Dela90 Dela90 komentáře u knih

Králova spravedlnost Králova spravedlnost E.M. Powell

(SPOILER) Došlo k vraždě, která se vzpírá vší logice. Proto musí vážený soudní úředník Barling a jeho asistent Stanton tuto vraždu vyšetřit. Vydávají se do vesnice nedaleko Yorku. Ač se případ zdá pro mnohé zprvu jasný a obviněný je v žaláři. Nic není tak, jak se na první pohled zdá a najednou začne být ve vesnici nebezpečno. Začínají umírat lidé jeden po druhém. Zvládnou vraha chytit v čas nebo se stanou i oni jeho kořistí?

Detektivní román ze středověké Anglie, naprostý výstup z mé komfortní zóny! Detektivka, která mě naprosto pohltila a já ji během dvou dní slupla jako malinu. Strhující vyšetřování dvou zástupců za královu spravedlnost, které Vás už od začátku vtáhne do svého příběhu. A vy přemýšlíte, kdo je teda vrah?!

Musím se přiznat, že já jsem tipovala úplně někoho jiného a fakt jsem si myslela, že to ten člověk udělal.

Děj je zasazen do Anglie roku 1176 a některé způsoby tzv. ordály, které se opravdu v té době děly - za předpokladu, že byl případ vraždy nejasný nebo neměl svědka - mi přišly naprosto hrůzostrašné. No, byla to hrozné doba.

Příběh je čtivý a poutavý. Kniha má krátké kapitoly.

Ke konci knížky už mi slušně běhal mráz po zádech a při závěrečném rozuzlení, kdy vrah popisuje jednotlivé vraždy, jsem se musela několikrát zhluboka nadechnout. Ale věřím, že někomu to nemusí připadat děsivé, tak jako mně, já jsem prostě strašpytel, no. Opravdu jsem překvapená, jak mi tahle kniha sedla. Od začátku až do konce jsem se vůbec nenudila. A myslím, že jsem tenhle typ detektivek bude můj šálek kávy.

Za mě velké doporučení!

Co je důležité, víme jen tehdy, když to najdeme. A abychom našli, musíme hledat. Důkladně.

Mnozí by řekli, že spravedlnosti, bylo učiněno zadost. Spravedlnost však také vyžaduje, abychom se dobrali pravdy. A abychom tuhle pravdu pochopili, musíme znát všechna příslušná fakta.

08.05.2023 5 z 5

Rivalové Rivalové Vi Keeland

(SPOILER) Sofie a Weston se nikdy neměli moc v lásce. Teď spolu mají řídit hotel z dědictví. Jejich rodiny jsou jako Kapuleti a Montekové, kteří se vzájemně nesnáší. Sofie a Weston spolu bojují a posléze spolu skončí v posteli. Bude to pouhá jednorázovka nebo zapomenou na staré sváry rodiny a půjdou si za vlastním štěstím?

Oddechovka. Achjo, za mě trošku zklamaní. Já autorčiny knížky miluju. Vždy mají takový šmrnc a krásně odsýpají. Tady to mělo slibný začátek a pak to právě ten šmrnc ztratilo.

Byla jsem docela překvapená, že se Ti dva po letech potkali a hned na to skočili. Čekala jsem trošku pomalejší průběh, abych pravdu řekla.

Celou knížku zachraňoval Weston, do kterého jsem se v momentě zamilovala. Nesl si ze své minulosti démony a jedním z byla i jeho naprosto šílená rodina, která by zasloužila minimálně vyfackovat.

V knížce najde i žhavější scény, ale není jich zase až tolik.

Pokud hledáte oddechovku, u které si chcete odpočinout, tak tohle je dle mého ideál.

06.05.2023 3 z 5

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

(SPOILER) Joan přijíždí do Londýna, aby tu strávila léto se svou babičkou a rodinou. Sežene si práci v muzeu, kde se jí zalíbí Nick. A když ji pozve na rande, tak je v sedmém nebi. Jenže ten den, zjistí i děsivou pravdu o svojí výstřední rodině. Jsou nestvůry. Ona i celá její rodina z matčiné strany. A Nick je lovec. Zvládne Joan zachránit svou rodinu?

Bombastický příběh. Svět nestvůr mě vtáhl do svého děje a stránky mi doslova utíkaly pod rukama. Já celkově miluju cestování časem a tady to bylo naprosto skvěle pojato. Krádež času. Skákání v čase. Schopnosti každé rodiny.

Nick se mi od začátku moc nezamlouval, a ačkoliv cítil něco k Joan - nehodil se mi k ní.
Aaron, ten mě ze začátku zase trošku šokoval a pak se z jeho přetvářky drsňáka, stal takový ten bad boy, kterého jsem si zamilovala ač mě trošku mrzelo, že ho pak Joan musela opustit. Bylo jasné, že si k ní vytvořil pouto.

Joan a její chování mě celkem vytáčelo. Ale tak bylo jí 16.

Z konce knížky jsem trošku v rozpacích, protože to bylo jako lusknutí prstů a najednou se všechno vyřešilo. Čekala jsem nějaké vysvětlení na pozadí nebo přemýšlení hlavní hrdinky o tom, co vlastně její moc znamená.

Co mi v knížce naopak chyběl byl nějaký seznam rodin se členy a jejich schopnostmi.

Knížka má nádhernou obálku. A já byla trošku v šoku, když jsem zjistila, že příběh není ucelený, ale že má pokračování. Samozřejmě po něm sáhnu, protože Aaron.

Pro milovníky fantasy je tohle ideální kniha a věřím, že se Vám bude líbit minimálně tak jako mně.

04.05.2023 4 z 5

Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

(SPOILER) Profesor Nathaniel se záhy stane vdovcem a otcem miminka, jménem Morgan.Najme si pro ni proto chůvu a postupem času zjišťuje, že ona o něm ví věci, které by vědět neměla, vlastně je to krajně nepravděpodobné, protože je o dost mladší než on. Je Swayze skutečně sama sebou, nebo je vtělením Nathanielovi první lásky?

Zajímavě pojatý příběh. Nic podobného jsem nikdy nečetla. Myslíte, že existuje život po smrti? Je možné aby se duch či podstata mrtvého člověka vtělila do někoho jiného?

Já si to snad ani představovat nechci. Swayze měla v hlavě neskutečný bordel. A upřímně se jí vůbec nedivím, žít celý svůj život s tím, že poznávám lidi okolo, že vím, co se událo před lety aniž bych ještě byla na světě, je krapet děsivý.

Swayze vstoupila do Nateova života a vnesla mu opět do života světlo, tak jsem to aspoň viděla já. Nate se doslova měnil před očima, ačkoliv ke konci už trošku tlačil na pilu.

Byl jsem jejím prozatím. A ona byla moje napořád. Myslel jsem, že z toho bude navždy.

Griffin, přítel Swayze z jedné strany se choval hezky, z druhé strany žárlil a choval se naprosto šíleně. Nějak mi nesedl už od začátku.

Z celého příběhu jsem trošku na vážkách, bylo to hezké čtení protkané minulostí, ale asi to není něco z čeho bych si úplně sedla na zadek. Nicméně závěr knížky mě přesvědčil, že si rozhodně musím přečíst další díl. Knížka určitě stojí za přečtení, protože má neotřelý nápad.

03.05.2023 4 z 5

Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

(SPOILER) On je bodyguard a ona tu co má chránit. Je to sestra vévodkyně. Logan má jedno pravidlo, nikdy se nezamilovat do klienta. Jenže, opak je pravdou a on své pravidlo poruší. Ona to má stejně, ale miluje ho už několik let. Čeká je společné štěstí za cenu toho, že by se Logan musel vzdát své práce nebo tohle nebude mít happyend?

Zatím nejlepší díl z celé série. Proč? Bodyguard a klientka. Tady by mohl někdo říct, zase klišé. Jenže, já na tohle slyším. A zrovna tyhle dva, to k sobě přitahovalo jako magnet.

Logan se několik let držel zpátky. Ellie se zpátky nedržela a zamilovala se už jako náctiletá.
Logan, Ellie hlídal už v době, kdy byla její sestra s princem. (tj. z 1.dílu) ten příběh je tak krásně dokreslen, že víte co se dělo i tehdy před lety.

Ačkoliv je kniha opravdu tenounká, najdete tu všechny předešlé postavy tj. Prince Nicholase a Olivii, Následníka trůnu Henryho a Sarah. Jak jsem se přesvědčila už v 1. díle Nicholas je prostě naprosto skvělý člověk. Autorka zde dotáhla do konce všechny tři páry.
Nechybí zde ani akce, humor, krásné i smutnější scény.
O to víc se těším, co se dozvíme v následujícím díle, který se věnuje samotné královně.

Ač by pod názvem Královsky obdařen mohl někdo hledat něco erotického, podle mě Logan dostal opravdu královský dar.

Za mě jednoznačné doporučení celé série.

Můj krásný naštvaný, strážný anděl.

Láska je naší inspirací, naší motivací . a odměnou.

29.04.2023 5 z 5

Rovnice lásky Rovnice lásky Christina Lauren

(SPOILER) Jessica je analytička, ale také svobodná matka. Má skvělou kamarádku Fizzy. Společně se odhodlají oslovit Amerikána, který navštěvuje stejnou kavárnu jako oni. Následně jsou vtaženi do Biotechnické společnosti, která zkoumá DNA a podle toho hledá lidem správnou polovičku. Jess to nejdřív nechce ani zkoušet, ale pak ji okolnosti přinutí poslat plivanec" do laboratoře. Jaké to překvapení, když následně zjišťuje, že jí tu spřízněnou duši opravdu našli a navíc jejich skóre je 98 procent. A co víc, její spřízněná duše je právě Amerikán. Padnou si do noty? Nebo se láska nemá řídit vědou?

Velmi milé překvapení. Po docela fiasku s Nelíbánky, které jsem od téhle dvojice četla, tohle bylo vážně dobré. Mělo to své mouchy o tom žádná. Ale byl to takový milý příběh dvou lidí, které svedla dohromady DNA, náhoda a nakonec i chemie.

River, z povýšeného doktora Peňi, který o Jess prohlásil, že je průměrná, se stal docela fajn chlap. Moje srdce si získal, když se postaral o dceru Jess a pak ta tvrdá slupka už jen padala stále dolů a dolů, až z něho byl nakonec fajn chlap. Sice se mohl v jedné situaci zachovat jinak a lépe (nebudu spoilerovat), ale tak nemůže to být sluníčkový pořád, že?

Na pozadí vidíme příběh Jess a její matky alkoholičky. Taky krásný vztah, který má se svými prarodiči a v neposlední řadě přátelství s Fizzy, která byla naprosto trhlá, ale úplně ta správná krevní skupina pro Jess.

Ze začátku knihy jsem se docela nasmála
Jenže když s ním mluvím, mám pocit, jako bych si povídala s nabručeným robotem.
Vím, že se nejlíp cítíte v roli kartonového panáka, ale jak vás mám poznat, když se mnou nebudete mluvit.

Nedokážu si představit, že bych do něčeho podobného šla.

Čísla neznají naši minulost, nedokážou předpovědět, co nás láká a co nás děsí. Rozhodnout se musíme sami, protože algoritmus za nás nic nevyřeší.

Protože vždycky záleží především na tom, čemu člověk věří a jak moc je ochotný do svého vztahu nebo čehokoliv jiného investovat.

Za mě moc pěkná romantická knížka s nábojem a docela povedeným příběhem.
Určitě ještě brzy sáhnu i po další knize od této dvojice.

28.04.2023 4 z 5

Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

(SPOILER) Svobodná matka hledající práci. Získá ji, když zamlčí ten jeden detail, že má dítě. Jak tohle asi dopadne?

Klasické klišé. Ona hledá práci. On je její nadřízený a nemá ani páru o tom, že má ona doma dítě. Propukne mezi nimi touha a vášeň, pak se něco pokazí a pak je to zase sluníčkový. K tomu přidejte Williama a šílenou babičku. A vyjde Vám dokonalá oddechovka s pořádnou dávkou humoru.

Věděl jsem, že moje pocity k Violet připomínají sněhovou kouli valící se z kopce, která exponenciálně nabírá na velikosti i na rychlosti.

Žádný hlubší příběh to nemělo, ale jako oddechovka to splnilo svůj účel. Někdy jsou takové knihy potřeba. Já ji navíc četla v rámci výzvy.

26.04.2023 3 z 5

Polibek múzy Polibek múzy Lisa Rosenbecker

(SPOILER) Malou je potomek skutečné ženy a fiktivní postavy. Je Antimúza - její polibek bere spisovatelům jejich nápady. Vykonává svou pozici Antimúzy pečlivě, do doby než na ni padne podezření, že kromě nápadů obrala spisovatele i o jejich život. Vše se rozhodne rozluštit společně se svou matkou, kamarádkami a nevrlým detektivem ze Scotland Yardu. Kdo je její otec a kdo je vrah? A co na to přitažlivý detektiv?

Originální. Skvěle propracovaný svět. Antimúzy, múzy, knižní postavy atd.
Po delší době, fantasy, do které jsem se zamilovala už od prvních stránek.
Meziknihovna, spojení světů, krimi ve stylu Sherlocka Holmese, romantická linka a nechybí ani napětí a akce.

Moc se mi líbilo, že je na scéně protivný detektiv, který Malou učaroval. Malou měla skvělé kamarádky, Holmesová a Watsonová. Prostě Sherlock.

Až dokonce jsem netušila, kdo za tím vším stojí a jako wow, závěrečná scéna se mi moc líbila.

Mimo to knížka má nádhernou obálku a po dočtení jsem zjistila, že to má celkem 3 díly. Takže věřím, že tohle byl jen rozjezd a v daších dílech se toho dozvíme víc o potenciálu Malou a jejího nápadu.

Nikdy nezapomeň, že někteří lidé nejsou schopni svůj příběh psát sami. Jsou chyceni v poutech, na něž nemají žádný vliv. Ale ty Ty můžeš napsat svůj vlastní příběh.

Mimo jiné knížka obsahuje spoustu krásný myšlenek.

Nikdy se nepleť mezi čtenáře a jeho knihu. To nedopadá dobře.

Na světě existuje tolik knih, že když člověk hledá něco ke čtení, má problém si vůbec vybrat.

Doporučuju všem milovníkům fantasy, tenhle svět si zamilujete!

25.04.2023 5 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

(SPOILER) Jack, kapitán All Blacks. Musí přestat hrát rugby kvůli zdraví, je pořád propíraný v bulváru a do toho potká ji. Riley - řeší problémy za svého bratra, který si nadělal dluhy. A přitom potká Jacka. Z počátku to vypadá vše růžově, jenže opak je pravdou. Půjde vše hladce, nebo jeden z nich udělá něco co toho druhého bude opravdu bolet? A jak s tím ta druhá strana naloží? Jaké komplikace je čekají?

Po prvním dílu jsem se moc těšila. Ale na rovinu první díl nasadil laťku opravdu hodně vysoko. Jacka jsem si oblíbila už v 1.díle a tady to nebylo jinak. Bavilo mě, jak všechny žvásty z bulváru obrátil v legraci. To, jak zarytě pomáhal svému nejlepšímu kamarádovi a jeho snoubence. I jeho starost o největší poklad v životě.

Líbily se mi i návraty předešlé dvojice Alexe a Lilly. Takže jejich příběh dostal takovou další druhou šanci, za což jsem ráda.

Co mě naopak docela štvalo byla Riley. Já osobně nesnáším lhaní. Korunu tomu nasadila v okamžiku, kdy se to všechno provalilo. Upřímně jsem měla docela šok. Vůbec nechápu, proč mu neřekla pravdu. A pak si najednou myslela, že všechno bude zase sluníčkový. Děs.

A ačkoliv mi Riley nesedla, tak takového bratra jsem jí fakt nepřála. To bylo opravdu příšerný s jakou pohodou jí řekl, proč to platila? Tehdy jsem byla fakt ráda za Jacka, který mu to dal pěkně sežrat.

Knížka se četla poměrně rychle, musím pochválit kresby na začátku a na konci kapitol. Nejspíš jsem čekala trošku víc, ale rozhodně doporučuju přečíst, protože Jack za to opravdu stojí.

22.04.2023 4 z 5

Spoutej mě Spoutej mě Hope Marks

(SPOILER) Laura dělá v bance a kromě toho trpí kleptomanií. Neustále má nutkání něco šlohnout když ji několikrát zadrží ten stejný šerif, všimne si, že ona není ok a doporučí jí, aby se začala léčit. Laura nejdřív nechce slyšet, ale vzhledem k tomu, že jí to k němu táhne a on si nechce coby policista se zlodějkou nic začínat, přehodnotí svou situaci a jde na léčení. Posléze se s Bradley dává dohromady, neskutečně to mezi nimi jiskří - vydrží jim to? Zvládne Laura svou nemoc? A co dalšího jim osud přihraje do cesty?

Bože, to byla dokonalost.
Já jsem tak ráda, že i české autorky dokáží vydat skvělý erotický román.

Kleptomanka a šerif to je prostě žhavá kombinace, moc se mi to líbilo. Ještě nikdy jsem tohle téma v knížce nečetla, bylo to nové a přesto extrémně žhavé.
Bradley byl šerif k sežrání, jeho dominace byla prostě top a přece tak akorát. Narovinu chlap v uniformě je vždycky sexy, co říkáte?

Knížka má celkem 3 části. 1. část byla skvělá, tam se Laura a Bradley poznávají, zažijí toho opravdu spousty. 2. část ta mi hned na začátku přivodila málem infarkt. Moment překvapení byl kvalitní. Austin mě štval prakticky od první chvíle a čekala jsem co se z něho vyvrbí, nicméně 3. část tam mi slušně běhal mráz po zádech, ale taky moje srdce plesalo štěstím.

Laura měla naprosto skvělou kamarádku Sophii, která jí byla neskutečnou oporou.

Musím ocenit, že ačkoliv se jedná o erotický román není to jenom o tom jednom. Jasně, erotických scén je tam hodně, ale věřím, že Vám to vůbec nebude vadit. Ta knížka má nápad, příběh, který se vyvíjí. Zažijete prakticky všechny emoce, od štěstí, smutku, ztráty, lásky, chtíče až po nebezpečí. A rozhodně ji nebudete chtít odložit. Je čtivá.

Já si knížku opravdu užila a doporučuju všem všema deseti.

Ani jsem nikdy nepřestala milovat. Jen moře ví, co mi vzal a taky dal.

18.04.2023 5 z 5

Polib mi dortík Polib mi dortík Helena Hunting

(SPOILER) Blaire otevírá cukrárnu s cupcaky a koktejly. Chce si splnit sen, proto se tak dře, vše má promyšleno do naprostých detailů. Jenže, sportovní bar v sousedství jí to opravdu znepříjemňuje. Ronan, tak se jmenuje provozovatel baru, jí doslova pije krev. Kdo z nich vyhraje?

Na knížce se píše romantická komedie - musím se přiznat, že mě to ze začátku knihy moc nenadchlo. Blarieno vyšilování a ječení a Ronanovi vtípky mě neoslovily. Nicméně zlom nastal v okamžiku, kdy Blaire pozvala Ronana ke své rodině, tehdy jsem si říkala, že jo tohle bude dobrý, a pravda bylo a už nepřestalo.

Co se musí nechat byly ty cupcaky - u téhle knížky jsem minimálně kilo přibrala, protože se nedalo než taky něco mlsat :D

Blaire měla naprosto příšernou rodinu, ale jako naprosto. A ona z nich byla ta nejnormálnější. Ronan byl božan a slaďouš v jednom. Rozlučka se svobodu a jezení jeho cupcaku *povzdech*

Moc se mi líbily statusy na konci kapitol.
Patříme k sobě jako cupcake a máslový krém.
Jsi cukrová poleva, na mém cupcaku.

15.04.2023 3 z 5

Fantom opery Fantom opery Olga M. Yuste

Fantom opery, příběh plný strachu, lásky a napětí. Jak se krásná zpěvačka zamiluje, ale má dva ctitele. Pařížská Velká opera vtáhne čtenáře do víru dění .

Kdo by neznal slavného a tajemného Fantoma opery. Doteď si pamatuju, jak jsem byla v Praze na muzikále. Miluju ty písničky, ten příběh a tohle byl nádherný návrat s překrásnými ilustracemi.

Je to sice zkrácená verze, ale jedná se o edici Povinnou četbu - škoda, že něco podobného nebylo, když jsem před x lety maturovala.

Rozhodně musím sehnat ještě Romea a Julii, Tři mušketýry nebo Drákulu.
Doporučuju přečíst ať už jako povinnou četbu nebo jako příjemnou jednohubku, oddechovku.

15.04.2023 5 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

(SPOILER) Jedna dřevěná truhlička se třemi věštbami. Jeden polibek a dva muži. Ukradený polibek a tři propletené životy. Jak můžete žít Francesca svůj život, když jí osud připlete do cesty muže, který se chce mstít. Bude ho nenávidět nebo vedle něj rozkvete?

Franceska, rozmazlená dcera mafiánského bosse, která mě tak polovinu knížku neskutečně vytáčela. Její chování jsem absolutně nechápala. Ovšem její otec tak to byl vyšší kalibr. A až poté jsem prozřela, když s Vámi celý život takhle zametají, je jasné, že asi nebudete úplně ok. Jednu dobu jsem fakt Francesku litovala. Ovšem co se týká Wolfa, kdyby nebyla blbá a řekla mu, jak se věci mají, nedopadla by, jak dopadla.

Angela jsem si od začátku zařadila do takového toho "prince" z bohaté familie, na můj vkus moc hodný a nezamlouval se mi. No, jo jsem na ty knižní grázlíky.

Wolfe, toho jsem chtěla jednu dobu nakopat do zadku, hlavně za jeho naprosto neadekvátní žárlivost. Čekala jsem, kdy ta jeho tvrdá slupka nakonec praskne, bylo jasné, že to bude právě se svou nastávající. Ale líbilo se mi to.

Co mě zklamalo bylo to, že mezi hlavními hrdiny nebylo cítit jiskření a pak taky Franceska je z mafiánského rodiny a na můj vkus to tam bylo moc okrajově.
Možná jsem byla rozmlsaná z předchozí knihy, nicméně chtělo to malinko dotáhnout.

Druhá polovina knihy se četla naprosto sama.

15.04.2023 4 z 5

Inferno Inferno Catherine Doyle

(SPOILER) Sophie se totálně změní život, zjistí kdo ve skutečnosti je a kdo je její rodina. Navíc jí to začne táhnout k Lucovi, jenže Nico se jí nechce vzdát. Všechno začíná nabírat na obrátkách a je to doslova peklo. Na kterou stranu se Sophie přidá a co nakonec navždy přijde?

Peklo. Tohle přesně vystihuje tento díl, alespoň co se Sophie týče.
To byla naprostá jízda horskou dráhou, pořád jsem si říkala, že už to horší snad být nemůže. A ono ejhle ano, může. Knížka mě dohnala k slzám, chtěla jsem vraždit, ale taky jsem se podvědomě radovala z jemné romantiky mezi hlavními hrdiny. Spíš to byl takový náznak.

Vlastně mi vůbec nevadilo, že tam té romantiky nebylo víc. Tady už jde poznat, že je to thriller, je plná akce od začátku až do konce. Bitvou dvou mafiánských rodin, tajemství a touze o přežití.

V knížce jsou skvělé hlášky, které si zamilujete
Protože neznám nikoho jako ty. Jsi jako vzácný artefakt. Byla by škoda, kdyby se Ti něco stalo.

Chtěl jsem říct, na rtech se mu usadil úsměv plný tajemství a nebezpečí. Že záříš jako jiskra, Sophie. Nechci, aby tě někdo sfoukl.

Jednoduše miluju knihy s mafiánskou tématikou a tahle série je vážně skvěle napsaná.

12.04.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

(SPOILER) Izzy zdědí po strýci opravdický hrad, a to ve Skotsku. Jenže spolu s hradem přichází i spousta povinností a jednou z priorit je ta, aby ho uživila. Její matka Xanthe sežene první platící hosty a Izzy má co dělat, aby splnila všechny jejich požadavky. Do toho je tu ještě Ross, spisovatel, který potřebuje ke své práci ticho. Jenže místo toho, aby přemýšlela, jak z chátrajícího hradu vykouzlit kouzelný hotel, myslí převážně na Rosse, který se chová jako nedobytná pevnost.

Konečně! Konečně jsem do rukou vzala knížku od Julie Caplin, která se mi opravdu líbila. Přiznám se, že mě hodně zlákala anotace a taky ta nádherná obálka.

Zdědit hrad? To je jako pohádka. Horší, už bylo přenést tenhle chátrající hrad do současnosti a vytvořit z něj skvost. Naneštěstí je jí při ruce její matka Xanthe, která snad úplně do všechno strká nos a vždy musí být po jejím. Její chování mě nejednou vytočilo.
Já takhle komandovat tolik lidí (chlapů) při strojení stromku, tak mě všichni sežerou

Izzy si díky hradu, našla skvělé přátele.
Romantická linka mezi Izzy a Rossem, tak tu jsem si opravdu užívala. Tentokrát jsem jim to celé věřila a ačkoliv byl Ross někdy fakt bručoun a mrzout v jednom, jsem ráda, že nakonec přišel k rozumu. To velké gesto na konci mě rozesmálo.

Autorka má v knížce krásné popisy, úplně jsem se do knížky vžila.

Moc povedený příběh, který můžu s klidným srdcem doporučit jako skvělou oddechovku s přidanou hodnotou.

03.04.2023 4 z 5

Obhájce Obhájce Victor Methos

(SPOILER) Brigham Theodore je novopečený právník, který si hledá nové místo. Když mu konečně osud přeje, najde místo v jedné firmě v Salt Lake City. Svůj první případ prohraje a tak je si jistý, že ho šéf vyrazí. Místo toho je povýšen a dostane do rukou náročnější kauzu Amandy Piercové. Utrápené ženy, která zabila muže, jenž jí unesl, znásilnil a zavraždil dceru. Není pochyb, že to byla ona. Jak má tedy Brigham dokázat, že je nevinná a nezaslouží si shnít v cele na doživotí?

Výborná krimi z prostředí soudu. Určitě bych ji nezařadila do klasické detektivky, protože nehledáte s hlavní postavou stopy a neanalyzuje co se stalo podrobně.

Tady byl na scéně právník/obhájce a odsouzená. Právník, který začíná ve svém oboru a hned mu byla přidělena tahle kauza. Amanda, utrápená žena, která zabila muže, jenž jí unesl, znásilnil a zavraždil dceru.

Naprosto šílená představa, přijít tímhle způsobem o své dítě. Jako brr, fakt mi v některých okamžicích u soudu běhal mráz po zádech. Na druhou stranu vzít spravedlnost do svých vlastních rukou, podle mě není řešení. Radši bych ho nechala ať shnije ve vězení.

V knížce prožíváte celý soudní proces, včetně výslechu svědků a mnoho dalšího. Na pozadí tak nějak tušíte, v čem je háček.

Vlastně jsem celou dobu čekala, jak to dopadne. Trošku mě zamrzelo, že nebyl dořešen Tommy (šéf našeho obhájce).

Knížka je tenoučká a vy příběh slupnete jako malinu a budete dychtivě naslouchat obhájci, jehož úkol je obhájit svou klientku.

31.03.2023 4 z 5

Smečka Smečka Tomáš Polenský

(SPOILER) David má 16 let a je hokejista. Navíc se nově potýká s cukrovkou.
Momentálně přešel do nového hokejového týmu ve Zlíně. David hokej miluje a je schopný pro něj udělat cokoliv. Jenže Vlci, jsou dospívající kluci, kteří hledí jen na sílu a na následky už ne. A A tak se stane, že Davida začnou šikanovat a lavina se teprve rozjíždí.

Když jsem brala knížku do rukou, netušila jsem, jak to bude super. Ačkoliv je to Young Adult, mně to vůbec nevadilo. Hlavní hrdinou je David, který má 16 let, je hokejista, trpí cukrovkou, kterou se snaží korigovat a ne vždy mu to úplně jde. Do toho je na scéně mladá láska.

Taková ta první klasická láska mladého kluka, kterého poblázní hezká holka, která v hlavě nic nemá. Hrozně moc jsem mu přála, aby na ni konečně zapomněl.

Celá knížka je o hokejovém týmu Vlci a takovým hlavním tématem je šikana mezi hráči. Někteří by zasloužili fakt dostat přes držku, aby se vzpamatovali.

Je fakt šílené, jak jsou děti (i v 16) zlé a jak nikomu nic nedají zadarmo. Přitom kolikrát je to naprostá kravina, která uvede věci do pohybu. Celou dobu jsem čekala, kdy se David začne bránit. Ono asi vzepřít se většině je vždy to nejhorší. A umět se postavit sám za sebe, to už chce sílu.

Davidův táta šel na naprosto všechno přes prachy, což se mi hrozně nelíbilo. Ale tak prachy vládnou světem, že.

Závěrečné kapitoly daly příběhu takový šmrnc a já jsem fakt ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo. Knížka byla skvělá, o to víc, když se odehrávala v místě kde to znám.

"Vlčí síla s náma je, vlčí síla vyhraje! Vlci jdou, vlci už tu jsou, vlci vyhrajou!

30.03.2023 4 z 5

Rozcestí osudu Rozcestí osudu Emilly Ross

(SPOILER) Všechno začne ve Sářin svatební den, kdy se ji zhroutí svět. Útíká ve svatebních šatech na hřbitov, kam si jde popovídat se svou maminkou. Tam narazí na muže, který chodí k vedlejšímu hrobu. Dají se do řeči a domluví se, že se za měsíc opět sejdou na stejném místě. Bohužel však pro Sáru, už se nesejdou, místo toho začne Sára vidět duchy. Nebo si to aspoň myslí, do doby dokud osud nezasáhne a nepřivede jí do života nového člověka, se kterým má společného víc než se na první pohled zdá. Jaké jim osud namíchá karty? Bude nakonec šťastná?

Krásný, dojemný příběh, který nebudete chtít odložit. Ačkoliv jsem ze začátku měla trošku dejavu s tou svatbou.

Osud si nevybírá a rozdává karty, tak jak se mu zachce. Sáře, však přihrál do cesty osudového muže a nejen jednoho. Všechno do sebe krásně zapadá. A ačkoliv by se mohlo někomu zdát, že takové náhody prostě neexistují, mně se to líbilo. Ke konci knížky jsem měla jen otevřenou pusu dokořán, protože vyšlo na povrch Sářinovo tajemství a jako woow! Byl to takový ten chybějící puzzlíček do skládačky.

Daniel byl muž dle mého s velkým M. A ač si nesl své démony z minulosti, choval se k Sáře opravdu dobře. Jejich seznámí bylo trošku komické. Jaká je možnost, že chlap, kterého jste potkali, má dvojče?! :D

V celém příběhu je klíčový i pejsek jménem Bobo, kterého si Sára bere z útulku a s ním získává zpět svou ztracenou rodinu a znovu nalezené štěstí.

Knížka má nádherné myšlenky. Autorka má pohodový styl psaní, který si zamilujete.

Miluju ho všemi střípky svého srdce, které mi dává dohromady jen tím, že je.

Nikdo by neměl být sám. Každý na světě má svou druhou polovinu, ke které patří. Daniel patří ke mně a já zase k němu. Osud nás spojil velice zvláštní cestou, ale o to silnější je naše pouto a navždy bude.

Hodnocení: 4,5*/5*

29.03.2023 5 z 5

River Wild River Wild Samantha Towle

(SPOILER) Carrie - nové město, nová identita, těhotenství, na útěku. River Wild - náladový zmetek a soused v jednom. Smutek, bolest a osamělost. Vzájemně se zachrání. Naleznou štěstí, nebo je minulost dožene?

Tato knížka mě hodně překvapila svým příběhem. Byl to dechberoucí příběh, plný bolesti, ztráty, hledání nového. Dvě zlomené duše s kostlivcem ve skříni, které chtějí být sami. A přesto si k sobě najdou cestu a začnou si rozumět. A co víc najdou konečně štěstí.

Knížka je protkaná událostmi z minulosti, u kterých Vám běhá mráz po zádech.

Carrie měla neskutečnou odvahu utéct. Protože, když jste těhotná, nejde jen o Vás, ale jste zodpovědná i za své nenarozené dítě. Útěk, nový začátek. Pes, nejlepší přítel člověka. A náladový zmetek jménem River Wild, jakožto její nový soused.

River byl zlomený a tzv. "bouchal pěstmi okolo sebe" protože, jen on znal skutečnou pravdu. Líbilo se mi, že jakmile se dozvěděl, že je jeho sousedka těhotná, najednou obrátil a začal se chovat jinak.

Oni dva se hledali, až se našli. Moc jsem jim přála, aby zažili konečně štěstí.
Rozhodně doporučuju přečíst, pokud máte rádi silné příběhy.

27.03.2023 5 z 5

Rockové sólo Rockové sólo Kylie Scott

(SPOILER) Bubeník Mall potká na jednou z večírku docela obyčejnou dívku, která je se mu zdát smutná. Dá se s ní do řeči a pak všechno začne mít rychlý spád. Anne, měla příšerný den, ale večer už je lepší, dostane se na večírek rockové kapely, kde se dá do řeči s idolem svých mladých let. Mall ji pomůže vyřešit její problém a ona pomůže jemu, když se stane jeho fiktivní snoubenkou. Jejich nespoutané rockové sólo je jako na houpačce a jen oni můžou udávat ten správný směr. Jak se s tím poperou?

Opět bomba! Mall - bubeník rockové kapely, který si jde tvrdě za svým cílem. Mně kdyby se do bytu nastěhoval cizí chlap ještě k tomu taková hvězda. No, sakra. Nevěděla bych jestli ho vytřískat ven, nebo si sednou na zadek. Někdy mi přišlo, že se chová jako neandrtálec, z druhé strany, jak se jednalo o Anne, tak byl prostě milouš. Až na pár okamžiků.

Líbilo se mi, jak Anne automaticky přijali do rodiny kapely. Bylo super, že se tam objevovaly i postavy z předešlých dílů.

Mall a Anne takové náhodné setkání, které Vám obrátí život vzhůru nohama. A vy najednou zjistíte, že hrajete rockové sólo a nechcete nikdy přestat! Protože, ať už Vám život hází klacky pod nohy, tak máte toho druhého.

Moc doporučiji přečíst, stejně jako 1. díl. A já se těším na pokračování.

25.03.2023 5 z 5