dufkys komentáře u knih
rozhodne silný pribeh, který stojí za přečtení. místy jsem se cítila, že to, co čtu, ani nemůže být realné, že se jedná o fikci. krutá realita.
dlouho jsem se knihám s podobnym tématem vyhýbala, protože byly až moc tvrdé, až moc nepříjemné. musím ale přiznat, ze jakkoliv divně a morbidně to může vyznit, čtení mě bavilo. načapala jsem se zejména v závěru knihy, jak se usmivam a jsem tak rada, ze ne všechny lidské osudy měly špatný konec.
přou se ve mně dva protiklady. na jednu stranu byla kniha opravdu pěkná, příjemná na čtení a věřím, že z příběhu si něco odnese každý z nás. na tu druhou šlo ale o něco tak strašně negativního, že jsem knihu louskala několik dní. doporučuji, ale nejedná se o oddechové čtení
za prvé určitě doporučuji cist knihu v originále. angličtina není těžká, a těch pár slovíček se dá hodit do překladače. a teď k hodnocení - jelikož jsem sama jako dítě byla svědkem toho, čeho Lucy, dokázala jsem se do ní vcítit. nejedná se o nejlepší knihu století, ale za přečtení stojí.
na můj vkus až moc protáhlý děj. někdy byla fuška se vyznat v postavách, ale
celkově stala za přečtení.
milá kniha, fajn zápletka a oddech na 1-2 večery. nečekala bych od toho hory doly, ale za přečtení určitě stojí
Číst o takových věcech z pohledu malého chlapce bylo z části opravdu nepříjemné, z části fascinující. Bohužel je toto příběh, který (ač nepravděpodobně) může být pro některé osoby na světě realitou. Nedoporučovala bych ji pouze slabším jedincům.
Na dobu, ve které bylo dílo psáno, se čte víc, než dobře. Nedokázala jsem však s Wertherem soucítit. Mnohé činy mi připadaly nelogické, myšlenky jakoby vytržené z reality.