DickBach komentáře u knih
Film byl velmi, ale opravdu velmi ubohý pokus o napodobeninu. I když naprosto uznávám, že spousta zážitků je příliš bolestných, takže je nelze zfilmovat, promítat, dívat se na ně.
Kniha je drsným vhledem do duší čtyř malých darebáčků, kteří byli přinuceni být velkými kluky. Myslíte že spravedlnost zvítězila? Nevím, já ji vidím opravdu totálně slepou.
Velmi mně zaujal nápad spojení mistrů pera do jedné knihy v jedné dějové linii. Povídkové knihy nemám ráda, protože se děj nestačí rozvinout a už končí, takže tohle slibovalo uspokojení mé touhy po délce knihy, obsahové plnosti a rozvinutosti.
Zpracování bohužel nefungovalo ani trochu. Každý autor si dosadil vlastního hrdinu, vlastní děj, místy se zdálo, že jsme hrdinu zapomněli kdesi na letišti a nevíme jestli se pro něj chceme vrátit.
Pěkná knížka, jemná, milá a místy i hluboká. Ale Patterson to není. Klidně mi položte hlavu na špalek i tak budu tvrdit, že půjčil své jméno kamarádovi.
Celestinské proroctví bylo skvělé, perfektní a hluboké, tohle pokračování už bylo... mimo mísu. Mně to tedy moc neoslovilo.
Velice jemná, kouzelná a něžná myšlenka, kterou se ovšem nemůžete zabývat jen v momentě, kdy vám někdo zoufale chybí a vy nevíte kde ho hledat.
Děsivé, zvrácené, nechutné a velice ale opravdu velice reálné. Spolu s Carcaterrovými Spáči nejvěrnější obraz lidských prasat.
Nenaplněná láska duši nikdy nenechá zcela nezaujatou a chladnou. Lyrické, poetické, jemné, milé.
Klasický Rhymovský děj, nezklame, ale ani extra nepotěší. Na můj vkus trošku moc nereálné. Kdyby měla policie tolik možností jako nemohoucí Rhyme, tak neexistuje ani jeden bandita... :o)
Dobré. Nezklamalo, ale ani nenadchlo. Pro mně je Cross trošku moc stejný, dokola tentýž děj, jen oběť mívá jiné jméno. Odpočinkové čtení, které kdykoli odložím a zas se vrátím, když není zrovna nic jiného po ruce....
Mně se to nelíbilo. Opět velice předvídatelné ale hlavně jakoby vypůjčené z červené knihovny. Postavy byly přesně podle "dětských knížek" jen černé, nebo bílé, vždy v naprosto přesném kontrastu vůči partnerovi. Nemělo to šťávu, švih, spád.... Martina má na mnohem víc.
Luxusní dílo. Dick opět nezklamal a posunul mé fantazie zase o stupínek výš.
Velmi dobře vystavený příběh, charakter postav i dějová linka. Skvělé podání a excelentní závěr.
Co na to říci? Calendar mi hrozně moc připomínal Old Shaterhanda, celou dobu jsem čekala na Něco. Nějakou zmínku, událost, myšlenku, nebo prostě Něco, co by ho posunulo do kategorie vysněných hrdinů.... A nakonec jsem zjistila že Nic. Že je to jen skutečný protivný, sebestředný a dost soběstačný morous. Četlo se to dobře, ale o knize nelze hovořit jako o klasickém Morellovi.
Promyšlené, propracované a vystavěné do nejmenšího detailu. Perfektní příběh, skvěle uchopený a dovedený do dokonalosti.
Zajímavé, čtivé a možná.... možná... pro někoho...
Ale taky možná... pro všechny.
Martina opět nezklamala. Krásná porcelánová panenka se nějak dostane někam kde nechce být a tak kolem sebe kope a čeká že si svět sedne na zadek. Už by děvče tohle téma mohlo opustit a zkusit své Soho uchopit trošku jinak. Kniha se čte dobře, jen ten příběh je takový... nezáživný.
Nebylo to vysloveně špatné, ale Dean má na víc. Na mnohem víc. Chvilkama to bylo trošku umělé a vynucené. Takže dobré, ale nikoli skvělé.
Kéž bych si tak dokázala vzpomenout na své pocity při prvním čtení této knihy před nějakými třiceti lety.... Mohlo mi být 10, možná 12... A určitě jsem tehdy přemýšlela jinak. Bohužel už nevím jak... Dnes to bylo skvělé setkání. A vůbec nevadilo, že jsem předem věděla jak to dopadne. I tak byla návštěva sklepení strachu skvělým zážitkem, kdy jsem držela pěstičky aby se sazeč písmen v tiskárně (ne)spletl a ne(vložil do stroje jiná písmenka. Děkuji.
Za mně špatný. Kdyby z příběhu vymizely všechny zmínky o krysách, pak by to mělo "šťávu" a spád. Takhle to na mně působilo trošičku uměle a nesourodě.