Dom.cacte Dom.cacte komentáře u knih

Baltazar Baltazar Ivana Nováková

Podle anotace jsem se těšila na pořádnou humornou jízdu. Po svižném začátku, kdy mě příběh vtáhl, se to ale velmi rychle změnilo v plejádu opravdu slabých vtipů, levné romantiky, to vše pohledem několika postav, které ale zní všechny stejně.

21.07.2024 2 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Po přečtení prvních dvou knih jsem sérii loni opustila a teprve nedávno jsem se k ní znovu vrátila. Nevím, jestli jsem jen náhodou ve správné náladě, ale zatím mě série opravdu baví. Svým způsobem mi Harry Hole připomíná na milion jiných mužských detektivů a mc's v kriminálních románech, ale jeho postava mi začíná docela přirůstat k srdci. Chci vědět, co s ním bude dál.

01.07.2024 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Josefina bydlí vedle strašidelného domu. Když se do domu nastěhuje nový majitel, je zvědavá a nese košík s muffiny, aby se seznámila s novým sousedem a nahlédla do nechvalně proslulého domu Marwicků.

Dům odvedle je můj druhý román Darcy Coatesové. Je těžký na atmosféru s klasickými tropy, jako je děsivé pozadí, chrastící řetězy, přízračný dětský pláč a děsivé tóny klavíru, který hraje sám.

Jediné, co mi vadí, je, že se mi kniha příliš snadno odkládala. Začátek byl solidní a skončilo to silně. Ale prostředek se vlekl s klišovitými vedlejšími postavami a rozhodnutími Jo daleko za hranicí logiky.

01.07.2024 3 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Ja jsem tak rada, ze jsem na tuhle knihu narazila. Na to ze se jedna o tuzemskou autorku, tohle byla radost cist. Stridaji se tu dve linky a ja si uzila obe dve. Krasne, ctive, velky cit pro jazyk. Uplne me to vtahlo. Prave ctu dalsi knihy, ale asi jsem objevila novou oblibenou autorku.

22.03.2024 5 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Asi nejlepsi od teto autorky, knihy ma na jedno brdo, ale tahle me fakt bavila.

14.03.2024 5 z 5