Disease Disease komentáře u knih

Oheň Oheň Maria Pourchet

Těch "témat dneška" tu zase tolik není, je to jen taková celkem příjemná pocitovka. Takže žádná další De Vigan nebo Oksanen se nekoná.

14.03.2025 2.5 z 5

Vinen či nevinen Vinen či nevinen Felix Francis

Opět psychologický román s kriminální zápletkou a opět výborné. Ani mi nevadilo, že jsem od cca půlky tušil, jak to bylo.

10.03.2025 5 z 5

Přitažlivost pádu Přitažlivost pádu Noel O'Regan

Prvních pár stránek jsem si říkal, že je to poněkud poetické, ale brzy se to rozjelo a fakt parádní rodinné drama. Na prvotinu to neuvěřitelně drží pohromadě, včetně vyústění.

28.02.2025 4 z 5

Kniha v barvě krve Kniha v barvě krve Ladislav Kudrna

Jako studijní materiál super, čtenářsky dost těžké na čtení. Ještě že jsem v té době byl mimo domov na intru.

26.02.2025 4 z 5

Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Parádní! Pokračování Shinningu, které ho překonalo. Klidně by mi stačil obyčejný "psychologický román".

19.02.2025 5 z 5

21 detektivů 21 detektivů * antologie

Po mnoha letech znovu přečteno a pořád je to hodně dobré. I když jsem si dost point pamatoval, užil jsem si atmosféru a styl jednotlivých autorů.

11.02.2025 4.5 z 5

Syn člověka Syn člověka Garth Ennis

Ennis, jak ho máme rádi. Jelikož Hellblazer není můj top oblíbenec, je tohle vysoký nadprůměr.

10.02.2025 5 z 5

Až do nejdelší smrti Až do nejdelší smrti Ed McBain

Skoro humoristická kniha z 87. revíru, alespoň já se několikrát hodně zasmál. Nicméně je to tak trochu na úkor napínavosti.

03.02.2025 4 z 5

Dokud nás smrt nerozdělí Dokud nás smrt nerozdělí Ed McBain

Povedené. Pěkně přímočaré a napínavé.

03.02.2025 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Ta první krimi část je tak trochu aktivistická, ale čte se dobře. Na plný počet to ale vytáhla až část z blízké budoucnosti.

03.02.2025 5 z 5

Radiator & Recyklator: Nic menšího než záchrana lidstva Radiator & Recyklator: Nic menšího než záchrana lidstva Petr Korunka

Ale jo, taková agitka s brakovýmj příběhem, který mě v důsledku vlastně docela bavil.

03.02.2025 3 z 5

Playboy. Antologie sci-fi povídek Playboy. Antologie sci-fi povídek * antologie

Nejspíš bylo skutečně z čeho vybírat, protože kvalita je velmi vyrovnaná.

27.01.2025 5 z 5

Královec: Město pohádka Královec: Město pohádka Paulina Siegień

Reportáže, které nejsou nijak moc koncepčně řazeny a propojuje je pouze Královec a všudypřítomný russácký bordel.

22.01.2025 3 z 5

Tíha viny Tíha viny Hans Rosenfeldt (p)

Hodně povedené zakončení série. Po slabém minulém díle to byl přímo balzám.

20.01.2025 5 z 5

Pomsta Pomsta Lee Child

Parádní rozjezd, kde jsem začal doufat, že tentokrát nepůjde o standardní buranský gang z Horni Dolní, ale pak se místňáci stejně objeví. Rozuzlení zaky moc nepomohlo. Takže ve finále další epizodka "věčného tuláka".

16.01.2025 2.5 z 5

300 300 Frank Miller

Akční jednohubka a s odstupem času vlastně i tak trochu blbost. Ale výtvarně pořád super.

06.01.2025 4 z 5

Trilogie Nikopol: Jarmark nesmrtelných / Volavka / Chladný rovník Trilogie Nikopol: Jarmark nesmrtelných / Volavka / Chladný rovník Enki Bilal (p)

Četl jsem první vydání, ale hodnotím jako celek. Cyklus má sestupnou tendenci a ve třetím díle už autor plácá, co mu slina na jazyk přinese. Kresba je pěkná.

06.01.2025 3 z 5

Na tenkém ledě Na tenkém ledě Felix Francis

Tak tohle se nepovedlo. Nic proti psychologickým románům, ale tady s toho strašně trčí učebnice. Jinak slušně napsané a i ty dvě dějové linky se povedlo nějak spojit.

06.01.2025 1.5 z 5

Terminátor omnibus: Kniha první Terminátor omnibus: Kniha první John Arcudi

Příjemné mainstreamové počtení. Celkem to odsejpá a i příběh, který se táhne třemi ze čtyř povídek je v pohodě. U té odbočky Jeden výstřel mi moc nesedla kresba.

03.01.2025 3 z 5

Ghost Rider - Cesta do zatracení Ghost Rider - Cesta do zatracení Garth Ennis

Vzhledem k Ennisovu scénáři to není tak úplně mainstream a kresba k tomu nádherně sedí.

02.01.2025 5 z 5