem zklamaná. Knížka byla velice čtivá a pořád se v knize vlastně něco dělo. Za mě super :)

14.03.2023 3 z 5

Zaklínač – komplet 8 knih Zaklínač – komplet 8 knih Andrzej Sapkowski

Miluju postavu Zaklínače, jeho osobnost. Spisovatel mohl sem tam nějakou tu stránku ubrat. Některé věci byli až moc "odborně" popisovány a nenašla jsem u nich hlavu ani patu. Taky se musím přiznat, že by se mi líbil více rozšířený příběh postav jako byla Yennefer nebo Marigold. A konec knihy Věž vlaštovky se mi prostě nelíbil, nepovedl se. Ale jinak všech osm knih stojí za přečtení.
*knihy se seriálem mají pramálo společného.

24.12.2022 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha nebyla špatná, ale některé části byli za mě bohužel nudné. Můj problém byl asi i v hlavní hrdince. Prostě mi ta holka nesedla :D

24.12.2022 3 z 5

Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Třetí díl má rozhodně svižnější děj, než díl druhý, což za mě bylo vítané. Každopádně část příběhu, která se odehrávala u Trpaslíků byla velmi zdlouhavá. Několik stran bych klidně ubrala, ale jinak se kniha četla dobře.

23.12.2022 3 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Druhý díl byl určitě lepší, než první, protože tu bylo mnohem více akce. Autorka vás vlastně přiměje k tomu, aby jste zapomněli na Jarní dvůr a zamilovali se do Rhyse, což se jí v mém případě povedlo. Těším se na dějovou linku Nesty a Elain v dalším díle.

28.11.2024 5 z 5

Výzva sluneční královny Výzva sluneční královny Nisha J. Tuli

Jak už tady bylo zmíněno, je to opravdu mix z několika napsaných příběhů z jiných knih. Přesto byla kniha čtivá a příběh určitě zaujal koncem, kde si říkate, že už potřebujete druhý díl, aby jste věděli jak to dopadne.

08.09.2024 4 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Mé očekávání bylo, že kniha bude romantická, ale z posledních stran jsem byla v šoku jak se to zvrtlo. Nápad na příběh vůbec nebyl špatný, ale některé části příběhu byli nevyjasněné a šlo se prostě dál. Lucy byla velice zvláštní kamarádka, někdy mě rozesmála a někdy jsem si řekla, že její chování je už moc.

23.07.2024 4 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Příběh z pohledu Cardana se mi velmi líbil a nemluvě o nádherných ilustracích v knize, kde jsou všichni perfektně vyobrazeni. Knihu jsem přečetla na jeden zátah takže určitě doporučuji.

25.04.2024 5 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale konec byl opravdu svižný a stále se něco dělo. Líbí se mi hlavně ta myšlenka, že obyčejná lidská holka se dostala do světa víl a hlavně proč se tam dostala.

08.04.2024 5 z 5

Poslední gambit Poslední gambit Jennifer Lynn Barnes

Naprostá bomba! Knihu jsem právě dočetla a vůbec se mi s ní nechce loučit. Těším se, až si celou sérii s odstupem času přečtu znovu.

06.02.2024 5 z 5

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Právě jsem knihu dočetla a popravdě mě překvapují komentáře typu, že se čtenář nemohl začíst. Opravdu? Děj mě ihned dostal a já s každou kapitolou byla zvědavá, jak se osudy všech postav propletou. Nejvíce mě bavil příběh Catherine a Tash. Za mě byl příběh poutavý a těším se na čtení dalšího dílu.

28.08.2023 5 z 5

Wildcard: Divoká karta Wildcard: Divoká karta Marie Lu

Druhý díl byl stejně dobrý jako první. Kniha se četla sama a do příběhu jsem se opravdu dostala hned. Už teď se těším, až to budu číst znovu.

27.07.2023 5 z 5

Warcross Warcross Marie Lu

Obálka mě nijak nenadchla a přišla mi kýčovitá, proto jsem jí nedávala velké šance. Každopádně mě kniha velmi překvapila a zamilovala jsem si jí. Rozhodně jí nečtu naposledy.

27.07.2023 5 z 5

Jantarové kukátko Jantarové kukátko Philip Pullman

Za mě je tento poslední díl povedený. Téma jako je náboženství, církev a tomu podobné mi zrovna blízké není takže chvíli trvalo, než jsem se do toho dostala, ale nijak mě to od příběhu neodradilo. Velkou radost mi udělalo, že se tu znovu objevil Lee Scoresby a Iorek Birnison.

25.07.2023 4 z 5

Jedinečný nůž Jedinečný nůž Philip Pullman

U tohoto dílu mi trvalo trošku déle se začíst. Možná to bylo tím, že jsem se nemohla sžít s novým světem, ve kterém se tento příběh převážně odehrával. Každopádně příběh mě bavil a i nadále je Lee Scoresby má oblíbená postava.

08.07.2023 3 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Knihu jsem právě teď dočetla a pořád se nemůžu z celého příběhu vzpamatovat. Kniha se četla sama, stejně jako první díl. Akce a napětí bylo snad v každé kapitole. Stále jsem se snažila odhadnout, jak to mohlo být a nebo jak to teprve bude, ale vždy tam byl ten zvrat, který jsem prostě nečekala. Už teď se nemůžu dočkat dalšího pokračování!

04.04.2023 5 z 5

Prokletí horské dívky Prokletí horské dívky Emily Carpenter

Neurazí, ale ani úplně nenadchne. Jinak je kniha čtivá a sem tam i napínavá.

23.12.2022 3 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Na sérii Dvorů a celkově na tuto spisovatelku jsem slyšela tolik chváli, že jsem si řekla, že je čas to přečíst. První díl mě hodně bavil a chvílemi jsem si říkala, že snad ani nechci pokračování. Chci, aby to skončilo, že Feyre zůstane šťastně s Tamlinem, ale něco mi říká, že to se nestane. Takže se už těším na druhý díl.

20.11.2024 4 z 5

Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

První polovina knihy se mi četla hůř, ale ve druhé polovině se děj více rozjel. Námět na příběh je skvělí, ale přišlo mi, že je tam velká podobnost s předešlou knihou Kouzla rodu Thornů.

26.09.2024 3 z 5