DickBach komentáře u knih
Celestinské proroctví bylo skvělé, perfektní a hluboké, tohle pokračování už bylo... mimo mísu. Mně to tedy moc neoslovilo.
Perfektní myšlenka, námět, scénář. (bavím se stále o knize, film byl ... nooo...slabý) Skvělé a strhující zpracování. Škoda, že znám pokračování, to je podle mně výrazně slabší.
Velmi přínosné a zdařilé pokračování hledání sebe sama a shod okolností, které nás za ruku vedou naším životem.
Nelze nepřečíst. Člověk, který nečetl je velmi ochuzen o tisíceré díky lásce a citu.
Hluboké myšlenky, které by měly být tesány do žuly a vrývány do srdcí.
Velice jemná, kouzelná a něžná myšlenka, kterou se ovšem nemůžete zabývat jen v momentě, kdy vám někdo zoufale chybí a vy nevíte kde ho hledat.
Tohoto (mj.) skladatele mám velmi ráda, takže jsem byla, přirozeně zvědavá na jeho myšlenky a životopis. Nezklamala jsem se. Decentní náhled do světa show.
Dlouho jsem ji nedovedla uchopit a vzít jinak než jen jako neskutečný příběh. Po letech jsem se vrátila a od té doby mají mé stránky oslí uši, písmenka jsou čtením ošoupaná, ale snad i proto stále silnější.
Pobavilo, zaujalo, místy zavzpomínalo na dobu minulou. Jo, to se děly věci...
Máte včerejší noviny? Zalistujme a odpovězme si na nejpalčivější otázky svého já. Vážně to funguje!
Nebylo to špatné, ale pro mně příliš... "tvrdé", jaksi neohebné. Čekala jsem víc.
Excelentní. Myšlenka je neuvěřitelně jednoduchá, skvělá a snad i proto úžasná. Mimochodem obrázek dítěte s plamenometem byl úžasný.
Děsivé, zvrácené, nechutné a velice ale opravdu velice reálné. Spolu s Carcaterrovými Spáči nejvěrnější obraz lidských prasat.
Na horoskopy a podobné novinové články moc nevěřím, většinou je ani nečtu. Ovšem paní Goodman je velice precizní, přesná a svému řemeslu skutečně rozuměla.
Nenaplněná láska duši nikdy nenechá zcela nezaujatou a chladnou. Lyrické, poetické, jemné, milé.
V dobách mého hledání duchovna jsem četla jak tohle, křesťanskou bibli, Korán, tak i židovský Tanach. Podle mně je to s ní totéž jako třeba s Hitlerovým Main Kampfem. Odhlédneme-li od historických událostí, oprostíme-li se od svého povědomí o světě, pak kniha není úplně špatná, nelze všechny myšlenky šmahem zavrhnout, ale... V rukách "nepovolaných" nebo třeba jen "zbrklých" může napáchat mnoho a mnoho škod.
Dobré, místy velice dobré, kupodivu se děj občas vymykal klasickému scénáři Alexe Crosse. Jen ta Jezzie mi moc "neseděla", osobně mám Crosse zaškatulkovaného jako singla...
Klasický Rhymovský děj, nezklame, ale ani extra nepotěší. Na můj vkus trošku moc nereálné. Kdyby měla policie tolik možností jako nemohoucí Rhyme, tak neexistuje ani jeden bandita... :o)
Náhoda tomu chtěla, aby se mi do rukou dostala tahle sbírka, záměrně bych si ji rozhodně nevybrala, protože mám raději pěkně tlusté příběhy. Omlouvám se, ale nic horšího jsem jakživa neviděla. Povídky velice slabé, vulgární, až velmi nechutné. Představa soulože s delfínem mi vyvolala žaludeční nevolnost.