Nepříliš šťastná rodina přehled

Nepříliš šťastná rodina
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488584/bmid_neprilis-stastna-rodina-POA-488584.jpg 4 1771 1771

Nejnovější příběh mistryně psychothrilleru – opět dokonale drásavý a neodložitelný. Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní večeři své tři dospělé děti. Ty jejich smrt pochopitelně těžce nesou. Nebo ne? Na každého z nich čeká pohádkové dědictví. Svého náladového otce nesnášeli a netečná matka se jich nikdy nezastala. Na jednoho z nich to bylo možná už příliš. Ale na koho? Je-li váš sourozenec vrah, chtěli byste to nejspíš vědět...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr

Not a Happy Family, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nepříliš šťastná rodina. Přihlašte se a napište ho.

Mishak
06.12.2024 4 z 5

Dlouho jsem nepřečetla žádnou knihu – hlavně z důvodu malého množství času, proto může být mé hodnocení hodně subjektivní.

Hned od první stránky mě autorka dokázala vtáhnout do děje, i když jsem si musela sepsat tahák ohledně jmen postav a jejich vzájemných vztahů. Když jsem si byla konečně jistá, kdo je kým, v jakém je postavení a jak a s kým žije, hned byla kniha přehlednější, i když opravdu až do konce jsem nevěděla, kdo za vraždami stojí.

Autorka postupně odhalovala nové skutečnosti, motivy jednotlivých postav, jejich minulost a hlavně vzájemné vztahy. Bavilo mě to, opravdu moc! Hltala jsem každou stránku, každou krátkou kapitolu, nemohla knihu odložit a brala ji do rukou v každé volné chvíli. Vážně jsem si její čtení užila. S odhalením vraha jsem však byla vedle jak ta jedle, i když jsem své úvahy několikrát během čtení změnila.

Autorka v průběhu čtení příběh krásně dávkuje, děj nádherně graduje, ale konec je bohužel hodně uspěchaný – ubírám kvůli tomu hvězdičku v hodnocení. Ale alespoň se dozvíte, co přesně se stalo.

Monca92
03.12.2024 3 z 5

Napínavé, zamotané, mnoho nečekaných zvratů. Každopádně Shari Lapena to umí lépe.

Han-nah
02.12.2024 3.5 z 5

Manželé Mertonovi pozvou své tři dospělé děti s jejich partnery na velikonoční večeři. Ne vše dopadne dle jejich představ, každý se přetvařuje, hájí své zájmy a brzy dům opustí.
Ani drahá adresa a hodně peněz nikoho neochrání.
Děti se doví, že jejich rodiče byli ten večer zavražděni. Začne vzájemné obviňování, lhaní a podezřívání mezi sebou. Každý s otcem tyranem a matkou, která se mu podřizovala, vycházel jinak. A jedná se tu o velký majetek , takže boj o peníze začíná, protože je všichni chtějí a kladou si nároky. A co je ještě , kromě vyšetřování, čeká u právníka?
Každý právník řekne: Rodina se pozná při dělení dědictví.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

10 nejčtenějších knih (říjen)

15.10.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Nepříliš šťastná rodina v seznamech

v Přečtených2 416x