Disease Disease komentáře u knih

Přitažlivost pádu Přitažlivost pádu Noel O'Regan

Prvních pár stránek jsem si říkal, že je to poněkud poetické, ale brzy se to rozjelo a fakt parádní rodinné drama. Na prvotinu to neuvěřitelně drží pohromadě, včetně vyústění.

28.02.2025 4 z 5

Kniha v barvě krve Kniha v barvě krve Ladislav Kudrna

Jako studijní materiál super, čtenářsky dost těžké na čtení. Ještě že jsem v té době byl mimo domov na intru.

26.02.2025 4 z 5

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Parádní! Pokračování Shinningu, které ho překonalo. Klidně by mi stačil obyčejný "psychologický román".

19.02.2025 5 z 5

21 detektivů 21 detektivů * antologie

Po mnoha letech znovu přečteno a pořád je to hodně dobré. I když jsem si dost point pamatoval, užil jsem si atmosféru a styl jednotlivých autorů.

11.02.2025 4.5 z 5

Syn člověka Syn člověka Garth Ennis

Ennis, jak ho máme rádi. Jelikož Hellblazer není můj top oblíbenec, je tohle vysoký nadprůměr.

10.02.2025 5 z 5

Až do nejdelší smrti Až do nejdelší smrti Ed McBain

Skoro humoristická kniha z 87. revíru, alespoň já se několikrát hodně zasmál. Nicméně je to tak trochu na úkor napínavosti.

03.02.2025 4 z 5

Dokud nás smrt nerozdělí Dokud nás smrt nerozdělí Ed McBain

Povedené. Pěkně přímočaré a napínavé.

03.02.2025 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Ta první krimi část je tak trochu aktivistická, ale čte se dobře. Na plný počet to ale vytáhla až část z blízké budoucnosti.

03.02.2025 5 z 5

Radiator & Recyklator: Nic menšího než záchrana lidstva Radiator & Recyklator: Nic menšího než záchrana lidstva Petr Korunka

Ale jo, taková agitka s brakovýmj příběhem, který mě v důsledku vlastně docela bavil.

03.02.2025 3 z 5

Playboy. Antologie sci-fi povídek Playboy. Antologie sci-fi povídek * antologie

Nejspíš bylo skutečně z čeho vybírat, protože kvalita je velmi vyrovnaná.

27.01.2025 5 z 5

Královec: Město pohádka Královec: Město pohádka Paulina Siegień

Reportáže, které nejsou nijak moc koncepčně řazeny a propojuje je pouze Královec a všudypřítomný russácký bordel.

22.01.2025 3 z 5

Tíha viny Tíha viny Hans Rosenfeldt (p)

Hodně povedené zakončení série. Po slabém minulém díle to byl přímo balzám.

20.01.2025 5 z 5

Pomsta Pomsta Lee Child

Parádní rozjezd, kde jsem začal doufat, že tentokrát nepůjde o standardní buranský gang z Horni Dolní, ale pak se místňáci stejně objeví. Rozuzlení zaky moc nepomohlo. Takže ve finále další epizodka "věčného tuláka".

16.01.2025 2.5 z 5

300 300 Frank Miller

Akční jednohubka a s odstupem času vlastně i tak trochu blbost. Ale výtvarně pořád super.

06.01.2025 4 z 5

Trilogie Nikopol: Jarmark nesmrtelných / Volavka / Chladný rovník Trilogie Nikopol: Jarmark nesmrtelných / Volavka / Chladný rovník Enki Bilal (p)

Četl jsem první vydání, ale hodnotím jako celek. Cyklus má sestupnou tendenci a ve třetím díle už autor plácá, co mu slina na jazyk přinese. Kresba je pěkná.

06.01.2025 3 z 5

Na tenkém ledě Na tenkém ledě Felix Francis

Tak tohle se nepovedlo. Nic proti psychologickým románům, ale tady s toho strašně trčí učebnice. Jinak slušně napsané a i ty dvě dějové linky se povedlo nějak spojit.

06.01.2025 1.5 z 5

Terminátor omnibus: Kniha první Terminátor omnibus: Kniha první John Arcudi

Příjemné mainstreamové počtení. Celkem to odsejpá a i příběh, který se táhne třemi ze čtyř povídek je v pohodě. U té odbočky Jeden výstřel mi moc nesedla kresba.

03.01.2025 3 z 5

Ghost Rider - Cesta do zatracení Ghost Rider - Cesta do zatracení Garth Ennis

Vzhledem k Ennisovu scénáři to není tak úplně mainstream a kresba k tomu nádherně sedí.

02.01.2025 5 z 5

Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta Bryan Talbot

Lepší než první díl, zejména proto, že se soustředí na jednu dimenzi, takže je čas na vytvoření příběhu.

02.01.2025 4 z 5

Smrt trávy Smrt trávy John Christopher (p)

Hodně solidní katastrofická scifi, taková "kronika začátku konce". Vlastně mě bavilo, že to autor utnul poměrně brzy, jinak z toho mohl být další Den trifidů nebo Malevil. Takhle se fakt povedlo popsat postupnou zkázu (a ne takové to "a je to tady", jako u výše zmíněných) a psychologii postav.

02.01.2025 4 z 5