Disease Disease komentáře u knih

Válka s roboty Válka s roboty Harry Harrison

Fajn povídky, ale tak nějak průměr.

20.11.2020 3 z 5

Angus Young a AC/DC: Vysoké napětí Angus Young a AC/DC: Vysoké napětí Jeff Apter

Trochu jiný úhel pohledu než v Maximálním Rock'n'Rollu a i o malinko slabší. Nicméně pořád informačně i čtivostně na výši.

10.11.2020 4 z 5

Válka šerifů Válka šerifů Eduard Fiker

Akční western jaxepatří! K tomuhle se měl dostat Sam Peckinpah!

02.11.2020 5 z 5

Kdo seje vítr Kdo seje vítr Bill Willingham

Opět takový překlenovací díl, kde je rozjeto tolik linií, že se vlastně nic moc neděje.
Stále více mám pocit, že od 12. booku už to není "ono" a čtu to tak trochu ze setrvačnosti.
Možná to přehodnotím, až po dalším booku dám komplet 12-18 v zátahu.

02.11.2020 3 z 5

Podivuhodný svět Julese Verna Podivuhodný svět Julese Verna Ondřej Neff

Četl jsem kdysi jako -náctiletý a paráda. Dnes už je sice kniha lehce zastaralá, ale Neffův literární styl z ní dělá pořád přečteníhodnou záležitost.

29.10.2020 4 z 5

Sto devětadevadesát schodů Sto devětadevadesát schodů Michel Faber

První novela tak nějak normálka. Druhá vynikající, nebýt jí, dal bych jen 3* jako v případě evangelia ohně.

05.10.2020 4 z 5

Tříoký jezdec Tříoký jezdec Eduard Fiker

Sice je to trochu moc červená knihovna, ale Fikerův spisovatelský um a humor z toho dělají fajn počtení na deštivé odpoledne.

29.09.2020 3 z 5

Absolutní miláček Absolutní miláček Gabriel Tallent

Stylisticky dobré, ale dalo dost práce, aby mě osud hlavní postavy zajímal.

21.09.2020 3 z 5

Frank Frank Jason Aaron

Parádní (alternativní) origin, zatím nejlepší díl série. Psychologie holt Aaronovi jde.

14.09.2020 5 z 5

Mlčení Mlčení Šúsaku Endó

Taková pocitovka o střetu dvou filozofií. Četlo se to dobře. Film bych asi nedal.

03.09.2020 4 z 5

Tajné dějiny značek Tajné dějiny značek Matt MacNabb

Fajn shrnutí historie některých světových značek, kde se nic až tak "temného a zvráceného" nedozvíte (pokud pro vás tedy není šokující, že německá firma, která existovala během WW2 spolupracovala s nacisty), ale čte se vcelku dobře. Kapitola o Kellog's je vlastně spíš úsměvná a poslední dvě kapitoly nemají s vlastní historií značek už pranic společného, spíš je to takové lehce bulvární.

Kniha vychází v tu "správnou" dobu, ale myslím, že před cca 20 lety by zapadla.

PS. Už vím, proč současná Coca Cola za nic nestojí :-)

10.08.2020 3 z 5

Tommy Taylor a válka slov Tommy Taylor a válka slov Mike Carey

Zatím nejlepší díl, příběh dospěl do prozatímního finále a je tu výborně popsaná historie tajné organizace.

03.08.2020 5 z 5

Když zaklepe mrtvý Když zaklepe mrtvý Mike Carey

Sice opět lehce působí forma nad obsahem, ale bavilo víc než předchozí díl. Gamebook dal zavzpomínat na časy, kdy jsem v nich celkem jel. Navíc se odhaluje trochu víc ohledně tajemného bratrstva.

28.07.2020 4 z 5

Akvárium Akvárium David Vann

Atypický David Vann, i když o vypjaté momenty není nouze. Zatím to nejlepší, co jsem od něj četl a těším se, až vyjde něco dalšího.

23.07.2020 5 z 5

Sledgehammer 44 Sledgehammer 44 Mike Mignola

První příběh mi přišel trochu jako Ennis na sedativech a líbila se mi kresba, která vybočovala ze stylu Hellboy univerza. Druhý příběh už je tradiční bumbác, jak je zvykem...

22.07.2020 3 z 5

Bullseye Bullseye Jason Aaron

Podstatně lepší než Kingpin. Co se týče Dillonovy kresby, mám stále pocit, jako bych četl neMAX sérii. Scénáristicky je to sice jiné než Ennis, ale ne horší.

20.07.2020 5 z 5

Smutek poručíka Borůvky Smutek poručíka Borůvky Josef Škvorecký

Stylem podobné jako Čapkovy kapesní povídky a i případy až na jednu výjimku fungují velmi dobře.

07.07.2020 5 z 5

Dlouhý John Silver 3 a 4 Dlouhý John Silver 3 a 4 Xavier Dorison

To mysteriózno mi tu nějak nesedlo, i když "blábol" by byl přece jen poněkud silný výraz.

07.07.2020 2 z 5

Howard P. Lovecraft: Ten, kdo psal v temnotách Howard P. Lovecraft: Ten, kdo psal v temnotách Alex Nikolavitch

Slušná kresba korespondující s tématem. Místy příliš doslovné, ale i tak jsem se s nadšením začetl.

29.06.2020 4 z 5

Corrigan Corrigan Greg Rucka

Grandiozní zakončení série, kvalitativně překonává druhou knihu. Jen Krvavá neděle mě moc nenadchla.

29.06.2020 5 z 5