Dorothea Dorothea komentáře u knih

Čarovná zima Čarovná zima Tove Jansson

Mumíci jsou roztomilí a knížka je naprosto úžasná.

05.03.2012

Magická cesta Magická cesta Iva Hlaváčková

U mě to byl propadák Sára byla ještě víc levá, než v prvním díle a Ondra všechno udělal za Sáru.

04.03.2012

Záchrana Záchrana Kathryn Lasky

Je to kniha plná fantazie a napětí. Soren má v knížce dobré srdce a má spoustu přátel, které mu pomáhají zachranit sový svět.

04.03.2012 4 z 5

Psychologie Romů Psychologie Romů Petr Bakalář

Odborně tvářící se kniha plná neověřitelných domněnek a pochybných zdrojů. Nelze z ní nic rozumného čerpat.

22.11.2024

Tahiti nejkrásnější Tahiti nejkrásnější Aleksander Godlewski

Ve velmi zanedbaném stavu jsem si knihu koupila za dvě koruny ve výprodeji v knihovně a skutečně toho nelituji. Pro mě je to jeden z nejlepších cestopisů, který zachytává atmosféru malých ostrovů ve 30. letech. Jestli máte někdo chuť se začíst do vášně jednoho cestovatele, se spoustou zajímavostí a bájí a pověstí, je tohle ta pravá kniha. Na jednu stranu je pro mě trochu smutné, že už bych při cestovaní takové popisované Tahiti nikdy nenašla. Myslím si, že těch pomalu sto let udělalo s tamější původní kulturu už příliš mnoho. A v kontextu událostí 2. sv. v. některé spisovatelovy poznámky nabírají hodně jiného významu...

08.07.2021 5 z 5

Napálený Napálený Kevin Hearne

Další skvělý díl této série, ale zdálo se mi, že události v něm trochu blednou v porovnání s předchozím, kde jsem hlavně ke konci pomalu ani nedýchala :D. Nicméně těším se na další díl, který podle ukázky na konci knihy vypadá taktéž nacpaný dobrodružstvím a hlavně skvělým humorem.

03.03.2018 4 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Pro mne oddechové čtení, ale ne, že by v něm nebylo dost napětí. Mercedes je sympatická hrdinka, která povětšinou neví do čeho se pustit dřív.Hned ze začátku mě v sérii mírně odradily obálky, které jsou až trochu kýčovité a neodpovídají zcela popisu v knize, ale i přesto jsem se z nudy pustila do jejich čtení a zklamaná jsem nebyla, u knihy se nenudíte a zas taková romanťárna to není, a jestli hledáte něco typu červené knihovny, tak asi budete zklamáni z "pouhého" líbání. :D

10.02.2018 4 z 5

Noční hlídka Noční hlídka Terry Pratchett

Jako všechny Pratchettovky je naprosto užasná :D.

29.05.2013

Jirka v ráži Jirka v ráži Richmal Crompton

Dokonale zábavná kniha :D

23.05.2013

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Velmi chytlavá knížka společně s ostatními díly, ale pořád je to jenom komerční fantasy. Je to dost podobné např. Škole noci.

23.05.2013 3 z 5

Na vrcholu lásky Na vrcholu lásky Melánie Lánská

Hrozná knížka. Většinou se lidi trohcu "oťukávají" v týhle kniza prohodí hlavní hrdinka pár slov a hnedle se už líbají.

22.05.2013

Sejdeme se v nekonečnu Sejdeme se v nekonečnu Jiří Grygar

Pro mě to byla hodně poučná knížka o vesmíru.

04.04.2012

Hořící most Hořící most John Flanagan

naprosto úžasná kniha

04.04.2012 5 z 5

Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Tato knížka se mi moc líbí a fascinuje. Malý strom je velice chytrý a umí se velmi dobře přizpůsobit.

05.03.2012 5 z 5

Legenda o Kožešince 3 - Vlčí tajemství Legenda o Kožešince 3 - Vlčí tajemství Isobelle Carmody

Úžasná knížka plná fantazie a dobrudružství. Četla jsem ji ve druhé třídě a doteďka mě ohromuje.

05.03.2012 5 z 5

Legenda o Kožešince 1 - Výprava do neznáma Legenda o Kožešince 1 - Výprava do neznáma Isobelle Carmody

Překrásná knížka, kterou jsem četla ve třetí třítě a doteďka se k ní velice ráda vracím.

05.03.2012 5 z 5

Legenda o Kožešince 2 - Lišák Žal Legenda o Kožešince 2 - Lišák Žal Isobelle Carmody

Roztomilá knížka s dobrudružstvím a plná fantazie z říše pro nás neznáma. Je to skvělá knížka pro děti z bujnou fantazií.

Malý vlkodlak Malý vlkodlak Sandra Vebrová

Knížka je dobrodružna a skvěle se čte. Mám ji moc ráda.

05.03.2012 4 z 5

Diamantová cesta Diamantová cesta Iva Hlaváčková

Kniha celkem ujde, ale ta hra nemá konce.

04.03.2012 2 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Jeto jedna s nejlepších knížek, které jsem četla. Tato kniha má své kouzlo a těším se až si přečtu druhý díl.

04.03.2012