Denny456 komentáře u knih
No už když jsem to poprvé viděl v knihkupectví, tak jsem si říkal, že je odvaha tento "příběh" převést do komiksu. On totiž původní Dorian ani moc příběhový není. A ukázalo se, že to možné moc není, nebo alepoň v této knize. kniha má nějakých 140 stran, kde se budete přibližně 100 stran poměrně dost nudit. Kresba je taková napůl. Rozhodně narozdíl od dalších komiksů od Kontrastu toto není vhodný pro děti a v podstatě není vhodný vůbec. Bohužel.
No obecně mě Incal a Metabaroni berou trochu méně než jiná díla mistra Jodorowského. A z těch mě metabaron bral nejméně. Není to špatné a nad jinými komiksy to vyčnívá, ale u této série jsem čekal víc. Kresba slušná, ale děj mě někdy až lehce nudil.
A další Burns. Je to jedonohubka na chvíli a je to ulítlé jako vždycky. JSou prostě lidi s neuvěřitelnou fantasií a to je dobře.
Tak konečně vyšel třetí díl a tak jsem si přečetl všechny tři díly najednou. To velmi doporučuji. Bohužel je kresba poměrně nepřehledná, zvláště u postav a pokud nejste pozorni, rychle se poztrácíte v ději. Ve všech dílech se navíc skáče na různá místa a v různých časech a upřímně si nedokážu představit, že to někdo zvládne přečíst aniž by si prostudoval předešlé díly. Jinak děj je zajímavý a vzhledem k tomu, že jsem o panu Hasilovi nic moc nevědě, tak velmi poučný. Bohužel grafická koncepce knih to velmi sráží.
[Denny456]
Denny456 dnes
Tak tohle jsem četl fakt dlouho. Ale stálo to za to. Poměrně hezky udělaná vědecká práce o dějinách KSČ. Vychází hodně ze záznamů a odborné literatury. Samozřejmě si někteří autoři neodpustí některé povinné klišé, ale ostatní kapitoly to vyvažují. Myslím, že kařdý čtenář bude muset přehodnotit dost věcí o kterých se učil jak před revolucí, tak i po ní.
Kociánova kresba je prostě super. Příběh je takový průměr. Ale celkem mě tahle jednohubka pobavila.
Zaklínače jsem dlouho odkládal... a byla to chyba. Ne snad proto, že by to bylo úplná top fantasy. Právě naopak. Myslím, že už mám načteno tak, že to trochu zapadlo k průměru. Myslím, že před 20 lety bych z toho byl paf a tzv. "wau efekt" by se dostavil určitě. Ale aby bylo jasné, není to vůbec špatné, jen jsem už četl i lepší fantasy. Spojení příběhů s pohádkami je fajn, ale, že by to udrželo celou knihu to zase úplně ne. Tak snad další díly.
Tak zase jiný Jodorowsky. Zase s historí, ale méně nahoty a sexu, než jinde. Příběh, kdy prostupujeme historií v různých časech mě baví. I popis zasvěcení stál za to. No a resba se povedla, byť na hlavního hrdinu jsem si chvíli musel zvykat.
Trošku jednodušší Marko Čermák, trošku se opakuje, ale první příběh dobrý.
Tenhle komiks je prostě hlavně o nádherné kresbě. Zatímco jinde hltám děj, tak tady je děj podružnější a občas dost prostý. Ale ty kresby, to je prostě stále paráda.
Příběh, příběh, příběh. Kresba je na mě moc jednoduchá a nijak mě neoslovila, ale příběh je super. Konečně něco co není holocaust. Je prada, že by to mohlo být občas i lehce pokráceno a bylo by to lepší pro srozumitelnost, ale stejně dobrý.
Za mě jeden ze slabších kousků od Arga. Kresba mě nijak neuchvátila a příběh byl poměrně slabý.
Je to podobné jako Zázrak. Skvěle rozehraný příběh s českými reáliemi, který se následně zbytečně rychle uzavírá. No tak snad do třetice to už nebude jen lehkej průměr.
Tak kresba na me takova nic moc, ale to je otazka vkusu. Jinak pribeh vypraven co nejvice zajimave. Ale informaci je hodne a nejsem si jist, ze to bezneho ctenare zaujme.
O kousek lepsi nez jednicka. Dve linie, ltere se spoji knize velmi pomohly. Jako nadseny ctenar tohoto druhu literatury jsem i jako hodne odrostly, byl spokojen.
No je to taková oddechovka. Příběh se dos vrstvil, až někdy trochu více než bylo možná potřeba. Ale nějak to šlapalo a ubíhalo. Nad dalším dílem zatím přemýšlím.
Kniha je poměrně zdařilá. Čte se lehce. Příběh se mi líbí. Trochu mi vadí některé faktografické chyby, ale přisuzuji to stylu vyprávění a potřebám příběhu. Když čteme vyprávění, tedy jak si to kdo pamatuje, tak je možné něco napsat trochu jinak.
Autor je kamarád a poezii moc nečtu. Sbírku jsem četl postupně několik dní. Vždy pár básniček. MYslím, že je to čtivé a některé básně fakt zajímavé.
Mám rád Slovensko, mám rád památky Unesco a mám rád nesložité průvodce. Knížka je akorát na cestu a kratší a nenáročnější texty jsou i v pohodě na čtení pro školáky.