Příběh akvamarínu přehled
Miriam Blahová
Jak daleká cesta vede k tomu, kdo je nám nejblíž? Rutinní život Jasmíny, která bydlí s matkou a marně hledá práci, může změnit snad jen zázrak. Je jím příchod Oskara, který se přistěhuje do její blízkosti, nebo tajemný Joachim, který tvrdí, že pochází z roku 1836? Historie dřevařské kolonie v Lomné je pro Jasmínu zajímavější než nepříznivá realita, v níž se musí vyrovnat s vážnou nemocí. Nemůže ovšem věčně snít, je potřeba postavit se k osudu čelem, otevřít srdce a hrát s rozdanými kartami.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh akvamarínu. Přihlašte se a napište ho.
Více se mi líbila historická dějová linka. A chválím za pěkný nápad "cestování" v čase. A rovněž za přiblížení čtenáři vážnou nemoc zvanou roztroušená skleróza.
Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)
12.02.2023
Kniha Příběh akvamarínu v seznamech
2022 | Příběh slunečnice |
2023 | Příběh akvamarínu |
2024 | Příběh mateřídoušky |
2021 | Letní kraťasy |
2024 | Srdcová desítka |
Príbeh akvamarínu je zaujímavým pokusom o spojenie súčasnosti s minulosťou. Autorka sa tu nebojí experimentovať s časovými líniami, a tak vytvárať komplexný viacvrstvový príbeh. Hlavná hrdinka bola celkom sympatická a dalo sa s ňou ztotožniť, ale určité časti románu pôsobili trochu predvídateľne, a tiež niektoré postavy mohli byť viac rozvinuté. Napriek týmto nedostatkom ma kniha Príbeh akvamarínu oslovila dobre vyváženou dávkou romantiky, tajomstva a mágie.