Disease Disease komentáře u knih

Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

Hodně pomalé a spíš detektivka než thriller, i když finále je opět akční. V rámci autora slabší kousek.

02.12.2024 3 z 5

Laserový muž Laserový muž Gellert Tamas

Výborné. Švédsko je evidentně země mnoha paradoxů. Ke konci mi přišlo, že má autor trochu problém udržet myšlenku, ale i ty odbočky byly vlastně dost zajímavé.

02.12.2024 5 z 5

Retrokrimi: Kriminální případy z let 1883–1961 Retrokrimi: Kriminální případy z let 1883–1961 Emil Hruška

Informačně celkem zajímavé, nicméně napsáno jako nějaký referát od páťáka.

02.12.2024 1.5 z 5

Bílá vydra na hranici lesů Bílá vydra na hranici lesů Josef Kutík

Tady se už vaří z vody a dějově je to tak trochu telenovela.

25.11.2024 2 z 5

Bílá vydra u Bobří hráze Bílá vydra u Bobří hráze Josef Kutík

Hodně pomalý rozjezd, ale ve finále pořád slušné.

22.11.2024 3 z 5

Bílá vydra na vlčí stezce Bílá vydra na vlčí stezce Josef Kutík

Lepší než předchozí díl, asi i vzhledem k tomu, že je o nějakou tu stránku kratší, takže dějově je to celkem nabité (a hlavně je tu v dostatečném množství pan baron). Konec je poněkud bezzubý a hned zakládá na další díl.

20.11.2024 4 z 5

Zabiják 4 a 5 Zabiják 4 a 5 Alexis Nolent

Parádní finále, které s filmovým zpracováním nemá absolutně nic společného.

19.11.2024 5 z 5

Zabiják 2 (druhá část) a 3 Zabiják 2 (druhá část) a 3 Matz (p)

Stejně dobré jako první díl, trochu více akce.

19.11.2024 5 z 5

Bílá vydra v záloze Bílá vydra v záloze Josef Kutík

Takový překlenovací díl, kde jde hlavně o představení nových postav a na příběh se poněkud pozapomnělo. A těch rekapitulací a líčení přírody tu bylo také nějak příliš.

19.11.2024 3 z 5

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Na druhé čtení zvyšuji na plný počet. Tohle je fakt dobře napsané a výborně to vystihuje mentalitu této společenské vrstvy.

14.11.2024

Bílá vydra na stopě Bílá vydra na stopě Josef Kutík

Jako detektivka sice průměrné, ale Josef Kutík umí psát a zabydlil svůj kanadský svět výbornými postavami, takže ani nevadí, že se opakují rekapitulace minulých dílů.

11.11.2024 5 z 5

Návrat Bílé Vydry Návrat Bílé Vydry Josef Kutík

Příběh není tak košatý, jako u prvního dílu, ale pořád velmi solidní čtivo, a navíc místy hodně vtipné.

11.11.2024 5 z 5

Tajemství červa Tajemství červa Robert Bloch

Kvalita povídek se zlepšuje, jak se Bloch postupně vypsal. Jen holt ty stále stejné pointy "a pak tam byl bubák"... Četl jsem s přestávkami, v kuse bych to asi nedal.

04.11.2024 3 z 5

Orbital 5 a 6 Orbital 5 a 6 Sylvain Runberg

Tím, jak se to začíná uzavírat a některé věci vysvětlovat, se mi to líbí čím dál víc.

04.11.2024 5 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Lee Child

Solidní, tak trochu konzumní Reacherův origin.

29.10.2024 3 z 5

Dobré ráno, Harri Dobré ráno, Harri Stephen Kelman

Potřetí to už asi číst nebudu, ale i napodruhé velmi povedené.

29.10.2024 4 z 5

Mezi zlatokopy Mezi zlatokopy Jack London

Hodně povedený cyklus povídek. Jack London prostě umí.

21.10.2024 5 z 5

Záhada zmizelého šlechtice Záhada zmizelého šlechtice Martina Novotná

Ani ne tak histrorická detektivka jako spíš klasická detektivka v historických kulisách. Postavy toziž používají moderní výrazy a detektivní metoda je také spíš modernější, až jsem skoro čekal, kdy tam padne výraz "forenzní". Také to trochu srazilo zakončení ve stylu "padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina". Na Šimáčkovy Zlenice to nemá ani náhodou, ale jako kratochvilná záležitost v pohodě. Časem to vidím na další díly.

21.10.2024 3 z 5

Krize Krize Felix Francis

Jak píše Arwen777, Felix Francis se vypsal. A i když rodinka Chadwicků dost připomíná rodinku Strattonů, po detektivkové stránce je to fakt hodně povedené. Plný počet nedám jen za to "opisování".

21.10.2024 4 z 5

Blázni z Hepteridy Blázni z Hepteridy Ludvík Souček

Scifi pro děti, která už ale nekompromisně zestárla. Pořád se dá ještě vychutnávat Součkův smysl pro humor, ale ty vysvětlovací části byly dost úmorné.

16.10.2024 3 z 5