Dela90 Dela90 komentáře u knih

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

(SPOILER) Alex je nejlepší kamarád bratra Avy. Ava ho opravdu nemusí. Jenže to ještě netuší, že po dobu bratrovi nepřítomnosti ji má Alex hlídat. Nejdříve se nemohou vystát, ale posléze i ta nejtvrdší ledová slupka praskne. Ačkoliv každý z nich si nese démony ze své minulosti,touha a chtíč je spojí. Jenže, bude tohle po prozrazení tajemství, které začínají vyplouvat na povrch stačit, nebo si půjdou každý svou vlastní cestou?

Woow! Tohle byl skvost. Už chápu co na téhle knize všichni mají.

Přiznám se, že se ze začátku mi příliš nesedla Ava, její chování a tak celkově. Zato, Alex ten si mě získal téměř hned. Čtení je to rozhodně návykové. Knížka je plná bolesti, strachu, touhy a lží.

Postupem se dozvídáme, proč má Ava panickou hrůzu z vody. A jako brr, nechtěla bych tohle v životě zažít. Moc se mi líbily scény, kdy ji učil plavat. Táhne je to k sobě jako magnet, ale Alex bral dost zpátečku, nicméně všechno má své důvody. A ten hlavní byla pomsta za svou rodinu. Když jsem četla úryvky z toho co se stalo, šel mi mráz po zádech.

A pak tu byla scény, které jsou zase extrémně žhavé, prostě k sobě zapadly jako ztracené dílky puzzle.

Ke konci knihy se střídá jeden zvrat za druhým a vy nestačíte zírat. Odhalení, kdo za tím vším stojí. Jako woow, já si to tak na oko myslela. Chudák Ava, prožila si toho v životě dost, jako bolest, ztrátu a hlavně nespočet lží.

Upřímně za to, co ji Alex provedl - co si nadrobil, ať si sní!

ALE!! Při konci knihy mé romantické srdíčko zaplesalo štěstím. Po takové smršti zvratů si takový konec zasloužili a já se moc těším na díl druhý.

Děkuji holkám za společné čtení!

“Láska není zásluha je to dar.

06.12.2023 5 z 5

Když jsme se poznali Když jsme se poznali Sarina Bowen

(SPOILER) Corey chtěla být hokejová hvězda, bohužel však skončila po pádu na ledě na vozíčku. Nyní nastoupila na vysokou školu. Její soused přes chodbu jménem Adam Hartley je univerzitní hokejová hvězda, momentálně má však na noze sádru, takže se spřátelí právě s Corey. Začnou spolu trávit čas a on si najednou uvědomí, že to co měl před ní, není to co ve skutečnosti chce.

Nádherný příběh dvou zlomených sportovců.
Corey byla za mě neskutečně silná holka, díky nehodě skončila na vozíčku. Ale přesto se nevzdávala a šla studovat. Všechno brala s nadhledem. Osud to byl šílený, ale díky osudu potkala Hartleyho.

Přistihla jsem se, jak mi u jejích výroků dost často cukají koutky.
Jsi vážně poklad.
Já vím, jen zahrabat. :D

Líbilo se mi, jak z přátelství vzniká víc. Jak spolu dokázali řešit věci, jako to jestli jako žena tam dole něco cítí a on jí dá k narozkám erotickou pomůcku já byla fakt mrtvá smíchy :D

Oni dva se prostě k sobě hodili.
Byl jsem jako drát pod napětím. Jako papírový drak za bouřky. Jako seismograf, jehož jehla se chvěje v očekávání zemětřesení.

Měli stejný humor a přece se doplňovali. Za mě krásný příběh, který jsem si opravdu užila a rozhodně se musím pustit i do dalších dílů. Díky knižnímu bingu jsem se ke knížce dostala a fakt nelituju. Za mě velká spokojenost, jak s postavami tak příběhem samotným.

18.05.2023 5 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

(SPOILER) Jedna dřevěná truhlička se třemi věštbami. Jeden polibek a dva muži. Ukradený polibek a tři propletené životy. Jak můžete žít Francesca svůj život, když jí osud připlete do cesty muže, který se chce mstít. Bude ho nenávidět nebo vedle něj rozkvete?

Franceska, rozmazlená dcera mafiánského bosse, která mě tak polovinu knížku neskutečně vytáčela. Její chování jsem absolutně nechápala. Ovšem její otec tak to byl vyšší kalibr. A až poté jsem prozřela, když s Vámi celý život takhle zametají, je jasné, že asi nebudete úplně ok. Jednu dobu jsem fakt Francesku litovala. Ovšem co se týká Wolfa, kdyby nebyla blbá a řekla mu, jak se věci mají, nedopadla by, jak dopadla.

Angela jsem si od začátku zařadila do takového toho "prince" z bohaté familie, na můj vkus moc hodný a nezamlouval se mi. No, jo jsem na ty knižní grázlíky.

Wolfe, toho jsem chtěla jednu dobu nakopat do zadku, hlavně za jeho naprosto neadekvátní žárlivost. Čekala jsem, kdy ta jeho tvrdá slupka nakonec praskne, bylo jasné, že to bude právě se svou nastávající. Ale líbilo se mi to.

Co mě zklamalo bylo to, že mezi hlavními hrdiny nebylo cítit jiskření a pak taky Franceska je z mafiánského rodiny a na můj vkus to tam bylo moc okrajově.
Možná jsem byla rozmlsaná z předchozí knihy, nicméně chtělo to malinko dotáhnout.

Druhá polovina knihy se četla naprosto sama.

15.04.2023 4 z 5

Obhájce Obhájce Victor Methos

(SPOILER) Brigham Theodore je novopečený právník, který si hledá nové místo. Když mu konečně osud přeje, najde místo v jedné firmě v Salt Lake City. Svůj první případ prohraje a tak je si jistý, že ho šéf vyrazí. Místo toho je povýšen a dostane do rukou náročnější kauzu Amandy Piercové. Utrápené ženy, která zabila muže, jenž jí unesl, znásilnil a zavraždil dceru. Není pochyb, že to byla ona. Jak má tedy Brigham dokázat, že je nevinná a nezaslouží si shnít v cele na doživotí?

Výborná krimi z prostředí soudu. Určitě bych ji nezařadila do klasické detektivky, protože nehledáte s hlavní postavou stopy a neanalyzuje co se stalo podrobně.

Tady byl na scéně právník/obhájce a odsouzená. Právník, který začíná ve svém oboru a hned mu byla přidělena tahle kauza. Amanda, utrápená žena, která zabila muže, jenž jí unesl, znásilnil a zavraždil dceru.

Naprosto šílená představa, přijít tímhle způsobem o své dítě. Jako brr, fakt mi v některých okamžicích u soudu běhal mráz po zádech. Na druhou stranu vzít spravedlnost do svých vlastních rukou, podle mě není řešení. Radši bych ho nechala ať shnije ve vězení.

V knížce prožíváte celý soudní proces, včetně výslechu svědků a mnoho dalšího. Na pozadí tak nějak tušíte, v čem je háček.

Vlastně jsem celou dobu čekala, jak to dopadne. Trošku mě zamrzelo, že nebyl dořešen Tommy (šéf našeho obhájce).

Knížka je tenoučká a vy příběh slupnete jako malinu a budete dychtivě naslouchat obhájci, jehož úkol je obhájit svou klientku.

31.03.2023 4 z 5

Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

(SPOILER) "Nemyslím si, že pravá láska představuje vaši jedinou lásku.
Myslím, že pravá láska znamená milovat opravdově.
Milovat čistě. Milovat beze zbytku.

Woow! Skvělá emocionální jízda od začátku až do konce.

Knížku jsem si pořídila na základě přečtení Sedm manželků Evelyn Hugo, protože mě autorka moc nadchla svým psaním. A po dočtení, vím, že tohle byla správná volba.

Nádherný, byť smutný příběh - prožívala jsem s Emmou naprosto všechno. Někdy jsem sice měla pocit, že bych ji tak popostrčila kupředu, ale nikdy nemůžete soudit druhého dokud neprožijete to co on. A tohle bych jako manželka rozhodně prožít nechtěla.

Je úplně absurdní, jak si člověk může myslet, že se po letech, kdy byl mimo vrátí zpátky do stejného okamžiku, kdy zmizel a všechno bude jako dřív. Fakt šílená představa.

To co prožil Jessie, brrr (vstávaly mi hrůzou vlasy na hlavě).
Bylo hezké sledovat i vzájemný sourozenecký posun mezi Emmou a Marií.
Ale je to hrozné, že tragédie v rodině teprve spojí sestry dohromady.

Pokud máte rádi knížku s emocionálním a silným příběhem, tak tohle je ono.
Doporučuju všema deseti!

Dobré věci nečekají na to, až na ně budete připraveni. Někdy se před Vámi objeví, dřív než v tom bodě jste.

08.03.2023

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

(SPOILER) Do venkovského hotelu přijíždí několik hostů, aby zde strávili hezké chvilky se svými nejbližšími. Gwen a její kamarádka Riley, Ian a Lauren, Snoubenci Matthew a Dana , Manželský pár Beverly a Henry a advokát David a spisovatelka Candice. Jakmile jsou všichni v hotelu udeří sněhová bouře. Jenže kromě toho udeří i vrah a vypadne elektřina. Atmosféra se náhle mění a i myšlení hostů se zvrtne. Kdo je vrah? A kdo je další na řadě?

Ze začátku jsem měla trošku problém se zorientovat, protože tam na mě bylo moc postav. Ale postupem času jsem si v hlavě zesumírovala, kdo je kdo. A už to bylo ok.

Je zvláštní, jak lidé začnou přemýšlet, když jsou pod tlakem. Nikdy bych neřekla, že může někomu tak přepnout a přemýšlet o tom, že zabije svou druhou polovičku.

Co se musí nechat bylo to, že jsem do poslední chvíle nevěděla kdo je vrah. Sice jsem měla dva tipy, ale jako klobouk dolů před autorkou. Chápu, že jsou všichni z jejích knížek nadšení.

Příběh byl opravdu šokující, opravdu jsem se cítila, jakoby venku řádila ta zimní bouře. Úplně jsem se do knížky vžila.

Bylo to ve své podstatě zajímavé čtení, člověk si trošku rozšíří obzory, ale myslím, že na dlouho mám thrillerů dost. Není to můj šálek čtení. Ale vystoupit ze své komfortní zóny je super.

18.02.2023 4 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

(SPOILER) Persefona je miláček společnosti, věčně usměvavá. Úsměv z tváře ji však zmizí v den, kdy ji matka zasnoubí bez jejího vědomí s Diem - vládcem Olympu. Ona si ho však nechce vzít a prchá pryč, nemá plán. Jenže jakmile překročí řeku Styx, najde tam muže, který měl být jen mýtus Hádes. Persefona s Hádem uzavře dohodu, jenže on ji dokáže dovést do světa, o kterém neměla ani zdání a navíc, se jí to líbí. Hádes žil ve stínech a teď díky Persefoně může opět vystoupit na světlo. A pomstít se Diovi.

Mně se tohle pojetí Olympu moc líbilo. Nebylo to sice fantasy v pravém slova smyslu. Bohové tu byly lidmi a měli jen omezené množství moci. Ale, tohle bylo tak neskutečně dobré, čtivé a chytlavé.

Knížce jsem se dlouho vyhýbala, protože jsem někde četla, že se to podobá 50 odstínům. Já tedy nevím, ale osobně jsem víc erotiky zažila například v sérii Klubu zavázaných očí. Tohle bylo tak akorát. Sice to bylo mírně zvrácené, ale o to to mělo ten správný náboj.

Já se do Hádea okamžitě zamilovala, žhavý a pozorný bůh. Navíc to jeho ochranářské já bylo extrémně sexy.

Knížka se mi moc líbila, bylo to žhavé čtení s povedeným příběhem.
Jsem zvědavá, co se bude dít v dalších dílech, které chci rozhodně číst.

“Když na mě upřeš ty své oříškové oči, jsem jako hrnčířská hlína ve tvých rukou.”

“Pro mě jsi krásný. Ty jizvy jsou součástí tebe. Ukazují, co všechno jsi prožil. Jak jsi silný.”

17.01.2023 5 z 5

Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě * antologie

(SPOILER) Sborník povídek z nakladatelství BRK od českých autorů se zimní až vánočně laděnou tématikou. V knížečce je celkem 24 povídek a jedna bonusová, tedy na každý den až do Štědrého dne jedna. Jsou to různé žánry, takže každý si určitě najde to své.

Četlo se to velmi dobře, ačkoliv u některých povídek jsem se bála odejít v noci na WC. (Ano, jsem strašpytel :D)

Povídky jsem si moc užila, olepíkovala a napsala komentář skoro ke každé. Pokud bych měla číst opravdu poctivě každou povídku na jeden den jako takový adventní kalendář, bylo by to super. Takové to maličké oddechnutí, kdy se na chvilku přenesete do jiného světa.

Já tedy knížku přečetla za dva dny, protože jsem ji četla v rámci štafety @nakladatelstvi_brk
Za což moc děkuji, bylo to takové příjemné navodění už předvánoční nálady. A já se pomaličku začínám na letošní Vánoce opravdu těšit.

Chtěla bych určitě zmínit tyto povídky, které mi opravdu dost líbily: (podotýkám, že všechny mají něco do sebe, ale tyto byly za mě TOP)

Ten pravý
Jsme jako vločky
Bílé Vánoce
Černobílé vločky
Jaro nám nepřálo
Okurková sezóna

Moc hezká práce a doufám, že něco podobného vyjde i na přes rok :)

11.11.2022 5 z 5

Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

(SPOILER) Smrt. Zrada. Všechno se Temperance obrátilo vzhůru nohama. Jedinou vteřinou ztratila milovaného bratra a taky muže svého života. Teď se utápí v sebelítosti. Pak si, ale napíše seznam přání a úplně nahoře je Být šťastná. Sebere se a začne zase žít. V jejím životě nastanou mnohé změny. Jenže, nějací lidé ji stále sledují a ona neví, jestli je v ohrožení života nebo ne. Pak jednou jedou do skladiště, které ji Kane zanechal a vše se změní.

Jestli jsem tvrdila, že předchozí dva díly byly bomba! Tak tohle byla bomba bomb. Ano, vím, jak to zní. Ale prostě. Když začnete číst, svět je smutný a pak se všechno otočí, Temp zase začne žít a vše se začne zamotávat a zase vysvětlovat. Vůbec a vůbec jsem netušila ten konec. Na hodnocení této knížky, bych potřebovala minimálně ještě o jednu hvězdičku víc!

Kapitoly psané z pohledu obou dvou a hlavně krátké. Krásně se to četlo a mělo to krásný závěr s Kaneovou maminkou, i slza mi ukápla. Nechyběly ani žhavé scény, na které jsme u téhle dvojice prostě zvyklí. Autorka to prostě umí!

V knize je pořád zmiňovaný Mount, takže je to jasné - musím si přečíst i tu předchozí trilogii.

11.10.2022 5 z 5

Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

(SPOILER) Noemi studentka, která se chce oprostit od hodné tatínkovi holčičky a zajde jednoho večera s přáteli do baru. Kde se dostane nechtěně do potyčky mezi opilci. Odnese si nepěkný monokl, ale taky stráví pro ni nepochopitelné žhavé chvilky s majitelem baru Josephem. Ten ji hned v autě dělá návrhy. Jenže, Noemi je spořádaná dívka, nebo ne? Odolá jeho návrhům, nebo podlehne a začne si užívat nepřeberné množství nevšedních zážitků? A co, když se Joseph dozví, jaké pojítko má s panem Červeným? Jak tohle všechno zamíchá kartami?

Eroťárna, jak řemen! Za mě jednoznačně zatím nejžhavější díl z celé série. Pokud už jste od autorky něco četli, tak vás nemůže překvapit, že je v knihe opravdu hodně, hodně erotiky. V některých místech jsem se červenala až na zadku. Do háje, kdo by to do Josepha řekl? V druhém díle jsem si myslela, že je to takový ten oplzlý chlápek, ale po přečtení tohoto dílu, jako woow! Úplně jsem zírala a když pak konečně řekl ty dvě slova, aach! Nečekejte žádnou tulící romantiku, ale opravdový román s příběhem a moře, moře pikantností. Kdy, že bude další díl ? :D

"Noemi byla šíleně žhavá. Zvrácené části mého já se líbilo, že je nebezpečná."

"Její těsné žhavé tělo mě sevřelo a já jí zaryl prsty do kůže, jako bych se potřeboval držet, nebo přijdu o rozum."

"Přitiskl rty k těm mým. Ten polibek byl oheň. Hřích. Láska. Navždy mě ocejchoval."

15.08.2022 5 z 5

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

(SPOILER) Tohle byla knížka, kterou jsem si neskutečně užila. Prakticky pořád jsem se smála. Bylo to boží! Ty obraty, přirovnání, situace, kdy William kradl různé věci. Nejvíc jsem pukala smíchy, když se mu Hailey pomstila třešničkou. Autorka to dokonale popsala. Babča byla dokonale střelená. Ačkoliv bych knížku zařadila do oddechového čtení s pořádnou dávkou humoru, ale taky romantiky. Musím hodnotit plným počtem bodů, protože tohle fakt nemělo chybu.

“Nejsem odbornice na mužské hýždě, ale pozadí bylo prostě božské. Byla to zadnice všech zadnic. Jako ferrari, zatímco jiní muži mají corollu. Moje dlaň jeho hýždě mimoděk stiskla a horko, které jsem cítila, se mi v těle rozšířilo jako požár.”

02.05.2022 5 z 5

Divoký princ Divoký princ Meghan March

(SPOILER) Jelikož jsem od autorky ještě nic nečetla - po přečtení anotace jsem čekala takovou nadupanou erotickou knížku. ALE. Ale musím říct, že po přečtení jsem plná emocí a jako vůbec to nechápu. Ta knížka, ačkoliv byla kraťoučká, tak měla příběh, byla okořeněná kvalitní erotikou a navíc to bylo všechno zahaleno do temného tajemství, které mě neskutečně bavilo a jako ten konec?! Do háje, ještě, že druhý díl vyjde za měsíc.
Takže za mě jedno velké ANO!

“Jeho slova na mě působí jako olej přilitý do ohně a nedokážu zformulovat souvislou odpověď.”

17.03.2022 5 z 5

Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Tohle byla vážně jízda! Od první kapitoly až po tu poslední, přečetla jsem ji doslova jedním dechem. Příběh, který sice nebyl nijak náročný, za to mě neskutečně bavil. On si vybere ji, a ona se mu poddá ve všech směrech, poruší svá vlastní pravidla a všechno je najednou jinak. Byla jsem mile překvapená, že se velká část knížky odehrává v Tokiu. Bylo to zase úplně něco jiného a Dominik sakra, ten byl prostě dokonalý. Pokud jste zastánci opravdické eroťárny, tak tady rozhodně nešlápnete vedle.

20.02.2022 5 z 5

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Tohle byla knížka plná emocionálních okamžiků, od otevření každého dopisu od malé Birdie, až po splnění touhy Sadie. Z příběhu knížky jsem byla mírně šokovaná. Je tohle vůbec možné? Vztah mezi Sadie a Sebastianem, mi přišel dokonalý. Těšila jsem se, kam se zase posunou, ale po zjištění ony “náhody” už mi to připadalo trošku přitažené za vlasy. Knížka sama o sobě byla fajn, ale už jsem rozhodně četla daleko lepší od téhle autorské dvojice. Nicméně byl to takový sladký příběh o osudu dvou lidí, kteří k sobě našli cestu díky dopisu pro Santu. Prostě oddechovka.

19.01.2022 4 z 5

Válka s láskou Válka s láskou Winter Renshaw

Skvělý příběh. Od autorky jsem už četla Nebezpečnou iluzi. A tenhle román byl stejně skvělý, ke konci jsem napjatě vyčkávala, kdy přijde odpuštění a moc se mi to líbilo. Juda, mi bylo líto, ale zároveň mi přišel, jako chlap na pravém místě, jak se staral o svou rodinu. Upřímně bych se asi nechtěla jmenovat Love, ale až později mi došlo, proč se to jmenuje Válka s láskou. Četlo se to dobře,byla to perfektní oddechovka.

03.12.2021 5 z 5

Ve vzduchu se vznáší tajemství Ve vzduchu se vznáší tajemství Anna Ruhe

Knížka mě na první pohled zaujala svou úžasně barevnou obálkou. A vzhledem k tomu, že já jsem někde uvnitř pořád dítě, které miluje magii a s ní vše spojené. Je jasné, že tahle knížka byla sázka na jistotu. Bylo to dokonale oddechové dobrodružství s magickým tajemstvím ve vzduchu. Moc se mi to líbilo.

25.09.2021 5 z 5

Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Musím říct, že u první části knihy jsem byla mírně zklamaná, bylo to něco jiného než co jsem čekala. Hlavní hrdinka Penelope mi přišla cáklá a Jake jako nedobytná pevnost. To vše se během knížky změnilo a můžu říct, že to bylo moc příjemné fajn oddechové čtení.

12.09.2021 4 z 5

Bez závazků Bez závazků Vi Keeland

Tohle byla knížka s naprosto dokonalým příběhem, který jsem zhltla jako malinu. Hunter, sexy chlap se svou smutnou minulostí a Natalie se svým pošramoceným srdcem uzamčeným na několik západů. Jak se dva odlišné světy mohou přitahovat. Vi Keeland je prostě poklad. Výborná knížka, doporučuji všemi deseti.

19.07.2021 5 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Dokonalá oddechovka, u které si zamilujete hlavního hrdinu a nechcete, aby knížka skončila. Taková pěkná žhavá jednohubka.

10.07.2021 5 z 5

Trhni si, Ethane Trhni si, Ethane Whitney G. (p)

Úžasný příběh, jak se z nepřátelství stane láska. Whitney G. prostě nikdy nezklame. Miluju její styl psaní, Ethana i retrospektivu, která to vše obohacuje. Dokonalost.

24.06.2021 5 z 5