Disease

Hluboce lidský příběh, kam se hrabe Červená knihovna. To si popláčete, paní poštmistrová...

Přečteno podruhé (omylem znovu půjčeno) a v pohodě. Kniha trochu trpí podivným překladem.

Tak do půlky celkem vtipné, ale s odjezdem do Pravy to trochu ztratilo dech. Ale vcelku příjemné čtení.

Tak tohle bylo snad ještě přihlouplejší než dílka Robina Cooka a jako třešnička na dortu velmi špatný překlad. Nějak mě sice masochisticky zajímalo, jak to skončí, ale nebyl problém přerušit čtení a věnovat se něčemu smysluplnějšímu. Ale do dopravního prostředku v pohodě.

Celkem pohodové lehčí čtivo, které mě ale k přečtení dalších děl od Browna nenavnadilo.

Bavilo mě to víc než Trainspotting, asi proto, že TS na mě působil necelistvě, spíš směska povídek.

Nebylo to špatné, celkem dobře se to četlo, ale cca v půlce jsem si řekl "proč to vlastně čtu?" a dal si něco zajímavějšího. Takže bez hodnocení.

Po Ještěrčích ocáscích a Dívce se zlatými kalhotkami nejlepší (rozumněj nejstravitelnější) kniha od Marsého.

Dobrodružný román s brakovými prvky a tak vysoké hodnocení? Proč ne, když je to tak dobře napsané :-)

Jasně, že na "tygry" to nemá, ale přesto pěkné čtení, které se čte skoro samo. Jak říká kamarád literát "žádný děj, který by tě rozptyloval".

Další ze šílených konstruktů manželů Larse a Keplera. Možná je to fakt lepší než Hypnotizér, ale rozhodně si už nepřečtu Svědkyni ohně.

Tak trochu jiný McCarthy, a proto se mi asi líbil víc, než předchozí přečtené, které mi přišly tak nějak stále stejné a více či méně čtivé. Nicméně Cesta a Tahle země není pro starý pro mě stále zůstávají na špici.

No tak zatím nejslabší Zafón, asi fakt spíš pro mládež. Místy to sklouzává až do takového gaimanovského kýče. Ještěže tenhle chlap umí psát.

Podstatně slabší než Stín větru, ale v rámci mainstreamu stále silný nadprůměr.

Možná by se slušelo dát ještě jednu hvězdu navíc za geniální ilustrace...

Kdysi jsem si tuto knihu koupil ve svém antiutopistickém období a dodnes se k ní rád vracím. Nevím, čím to je, ale vždycky dostanu při čtení strašný hlad.

První kniha, co jsem od Simmonse četl. Na dost dlouho mě od dalšího díla tohoto pána odradila.

Vcelku zábavné, jen to drsňáctví bylo dost křečovité. Také by se pan autor neměl pouštět do rádoby humoru. Jednorázová záležitost, nedivím se, že to skončilo v LK.