dencazrnu dencazrnu komentáře u knih

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Za mě tedy jednoznačně nejlepší kniha od autora. Po zklamaní u Dokonalé manželky jsem měla trošku strach, ale tohle byla parádní jízda. Tahle knížka vás chytí a rozhodně nebudete chtít přestat. Hrozně mě baví krátké a svižné kapitoly včetně střídání postav, které příběh vyprávějí :-) Celkově je knížka hrozně čtivě napsaná, jen ten konec byl za mě trošku uspěchaný a moc jsem mu nevěřila, proto strhávám jednu hvězdičku. Ale jinak skvělé a určitě doporučuji :-)

15.10.2021 4 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Tak tohle byla zase jízda a já musím říci, že se mi kniha líbila ještě o něco víc, než Loutkové divadlo. Opět tu máme skvělý příběh, který vás chytí za pačesy a fakt nepustí! Tentokrát bych řekla, že byl pro mě děj jasnější než tomu bylo u předchozí knihy a dvojice Poe a Tilly mě neskutečně baví. A já bych jim přála, aby to dali ti dva dohromady, protože oni k sobě tak neskutečně sedí!!!
Jsem ráda, že k tomuto dílu jsem se dostala teprve teď, protože už za chvíli vyjde další díl, na který se neskutečně těším. :-)

28.09.2021 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

B. A. Paris je bezkonkurenčně jedna z nejlepších ženský autorek, co jsem kdy četla. To co ona dokáže napsat, je prostě neuvěřitelné. Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, protože jsem se od ní absolutně nemohla odtrhnout. Už dlouho se mi nestalo, abych u knihy brečela. Autorka si v této knize dala velmi záležet, aby popsala jednotlivé postavy a dala důraz na jejich vlastnosti a povahy . Kniha měla spád, člověk četla a ani mu nepřišlo, že je skoro na konci knihy. Naprosto úžasný čtenářský zážitek. Jen mě překvapuje, že tato kniha byla poměrně málo propagována, protože já jsem na ní narazila více méně náhodou.. Knihu řadím mezi nejlepší knihy, které jsem v roce 2020 četla. :)

27.12.2020 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Teda, tahle knížka se mnou tedy dobře zamávala. Nevím proč, ale úplně jsem se vcítila do kůže té ženy a chvílemi mi běhal mráz po zádech, když jsem knihu četla. Děj měl spád a kniha se četla opravdu báječně a jedním dechem. Určitě si od autorky přečtu i druhou knihu a doufám, že bude stejně skvělá, jako byla tahle. Určitě doporučuji a věřím, že se vám také bude líbit :)

08.10.2018 5 z 5

Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Tenhle díl se zase povedl. Musím říct, že ač na začátku bylo hodně postav, tak příběh nebyl nikterak komplikovaný. Naopak tentokrát vše bylo jasné, žádné zbytečné komplikace a příběh mi dával smysl od samého začátku až do konce. A vzhledem k tomu, jak tento díl byl zakončený, jsem opravdu zvědavá, jak se tohle bude dál vyvíjet. Doufám, že další díl bude stejná bomba, jako tento, protože ho řadím mezi nejlepší z celé série :-)

11.07.2024 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Teda tohle byla neskutečná jízda plná zvratů. Já málo kdy dokážu v knize trefit pachatele, ale tady jsem byla až do úplného konce totálně mimo. Vůbec jsem si nedokázala vytvořit nějaký tip, kdo by to mohl být a se zaujetím jsem otáčela jednu stránku za druhou. Na knize se mi velmi líbí, že autor se opravdu důkladně zaměřuje na pátrání. Seznamujeme se s jednotlivými postupy a v celém příběhu nejsou žádné zbytečnosti, které by čtenáře rušily od příběhu. Už se velmi těším na další pokračování a doufám, že si autor udrží laťku takto vysoko!

04.02.2024 5 z 5

Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

Další skvělý díl od této autorky. Opět se nám rozbíhá více linek vyšetřování, kdy se mi částečně povedlo pachatele odhalit, ale pak byly věci, kdy jsem byla úplně a totálně mimo :-D Jediné co bych asi malinko vytkla je to, že poslední díly nás autorka doslova zahlcuje množstvím postav. Já osobně jsem se v tom místy trošku ztrácela a občas jsem se musela v ději vracet, abych si ujasnila, kdo je kdo. Ale kniha je jinak velmi čtivá a líbí se mi, jak na konci do sebe všechno zapadne a dostane smysl. Takže i menší nedostatky dokážu odpustit. Už se těším na další pokračování, které snad na sebe nenechá dlouho čekat

16.12.2023 5 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Další parádní díl plný napětí a samého tajemství. Mě se u téhle série strašně moc líbí, jak hlavní vyšetřovatel nepatří k policii. Z toho důvodu jsou jeho metody pátrání takové nekonvenční, ale důležité je, že se vždy dostane tam, kam potřebuje. Autor si s námi tentokrát pěkně pohrál a naservíroval nám různá vodítka k samotnému pachateli. A i když druhý díl zatím pořád vede, i tak to bylo skvělé a pořád uvěřitelnější než první díl. Jsem ráda, že David nám trošku dozrává a už to není taková neřízená střela :-)

24.11.2023 4 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Bravurně napsaná kniha, kdy vás příběh pohltí od samého začátku. Velmi jsem ocenila, že David je bývalý novinář a vůbec to není policista. To je pro mě příjemná změna, protože většinou jsou hlavní postavy policisté a pátrání tak mají mnohdy snažší vzhledem k tomu, že mají přístup do různých databází apod. David je sympaťák a já jsem si ho hned od začátku velmi oblíbila. Kniha má spád a o perní chvilky zde není nouze. Ale jedna velká výtka je v tom, že autor nám z hlavní postavy udělal tak trošku nesmrtelného terminátora..Jako sakra! Jsou situace, ze kterých by se ostřílený bojovník nedostal, ale Raker vše zvládá s naprostým přehledem. Chvílemi jsem fakt nechápala jeho myšlenkové pochody a říkala jsem si, kde má nějaký pud sebezáchovy. Z toho důvodu hvězdičku ubírám a doufám, že v dalším díle ubydou zběsilosti :-) Každopádně tohle je skvělý start této série a já se nemůžu dočkat dalšího dílu!

24.09.2023

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tohle byla jedna velká emoční jízda, kdy po celou dobu čtení přemýšlíte, na čí stranu se vlastně postavíte. Kniha jako taková by nebyla tak skvělá, kdyby její součástí nebyly dopisy, které se Kenna rozhodla v rámci svojí terapie psát. Pokaždé, když jsem si už myslela, že to víc nejde, jsem po přečtení dalšího dopisu měla srdce na milion kousků. Samotný závěr knihy jsem dočítala v záplavě slz, které jsem absolutně nedokázala udržet. Bylo to krásné, ale zároveň strašně bolavé. A i když zatím od autorky nemám ani zdaleka přečtené všechny knihy, už teď vím, že tohle bude jedna z nejlepších.

30.07.2023 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Jak už všichni ví, pro Bryndzu mám slabost. Miluji všechny jeho knihy a tady tomu nebylo jinak. Kniha byla neskutečně čtivá, líbí se mi, že autor píše krátké kapitoly, které vám příjemně plynou pod rukama. Musím říci, že příběh mě hodně pohltil a místy mě opravdu dostal, protože jsou věci, které se mi jako mamince čtou velmi těžko. Takže práce s emocemi tady byly naprosto dokonalé. Je pravdou, že tentokrát tam byly trošku malé nejasnosti a klidně bych ocenila, kdyby na konci bylo ještě pár stran :-) Každopádně kniha se čte dobře a i když tentokrát asi většinu z nás napadne, odkud vítr vane, stejně to prostě nedokážete odložit, dokud to nedočtete :-)

05.07.2023 4 z 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Tak tohle byla neskutečná bomba! Celou dobu co jsem knihu četla jsem pořád přemýšlela a vymýšlela, kdo za tím vším je. Opravdu neskutečně napínavá zápletka, která vás bude držet celou dobu a s napětím budete čekat na výsledné rozuzlení. Co však přišlo na poslední straně, to jako wow! Úplně mě to vystřelilo z bot a já říkám - okamžitě chci ještě další díly s Frostem! Teď hned!!

07.09.2022 5 z 5

Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Knihy od Gibney jsou pro mě sázkou na jistotu. Tentokrát téma této knihy nebylo vůbec jednoduché a při čtení mi běhal mráz po zádech. Já velmi oceňuji styl psaní této autorky, protože příběh vždy tak perfektně ubíhá a nemá žádná hluchá místa. Závěr knihy jsem zhltla jako malinu, protože to prostě nešlo odložit :-) Do dalších dílů doufám, že dostane více prostoru Lottie a její osobní život. Už bych jí přála trošku toho klidu a rodinného zázemí, protože ani tentokrát se příběh neobešel bez osobního dramatu. :-)

11.08.2022 5 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Jednoduše skvělé! Po knížce Jáma jsem byla neuvěřitelně zklamaná a myslela jsem, že si tuto knihu ani nepořídím. Naštěstí jsem neodolala a jsem za to ráda. Kniha byla napínavá, místy strašidelná a nešla prostě odložit. A ten konec? Prostě super :-) Jednu hvězdičku jsem ubrala, avšak kvůli spoilerům neřeknu, proč. Každopádně knihu určitě doporučuji a jak sama řekla autorka, tak zase za rok :-)

26.11.2021 4 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Tato kniha splnila přesně to, co jsem očekávala. Oddechovka, která vás pobaví, vy si u ní odpočinete a místy se i zasmějete. Je to taková ta klasika - ona nemotora, on pan božský. Jak to asi může dopadnout? :-) Pro mě to byla příjemná změna, kdy jsem po dlouhé době četla něco jiného než thrillery, krimi nebo mordy a určitě se pustím i do dalších dílů :-) Takže kdo hledá nenáročné čtení, vzhůru do banánu :-)

19.10.2021 5 z 5

Inkoust Inkoust Alison Belsham

Stejně jako první díl hodnotím kladně. Mě se celkově líbí u těchto knih námět. Je takový jedinečný a neotřelý. Kapitoly jsou svižné, kniha se velmi dobře čte a závěr byl opravdu skvělý. Ten jsem už dočetla na jeden zátah. Myslím, že nás možná čeká i další pokračování, jelikož některé věci zůstaly nevyřešené :-)

16.09.2021 5 z 5

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

Dlouhou dobu jsem přemýšlela, jaké hodnocení této knize dám. Začátek knihy super, pak přišel mírný úpadek a děj mě tolik nebavil. Po cca polovině knihy však přišel zlom a já ji přečetla na jeden zátah. Ve finále tedy dávám 4 hvězdičky a jsem zvědavá, jak se autorka popasuje s pokračováním. Gabriel i Alice tvoří velmi sympatickou dvojici a já se těším, kam je další vyšetřování zavede :-)

14.01.2021 4 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Už, už to vypadalo, že snad dám i 5 hvězdiček, ale přeci jen si tu jednu ještě nechám na příště.. :-) Ten konec byl za mě trošku odfláknutý a uspěchaný. Ale jinak celkový dojem z knihy super. Výborná myšlenka - vrah a jeho kostky :-) Jen jsem zvědavá, zda se dočkáme i dalšího pokračování? Já myslím, že ano, jelikož plno věcí zůstalo nedořešených. A doufám, že konečně dojde i na slizáka Sleiznera, protože ten mi neskutečně leze na nervy :D Ale jinak jsem byla napnutá od první do poslední strany a knihu jsem zhltla na jeden nádech :-)

22.11.2020 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Za mě výborný nápad. Co se týká zpracování, jsou věci, které šly určitě napsat lépe. Konec za mě byl dost překombinovaný a na jednu stranu i odfláknutý. Trošku jsem čekala, že vrah nám prozradí jak a kde oběti zabil a podobně.. Jako úplný odpad to nebyl, ale řekla bych, že se z toho dalo vytřískat o něco víc, proto 3 hvězdy dnes a jsem zvědavá, jak se autor popral s Loutkářem :)

19.01.2019 3 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Ač možná ostatní nebudou souhlasit, za mě to byl jeden z lepších dílů této série. Musím říci, že mě to od samého začátku chytilo a já jsem otáčela stranu za stranou a hrozně jsem toužila vědět, jak tohle celé dopadne. Musím ocenit i to, že se autor snaží držet při zemi a nedělat z Davida úplně nesmrtelného hrdinu, i když občas se to vymkne z rukou :D Každopádně za mě to bylo napínavé, zápletka zajímavá a já jsem zvědavá, co si na nás autor připravil příště. U tohoto dílu jsem se i trošku zamyslela nad tím, jak tenká hranice je mezi příčetností a šíleností. A opravdu jak málo stačí k tomu, aby člověk začal pochybovat nad svým zdravým rozumem.

19.05.2024 4 z 5