dexterman komentáře u knih
Tohle si opravdu zaslouží metál . Něco tak krásného a zároveň smutného jsem nečetl již opravdu dlouho . Na konci jsem měl vysloveně na krajíčku a knedlík v krku . Kniha je sice krátká , o to víc ale úžasná . Nemám opravdu co vytknout . Na zamyšlení a o lidských vztazích je to prostě výborná věc . Docela rád bych se dočkal i filmové verze . Bravo mistře
Života sladké hořkosti je kniha kde se Baarová obhajuje opravdu jak může . Nevím, co bylo v knize ubráno nebo přidáno či vůbec nevyřčeno. Trochu mne zaráží fakt že tady vykreslila vztah s Goebelsem tak otravně a vlezle . Ze čtení mi přišlo že on vypadá jako otravný skřet a že ona ho vlastně nikdy vůbec ani nechtěla . Jejich milostný život tam není vůbec popsán . Ze začátku knihy jsem si myslel že má známosti jenom pro slávu ve filmu a že jde na všechno přes postel . Její život je ovšem plný kladů a záporů . Na jedné straně úspěšná herečka je později zatracována kde se dá . Na knize oceňuji že ač paní Baarová nebyla spisovatelka od mala tak jí napsala celkem čtivě . Oceňuji také pár listů z deníku její sestry Zorky Janů o které si tak může čtenář udělat přibližný obrázek . Kniha se mi velice líbila . Je to první kniha o paní Baarové kterou jsem četl . Mám jich doma ještě víc tak po přečtení dalších určitě porovnám
Pan Alda zde popisuje svůj život opravdu barvitě. Nutno říct že jeho cesta za slávou nebyla vůbec snadná . Kniha je napsána velice dobře . Je z ní jasný humor parádního skromného a hodného člověka . Jeho dětství a dospívání je taktéž podáno v knize velice zajímavě. Občas jsem se přistihl při tom že se směju . To se mi u žádné jiné knihy opravdu ještě nestalo . Jsem skoro u konce první knihy a už se těším na další . Doporučuji Všem . Nejen pro fandy seriálu MASH
Originální nápad . Dobrý příběh . Skvělá kresba . Okamžitě se mi to zakousko do mozku a neskutečně jsem si to užíval. Těším se na další knihu. Snad se někdy dočkáme i pokračování které stále vychází v zahraničí . Doporučuji všem fandům . Je to neskutečná bomba .
Tak tady jsem se toho obával . James Bond jako komix ? To jsem si nedokázal představit . Naštěstí to dopadlo velice dobře . Co se týče příběhu tak ten je v zásadě jedna velká akční jízda . Žádná věda to není . Absence bond girl za mě docela nevadila . Ilustrace a kresba je velice povedená a celkově se povedla . Pár mínusů tady ale přeci jenom je . Všechno se tady točí kolem Bonda což se dá pochopit . Dost mi ale vadí konverzace ostatních postav bez Bonda. Nejsou ničím zajímavé a dělají jen křoví . Děj se dá v pohodě předpovědět a celkově aspoň pro mne to bylo velice krátké čtení . Na druhou stranu jsem jako fanoušek dostal v co jsem doufal . Takže i když mám pár výhrad tak převládá pozitivní názor . Doufám že se dočkáme více příběhů jen lépe napsaných . Nicméně pokud chcete vypnout a užít si akční jízdu tak budete nadšeni jako já
Je to jiný Bond než jsem čekal . I tak v celku dobré počtení . Kresba je za mě sice průměrná ale jinak scénař je zvládnutý dobře . Knižní předlohu jsem nečetl . V zásadě je pro mě toto dílo poctou Bondovkám -50 a 60 let .
Změna celého tvůrčího týmu jednoznačně pomohla . Od Vargra Bond ušel opravu veliký kus cesty . Osobně považuji celou serii za velmi povedenou . Doufám že se dalších příběhů dočkáme co nejdříve . Hammerhead byl takovou třešničkou na dortu . Ze všech dílů co tady u nás zatím jsou . Jednoznačně nejlepší . Ať už je to změnou ilustrace , nebo propracovanějším scénářem . Obecně si myslím že dát postavu Bonda do komixu byl mega nápad . Snad se u nás bude pokračovat v této sérii dále . Jinak doporučuji všem . Za mne nejlepší díl co tady zatím u nás je
Tak tady to už byla špionážní bondovka podle očekávání . Pořádně se to . rozjelo . Děj byl velice povedený . Ilustrace povedená jako v první knize . Velkým plusem je zápletka kterou tu ale nechci prozrazovat . Pokud jste v něco podobného doufaly v první knize Vargr tak chápu vaše negativní reakce . U fantoma naopak dostanete špionážní bondovku jak se sluší a patří . Přečteno jedním dechem , za jeden večer . Doporučuji všem které neodradil Vargr. Já jsem si obě knihy užil dokonale .
Tak co napsat ? Mám rád queen . Toto není první biografie Fredieho co mám doma . Je však první po které jsem sáhl. O této osobnosti se zde toho dozvíte opravdu hodně . Jaký ale doopravdy byl se dá jen těžko odhadovat . Kniha je napsána velmi pečlivě a čtivě . Jsem rád že je prokládána věcmi co frontman queen kdy řekl nebo co si myslel . Jsem rád že v knize mají místo i další členové kapely a ti co ho dobře znali . Čte se to velice dobře a doporučuji to nejen fandům queen . Kniha má pro mne však i dva zápory . Tím prvním je strašně dlouhá předmluva . Která mě skoro unudila k smrti . Tím druhým záporem je absence fotografií či obrázků v knize . Řekl bych že ikona jakou je Fredie a kniha samotná by si nějáké ty ilustrace určitě zasloužila.
Jsou určitě i lepší knihy o Marylin Monroe než je tato . Jako hlavní zápor se zde jevi to , že není celá psaná v češtině . Musite hledat mezi angličtinou a polštinou což někdy je opravdu únavná práce . O Marylin se v knize dotvite opravdu jen to nejpodstatnějši . Kdo by chtěl vědět vice má smůlu . To co je na knize velmi dobré jsou ilustrace. Je doprovázená zajimavými ilustrovanými obrázky M M . To co ji děla vyjmečnou . Jsou citáty které M M řekla a drobné zajímavosti z natáčení jejich některých filmů . Jako celek velice průměrná kniha . Obrázky a citáty však stojí za to .
Konečně něco originálního . Tohohle bych se nebál ani na filmovém plátně . Dobře se to četlo . Nakreslené taky v pořádku . Ani na chvilku jsem se nenudil . Doufám že se pokračování u nás také brzy dočkáme . Kdyby ne byla by to velká škoda .
Nová Buffy pro novou generaci . Řekl bych že to nebylo špatné . Četlo se to rychle a svižně . Kresba byla taky dobrá . Mohlo to mít o něco více stránek . Ale i tak to splnilo co mělo . Těším se na pokračování
Tohle bylo prostě super . Krásně promyšlený příběh řekl bych do nejmenších detailů . Super kresba a opravdu nápaditá myšlenka jak pojmout tento příběh pro dospělejší publikum . Už se těším na druhý díl . Snad se tomuto vyrovná nebo bude lepší .
Bavil jsem se velice dobře . Snad tady další díl bude brzo . Mám tuto sérii velice rád . Příběh byl fajn . Četlo se to samo . Kresba byla taky jako vždy velmi dobrá . Takže doporučuju všem . Jak jsem již napsal snad další díl bude brzy .
Toto se klidně může jmenovat život bohéma . Na knize oceňuji především to jak pan Freestone vzpomíná na vše co zažil po boku nejen členů Queen , ale také Freda . Nutno říct že kniha je jedinečná díky tomu jak si lze dobře představit podmínky kapely na jednotlivé koncerty . Jinak to nenudí a všem bych jí doporučil .
Napsané velice dobře . Nicméně mi příjde že převést 4 dohody do praxe je nemožné
Bylo to dobrý . Škoda že né tak dobrý jako předchozí díl . Nicméně se to dá pořád dobře číst . Už ale z toho necítím takový ten fajn pocit jako při čtení prvního dílu . Kresba ušla . Příběh samotný je docela dobrý . Nicméně se nemůžu ubránit pocitu že to celé šlo napsat a nakreslit jaksi lépe .
Tak ani Druhý díl u mě nezabodoval tak abych hodnocení zvedl . Je to vlastně pořád stejný . Navíc se mi zdá že 144 stran je dost málo . Keanu tomu sice dodává určité kouzlo . Ani to však podle mě nezachrání něco kde zápletka není něják originální