dontbullshitme komentáře u knih
Hrozně se mi to líbilo v době, kdy jsem to četla, zdálo se mi to hezky vymyšlené, ale po těch dalších sériích, co napsala, bych z toho teď asi měla smíšené pocity. Úplně bych to ovšem nezavrhovala. :)
To se nepovedlo, dělám, že tahle kniha neexistuje. Tedy, spíš se k tomu vrátím po tomto komentáři.
Přečetla jsem to až po zhlédnutí filmu, na který jsem byla v kině kvůli mému oblíbenci. Ano, je to dost povrchní důvod, ale co už. Film byl fajn, prostě akčňák, kde se nikdo ničeho nebojí a vše jim vychází, stejně tak to bylo v knize, jen v tom chyběl ten filmový cit. Není to něco, co bych si chtěla číst pořád dokola. :)
Nalákal mě hezký obal a pravděpodobně i nějaká americká booktuberka. Četla jsem to půl roku a to nejen proto, že jsem hrozně pomalá, bylo to jednoduše strašné. Vztah hlavních hrdinů nemá žádný vývoj, je to láska na první pohled, dobře, možná na druhý, ale i tak se mezi nimi vše událo hrozně rychle. Navíc máte pocit, že jsou světaznalí, což u upíra, který žije několik stovek let, ještě nějak okecáte, ale u člověka? Jasně, chápu, Diana má za sebou nějakou tu vysokou školu, ale ani tak se z vás nestane chodící encyklopedie, anebo ano? Nechci být však čistokrevný hater, musím uznat, že se mi líbí prostředí a najdou se tam i zajímavé detaily.
OBSAHUJE PIDI SPOILER.
Tři hvězdy dávám jen proto, že mám ten svět ráda, je hezky vymyšlený. Co na tom nesnáším, je ta přemíra romantiky. Chápu, je to pro mladší skupinu lidí, ale i tak.. pořád jsem protáčela oči. Emmu snáším jen těžko a Marka bych nejradši vymazala úplně. A když se nad tím zamyslíte, píše pořád o tom samém - zakázaná láska, mrtvý sourozenec, blabla.. Budu číst dál, ale jen proto, že už jsem začala a moje hlava by mi nedala pokoj, kdybych to nedokončila.
Přítel mi to koupil s tím, že si to mám nastudovat (je to jeho oblíbená hra, já se můžu chlubit tak nanejvýš 20. levelem) a jelikož knihy prostě neodmítám, přečetla jsem to. Ze začátku mi dělalo problém se vyznat v místech a jménech, bylo tam toho moc, ale nakonec se to nějak zvládlo. Nemůžu říct, že bych z toho byla nějak odvázaná. Neoblíbila jsem si žádnou postavu a ten zlý drak mě hrozně štval. Další knihu si přečtu jen proto, že.. ráda studuju. :D
Přijde mi, že se v ní, některé věci opakují pořád dokola (životopisy moc nečtu, možná je to tedy běžné), ale jinak určitě stojí za přečtení. :)
Je to romantika, jak už tu bylo několikrát zmíněno, ale moc hezky napsaná, nemáte chuť si při čtení vypíchnout oči, anebo já aspoň neměla. Prostředí jsem si moc užila (v čemž mi trochu pomohl i seriál), ale úplně nejvíc se mi líbily části, kde se Claire stará o pacienty, přičemž se snaží uplatnit své znalosti medicíny z 20. století, jak nejlépe to jde s omezeností 18. století.
Hrozně moc se mi líbí to prostředí a nápad. Mám ty knihy dokonce svým způsobem ráda, ale mistrovské dílo to není. Rozhodně bych to nedoporučila náročným čtenářům. :)
Skvělá kniha, na své poměry jsem to přečetla vážně rychle (jsem pomalá, takže to mluví za vše). Není to samozřejmě tak akční a nehraje to tolik na city jako seriál, ale i tak se mi to líbilo, byla to zajímavá jízda. Najdou se tam ovšem i části, které mě pobouřily, ale za to mohl spíš spisovatel, než hoši z rychlé roty. :)
Hrozně bych tomu chtěla dát pět hvězd, ale to jen kvůli filmu, který byl podle mě mnohem lepší než kniha. Scény v něm byly lépe vymyšlené, řekla bych, že mi dávaly větší smysl, pokud ovšem nejste nároční čtenáři, určitě si i v knize najdete části, které by se vám mohly líbit.