dr.jacoby komentáře u knih
Ja mám 2.vydanie, rok 1939 a kniha má pevnú väzbu.
Kniha vyšla prvýkrát v roku 1981, treba to upraviť v profile. Rok 1992 nie je správny. V slovenčine vydané ako Cesta za tajomstvom v roku 1994. Toto vydanie sem treba pridať.
ISBN pre slovenské vydanie z roku 1991 je 80-7096-219-4, toto je správne.
Takže názov už je upravený, teraz to treba ešte vymazať, pretože kniha Noc temných klamstiev už je zaradená a tu je znovu uvedená úplne zbytočne.
V poradí druhá kniha od Ericha von Dänikena. V slovenskom vydaní z roku 1996 sa mylne uvádza ako originálny názov Zurück zu Sternen, správne má byť Zurück zu den Sternen.
V knihotéke mám prvé slovenské vydanie tejto Danikenovej prvotiny, ako aj české vydanie z roku 1996 (tu je aj autorov 7 stranový predhovor k novému vydaniu). Toto vydanie mám aj od Danikena vlastnoručne podpísané. Autogram sa mi podarilo získať na jeho prednáške v Trenčíne 15.05.2014. Jeho správanie voči svojim čitateľom a fanúšikom bolo príkladné. Našiel si chvíľku času naozaj na každého.
Kniha Noc temných tajomstiev od D.Dána neexistuje, je to kniha Noc temných klamstiev, ktorá má svoje miesto inde v zozname Dánovych kníh. Celé to treba odtiaľto zmazať.