DericCaster komentáře u knih
Další Trentův případ a další problém jak tu knížku odložit... Autorčin styl mi vyložýeně sedí a také mě baví sledovat život agenta Trenta.
Tak mě se kniha líbila velmi. Už jen proto, že i když je to fikce, uplně jasě si ji dovedu představit jako realitu. Blackout jako teroristický čin... Když se nad tím člověk zamyslí trochu hlouběji, tak celkové dopady by asi byly mnohem horší než nějaká bomba v letadle apod...
Možná jsem už na tuto "youngadult" knížku moc starý. Ne, že by se knížka špatně četla, ale výsledný pocit je takový nemastný neslaný. Možná i proto, že jsem první viděl film a pak se pustil do knížky. Většinou to funguje, že knížka film vysvětlí a doplní, ale tady mi cokoliv takového chybělo... Ale zas na odložení to není, jen si nemyslím, že hned tak sáhnu po dalším díle...
Asi to není úplná špička Pratchettovi tvorby, ale Mrakoplaš nemůže nikdy zklamat. Mám tu postavu rád :)
Řekl bych lehce nadprůměrná detektivka, co mě ale na sérii láká nejvíce, je sledovat vývoj postavy agenta Trenta...
Moje první knížka od autorského dua a u jedné jistě nezůstane. Zajímavá detektivka s prvky tajemna a docela zajímavými zvraty. Samotná postava Pendergasta mě velmi zaujala a těším se na další pokračování.
Pěkná detektivka i když se tak trochu dala předvídat. Myslím, že zajímavější je dějová linie s životem agenta Trenta. Na to se určitě těším do další knížek série.
Zatím co první knížka se s filmem doplňovali, tato už je mnohem lepší než film. Představa monolitu jako vesmírné brány by mě před tím tedy nenapadla... Řekl bych, že druhý díl je o kousíček ještě lepší než ten první ;)
Kdysi jsem viděl film a i přes velmi potitivní kritiku mi prostě přišel takový nemastný, neslaný To vše až do chvíle, kdy jsem se rozhodl přečíst si jednu z klasických knížek světové scifi... Knížka se mi moc líbila, ale pripadá mi, že tak dobře funguje jen ve spojitosti s filmem, neboť jedno doplňuje druhé.
Příjemná detektivka. Vlemi dobře se četla i když mi u takových knížek trochu vadí ten neustálý boj s autoritama, ale to k tomu asi patří. Já jsem spokojen a určitě vyhledám další autorovy knížky.
Neřekl bych, že knížka je horší než RPO. Je prostě trohu jiná. Ale docela živě si umím představit tu reálnost propojení videohry s realitou.
Další díl ze série - bych řekl - nijak nevybočuje z průměru. Jako všechny ostatní Cookovy knížky se hezky četla.
Stejně jako u prvního dílu mi knížka úplně nesedla. četl jsem ji vlastně jen proto, že s polu s prvním dílem je to celek, ale myslím, že na další autorovy knížky budu muset ještě asi dozrát...
Nezastírám, že příbeh je zajímavý a nevšední, přesto asi oproti většiny čtenářů mě uplně kníka nesedla. Ztrácel jsem se v množství postav a knížka na mě nepůsobila "neodložitelně". přesto si myslím, že je to kvalitní dílo, jen ne zcela můj vkus...
Krásné sci-fi. I když název mi příjde lehce zavádějící. Ale teorie paralelních světů je zajímavá. Samotný příbeh asi není úplně novátorský, ale velmi hezky se četl a bavil.
Příjemná space-opera. Jsem sci-fista tělem i duší a tak jsem si tuto sérii nemohl nechat ujít. Příběh mne velmi bavil a těším se na další ;)
Knihu jsem dostal darem od nejlepší kamarádky a moc se mi líbila. Je fakt, že začátek mi přišel takový roztahaný a malinko jsem se v něm ztrácel, ale postupně byla knížka více a více zajímavá. Nakonec mám z kížky dobrý pocit a rad se k ní třeba jednou vrátím.
Jako trpaslíkofil jsem si byl jistý, že další knížka - stejně jako všechny ostatní - od Granta bude skvělá a samozřejmě jsem nebyl zklamán ;)
Jelikož jsem vyrůstal v době největšího rozvoje počítačů a ty mě i byvily, bavila mě knížka. Ale myslím, že by mě bavila i kdybych byl počítačový analfabet. Deaver je klasika a určitě doporučuji ke čtení ;)
Takové dopočinkové spíše nenáročníé čtení. Přišla mi tak trochu ve stylu filmu komando - kde šváca vymlátí sám celý ostrov - ale přečteného času nelituji ;)