Příběh slunečnice přehled
Miriam Blahová
Někdo musí lásku prožít, aby o ní jiní mohli vyprávět. Natálie i Eva touží po lásce. Obě mají podobné sny, ale každá z nich žije v jiném období a má jiné starosti. Zatímco Natálie se v nemocnici zotavuje ze zranění, která utrpěla při dopravní nehodě, v podání upovídané stařenky Hedviky, která s ní sdílí pokoj, ožívá příběh Evy. Její sestra sloužila za protektorátu v opatrovně ukrývající přísně střežené tajemství. Nikdy by ji nenapadlo, že se na tomto místě může zamilovat a její život nabere nečekaný směr. Doba tehdy lásce příliš nepřála a Eva se musela neustále rozhodovat mezi srdcem a rozumem. V porovnání s jejím milostným dramatem je život stejně staré Natálie celkem poklidný. Trápí ji sebestředný partner, s nímž nejspíš životní štěstí nenajde. Ale kdo je ten pravý? Dokáže Natálie prožít stejně intenzivní emoce jako Eva v období, kdy si musela lásku vybojovat navzdory nepříznivému osudu? Jsou věci, které se v průběhu dějin nemění.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh slunečnice. Přihlašte se a napište ho.
Dějová linka byla dobrá, v historické části nebyly žádné větší přešlapy, ale styl psaní mi připadal hodně nevyzrálý. Možná za to mohla snaha vyprávět vše očima Natálie. Řada YA knih je ale psaná lépe, na román pro ženy to bylo jazykově velmi ploché.
Krásná kniha, ve které se nám odkryjí dva příběhy jeden z minulosti, který ovlivní ten ze současné doby. Kniha má spád, četla se sama, takže za dva dny přečteno. Konec mi přišel až moc přeslazený, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Určitě si přečtu ostatní autorčiny kniny. Za mě moc příjemné čtení.
Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)
10.04.2022
Kniha Příběh slunečnice v seznamech
2022 | Příběh slunečnice |
2023 | Příběh akvamarínu |
2024 | Příběh mateřídoušky |
2021 | Letní kraťasy |
2024 | Srdcová desítka |
Díky vyprávění babi Kratochvílové o životě její sestry Evy, si Natálie uvědomí, kdo je její pravá láska. Kniha se moc hezky četla, byla psaná v krátkých kapitolách a romantika z ní jen prýskala.