Králova spravedlnost přehled

Králova spravedlnost https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509489/bmid_kralova-spravedlnost-F9S-509489.jpg 4 40 40

Stanton a Barling série

1. díl >

Došlo k vraždě, jež se vzpírá vší logice – a vrah je stále na svobodě. Anglie roku 1176. Aelred Barling, vážený soudní úředník krále Jindřicha II., je královským dvorem vyslán, aby se svým mladým asistentem Hugem Stantonem vyšetřil brutální vraždu spáchanou ve vesnici nedaleko Yorku. Případ se zdá být jasný. Podezřelý je pod zámkem v místním vězení a rozběsnění vesničané požadují rychlý výkon spravedlnosti. Když se však začnou nacházet další těla, jistota se mění v pochybnost. A v nastalém chaosu zbývá jistota jiná – nikdo není mimo podezření. Stanton a Barling čelí rostoucím nepokojům ve vesnici i vzrůstajícímu hněvu majitele panství a začínají se zaplétat do tajemství, které se vymyká logice. Pronásledují vraha, jenž jim uniká jako nepolapitelné mystérium. Podaří se jim vyřešit hádanku, kdo loví vesničany? A zvládnou to, aniž by se sami stali kořistí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The King's Justice , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Králova spravedlnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

babystar
08.05.2024 4 z 5

Zajímavá detektivka ze středověké Anglie o tom, že není dobré dělat ukvapené závěry. V době kdy se u nás Přemyslovci mezi sebou "mydlili", tak v Anglii už upevňoval svou moc Jindřich II. Plantagenet. Na tom se podílel i vznik nového soudního systému. Jeho součástí byli také soudní úředník Barling a soudní posel Stanton. Oba dva měli svá tajemství, která ovlivňovala jejich rozhodnutí při objasňování série vražd na jednom malém panství. V příběhu byl zajímavý popis života na středověkém panství i celý soudní systém včetně "božího soudu" ordálu. Už se těším na další pokračování.

čef
07.05.2024 4 z 5

První díl zajímavé série ze středověku Anglie. Zde se kromě vraždění trošinku seznámíme se životem na vesnici a také se soudnictvím této doby a místa. Nemůže chybět ani sodomita, domácí násilí a postižený. Příběh je možná také trochu krkolomný a ne každý ho přijme, ale reálie jsou snad pravé a jistě stojí za seznámení.


Shardlake
27.04.2024 5 z 5

Miluji příběhy z Anglie a mám ráda historii. V této detektivce odehrávající se ve druhé polovině 12. století za vlády Jindřicha II. nechybělo napětí, zvraty, svižný děj a také jsem se dozvěděla více o ordálu neboli Božím soudu a právním systému té doby. Už teď se těším na pokračování a knihu doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)

26.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Králova spravedlnost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

sérioví vrazi historické detektivky středověká Anglie

Autorovy další knížky

2023  80%Králova spravedlnost
2023  77%Vraždy v klášteře
2024  80%Vraždy v Canterbury