dontbullshitme dontbullshitme komentáře u knih

Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Nevím, jestli bych knihu doporučila jako "musíte si hned přečíst", není to asi pro každého, není to pro ty, co mají rádi, když je kniha protkaná akcí, ale je to milý příběh, který mě nutil číst dál a dál, byla jsem zvědavá, co se stane, a tak si myslím, že za přečtení určitě stojí, pokud máte chuť na něco pomalejšího. :)

16.04.2023 4 z 5

Poslední číslo Poslední číslo Hayley Barker

Má to svou zprávu, o tom není pochyb, je to zajímavý nápad, to taky musím uznat, ale ta jejich rychlá romance po dvou dnech, to mě moc nenadchlo a opakující se myšlenky mi už taky občas lezly na nervy. Takže pro mě asi půl na půl. :))

12.05.2021 3 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Bavilo mě to a zároveň ne. Povídky se Ciri (kromě té svatební) se mi moc líbily a s radostí jsem je hltala, ostatní si popravdě moc nepamatuju, mám z nich jen dojem, že byly hrozně ukecané, často jsem si přála, aby už skončily. Na další díl se ovšem vrhnu, protože jsem přece jen zvědavá. :)

02.03.2021 3 z 5

Sedm cest do pekla: Křičící orel u Bastogne Sedm cest do pekla: Křičící orel u Bastogne Donald R. Burgett

Se vším respektem k válce a s úctou k padlým i k přeživším vojákům musím říct, že jsem si knihu užila a jsem ráda, že ji můžu mít v knihovničce.

18.01.2021 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Příjemné zimní čtení, jak už bylo jistě několikrát zmíněno, ale víckrát než jednou to číst nemusím, zase tak moc mě to nezaujalo. :)

08.01.2021 3 z 5

Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

(SPOILER) Nepamatuju si, že by mě předchozí díly nebavily, právě naopak, ale tenhle mi z nějakého důvodu přišel zdlouhavý, možná za to mohou dlouhé kapitoly, nevím, je mi blbé něco takového říkat, ale asi to byl jeden z důvodů, proč jsem si přála, aby to už skončilo a ke konci jsem sáhla po jiné knize a to u mě taky není moc dobré znamení. Bylo to hezky napsané, nápadité, ale zároveň.. natahované. A na konci jsem se těšila, že ho zavřou a ono nic!

20.05.2020 3 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Love it! Bylo fajn si číst o fantastických zvířatech, některá fakta byla sice na můj vkus trochu moc pohádková (dětská?), ale ono to nakonec dává smysl, když si člověk připomene, že byl svět Harrayho Pottera vytvořen hlavně pro děti. Za mě nesmí chybět v knihovničce!

09.04.2020 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Dlouho jsem si myslela, že je tahle série velmi oblíbená, později jsem zjistila, že existuje překvapivě mnoho lidí, které nudí, neřadím se mezi ně, čtení jsem si užila a těším se na další díl. :)

20.01.2020 4 z 5

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Pamatuju si, že jsem se od 2. dílu nedokázala odtrhnout, vážně mě to v té době bavilo, asi nejlepší ze série. :)

20.02.2019 5 z 5

Pán stínů Pán stínů Cassandra Clare (p)

OBSAHUJE PIDI SPOILER.

Tři hvězdy dávám jen proto, že mám ten svět ráda, je hezky vymyšlený. Co na tom nesnáším, je ta přemíra romantiky. Chápu, je to pro mladší skupinu lidí, ale i tak.. pořád jsem protáčela oči. Emmu snáším jen těžko a Marka bych nejradši vymazala úplně. A když se nad tím zamyslíte, píše pořád o tom samém - zakázaná láska, mrtvý sourozenec, blabla.. Budu číst dál, ale jen proto, že už jsem začala a moje hlava by mi nedala pokoj, kdybych to nedokončila.

20.02.2019 3 z 5

Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

Tak mně přirovnání k Maas vůbec nevadí, ani ona není má oblíbenkyně a docela chápu, proč tomu tak je - ten slovník je hodně podobný. Možná je to překladem, nevím. Musím ale říct, že Maas tam má občas aspoň nějaký děj, tady ho podle mě moc není. Dobré pro ty, co se vyžívají v neustálém napětí mezi postavami. Nechápejte mě špatně, taky tím nepohrdnu, ale pokud se v knize neděje nic jiného, je to trochu úmorné a nezajímavé. Navíc se mi hlavní postavy moc nelíbily. Zase nadpozemsky krásný chlap, akorát že v mých představách vůbec, asi za to mohly ty kožené kalhoty. A nejkrásnější žena na světě, co nad ním neustále vzdychá a nemá skoro nic lepšího na práci. Jednoduše oddechovka, taková humornější, ale ne v dobrém slova smyslu.

24.05.2024 3 z 5

Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky Alan Rickman

Z celé knihy mám pocit, že by se Rickmanovi její vydání nelíbilo. Myslím, že by to vnímal jako zbytečnost. Nemůžu za něj mluvit, to je jasné, ale přijde mi to tak. Občas se objevilo něco zajímavého, bylo toho však opravdu málo.

02.01.2024

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Začátek slibný, prostředek se mi trochu táhl a konec zajímavý. Ač jsem byla uprostřed trochu otrávená z toho, že se děj neposouvá rychleji, musím říct, že se mi kniha líbila. Sice jsem velmi rychle uhodla, kdo je vrahem, ale to ničemu nevadilo, spěchala jsem pak aspoň se čtením, abych si své mínění potvrdila.

25.09.2023 4 z 5

Bez citu Bez citu Neal Shusterman

Shustermanovy knihy mám hrozně ráda pro jejich témata, mají jakousi svou hloubku, jsou zajímavá, někdy mi ale přijde zvláštní, jaké dospělácké role dává teenagerům, a že je často dospělí s vysokou hodností a vyšším vzděláním, poslouchají (nevím, jak jinak to popsat).. to je však možná tím, že na takový přístup nejsem zvyklá? No, ale to je pro mě jen taková malá zvláštnost, která mi čtení nijak nezkazila.

28.07.2023 4 z 5

Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

(SPOILER) Za mě to bylo fajn. Líbil se mi nápad, bylo cítit, že je v příběhu hodně z autorky (tím myslím její zkušenosti). Opět mi ale vadí tvořící se trojúhelník, což je ovšem můj problém - vždycky u toho hrozně cringuju. Ale zase jsem teda zvědavá, jak dlouho Bree vydrží to její “miluju Nicka”. Mám pocit, že moc dlouho ne, ale uvidíme!

12.09.2022 4 z 5

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-3 Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 1-3 Elisabetta Gnone

Je mi +-150 let, ale stejně jsem si to koupila kvůli nostalgii (časopisy jsem si kupovala asi ve 12) a pořád to baví, jasně, že v tom dospělý člověk vidí pár chyb, ale i tak jsem si čtení vychutnávala jako tehdy. Kresba je podle mě úžasná, anebo přinejmenším příjemná. A to prostředí, pořád jim závidím ty jejich pokoje a podobně. :D

25.04.2022 5 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Místy hodně dětské, ano, vztah Coulterové a Asriela je opravdu divný, ale jinak se mi to líbilo. :)

06.08.2021 4 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

(SPOILER) Jednu hvězdu obdrží Murtagh a jeho pravdivá slova o tom, že je Eragon jen někdo, koho je potřeba neustále zachraňovat, další je pro Safiru, protože je to prostě baby a poslední je za to, že jsem knihu dokončila, takže není tak špatná, dalo se to přečíst. Ubírám však hvězdy za některé zdlouhavé kapitoly a za ty, kdy měl člověk pocit, že jsou tam úplně k ničemu. Jasně, dodávalo to trochu na opravdovosti, když se někam vydal a nedostal tam, co potřeboval, ale vážně to muselo být tak dlouhé? A pak.. co to bylo pořád s tím omdléváním? Myslela jsem, že si začnu dělat čárky. Taky jsem se musela smát, když jim šlo o krk, ale Eragona zajímalo, jestli bylo fér zabít neozbrojeného muže. Byl to parchant, který by je nenechal být, takže mi to od něj přišlo trochu naivní. No, přesto jsem zvědavá na další díl, jen se na něj asi nevrhnu hned.

24.07.2021 3 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Všichni jsou nadšení a já dávám tři hvězdy. Nemůžu upřít promyšlenost a tak dále, ale vůbec mě to nenutilo číst dál a dál, měla jsem mezi čtením dlouhé pauzy a bylo mi to jedno. Netuším, proč to tak mám, ale stejné to bylo i u prvního dílu.

10.07.2021 3 z 5

Rudé svitky magie Rudé svitky magie Cassandra Clare (p)

(SPOILER) Já jsem tak nepoučitelná. Proč se k ní pořád vracím? Je to zvědavost, určitě ano, která mě však v průběhu čtení vždycky opustí. Já chápu, že je to pro mladší lidičky, ale myslím si, že i pro young adults je to místy (hodně často) tak hrozně dětinské. Romantika na každém řádku, až si říkáte.. wtf, bude se tam dít i něco jiného? Já už přeci chápu, že se milují nejvíc na světě, i když měl Magnus plno partnerů dávno před Alekem, je Alek z nich ten nejlepší a blabla. Pak ty jeho vtipy? Vůbec mi nepřišly vtipné. A co mě dál hrozně pobavilo, bylo to, jak se ten kult přiznal k vraždám, pohodička, vůbec za to nebudete potrestání, tak na sebe všechno vyklopte. Ne, prostě ne, k dočtení se nutím. Přesně tak, ještě jsem to ani nedočetla a už hodnotím, protože vím, že tam nic lepšího již nenajdu. A pardon za hate, ale.. ugh!

29.04.2021 2 z 5