Dvůr trnů a růží přehled
Sarah J. Maas
Dvůr trnů a růží / Na dvore z tŕňov a ruží série
Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete od autorky série Skleněný trůn. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, zaútočí na ni podivný tvor. Odvleče ji do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že tajemným únoscem je jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku. Feyre čeká těžký úkol - musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. „Oslňující svět, dokonale propracované charaktery postav a samozřejmě vrchovatě romantiky“. - RT Book Reviews „Jednoduše úchvatné … Série Skleněný trůn byla hitem, (a) tato nová řada je připravena pokračovat ve stopách Skleněného trůnu“. - Booklist „Sarah J. Maasová přichází s něčím, co může být její dosavadní nejlepší práce… okouzlující, strhující a nápadité… Budování nového světa je dokonalé, tak jak to dokáže jen Maasová!“. - USA Today... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , CooBooOriginální název:
A Court of Thorns and Roses, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr trnů a růží. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
První díl .
První polovina knihy mě moc nebrala, byl to sice takový úvod ale přes 600 stran se tam prakticky nic nedělo, nic nevysvětlilo. Tohle vše by šlo dát do 100 stran. Ale pak už to začalo být zajímavější.
Pak se tu poprvé objeví Rhys, dozvíme se něco o kletbě. Poslední čtvrtině knížky to má už slušný grády. A navnadí to na další díl.
Osobně se mi Tamlin nelibí, přijde mi takový mdlý, sice Feyru miluje, ale jen tak ji nechá odejít, jen tak ji nechá aby ji mučili. Přišlo mi jakoby k ní nebil úplně upřímný.
Rhys se tváří jako dokonalý prevít, ale ukáže se , že zdání někdy klame .
(SPOILER)
Toto je mé druhé setkání s dvory. Poprvé jsem knihu odložila někde v polovině, protože co si budeme než se Feyre dostane pod Horu je to docela nuda. Tamlin mě taky nějak extra neoslovil. Hlavně jsem nebyla takový čtenář jako ted. Bohužel tenkrát mi to nedalo a prolétla jsem další dva díly a zamilovala se do Rhyse. Když jsem tedy před rokem a půl podlehla čtení, bylo naprosto jasné, že si tuhle sérii budu chtít přečíst podrobně znovu.
Což mě přivádí k dnešku. Než se Feyre dostane pod Horu je to stále docela nuda. Pak se konečně začne něco dít. Tím že vím jak se příběh bude dál vyvíjet, jsem si v příběhu všímala spousty detailů.
Takže i když je pro mě tahle série srdcová, první díl nemůžu ohodnotit lépe, protože to prostě není ono. Teď se vrhnu na můj milovaný druhý díl a těším se jak si ho užiju.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)“
„"Zůstaň s vladařem, lidská ženo."“
Kniha Dvůr trnů a růží v seznamech
v Přečtených | 6 658x |
v Knihotéce | 1 472x |
v Chystám se číst | 1 554x |
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
Máme tu první díl série ACOTAR. Upřímně, tuto knihu série jsem rozečetla už kdysi dávno, ale ani jsem ji nedočetla, prostě se mi nelíbila. Znovu jsem jim dala šanci až letos, když mi spousta lidí okolo říkala, že to je perfektní a že je to must read v romantasy.
Za prvé, příběh je plynulý a má příjemný spád. Není v něm sice příliš zvratů, ale má nějaké tajnosti apod. Rozhodně ale ve mně příběh nevyvolával pocit, že mě ta tajemství ničí a nutně potřebuju zjistit jaké jsou. Celkově to působí předvídatelně a myslím, že v některých částech jej autorka zbytečně natahovala.
Co se postav týče, jsou propracované, nejsou nijak ploché a člověk s nimi docela i souzní. Ale stejně jako u příběhu, romantická linka mezi hlavními hrdiny ve mne nevyvolala nějakou odezvu. Nepřišlo mi, že mi nějak zvlášť záleží na tom, co s nimi bude. Jedině Feyre jsem si tak trochu oblíbila.
Příběh celkově dle mě funguje spíše jako odrazový můstek pro další díly, ale jako samostatně je takový neslaný nemastný. Rozhodně ve mně nevyvolal příliš emocí na to, abych měla nějaká očekávání od dalších dílů. Do dalších dílů jsem se nicméně pustila hlavně kvůli Rhysandovi.
Suma sumárum knihu doporučuju všem těm, kdo hledají plynulý lehce předvídatelný příběh s dominantní romantickou linkou.
Plus ještě takové objasnění nakonec, Dvory opravdu nejsou vílí por*o. Je to taková spíš 14+ fantasy romance. Ale por*o v knize opravdu vypadá jinak.