dufkys

Z mého úhlu pohledu originálně podaný případ, při kterém mrazilo.

Četla jsem v rámci hodin angličtiny na SŠ a nemohu si knihu vynachválit. Čím více nad knihou přemýšlím, tím víc mám chuť ji cist zase znovu.

Nedokážu říct, co mi tam chybělo, ale něco ano - proto jen 4*. Za přečtení určitě stojí, po Kříďákovi druhá nejlepší kniha autorky.

Některé recenze od přátel a anotace mě nalákaly, každopádně cítím se zklamaně. Docetla jsem jen z důvodu, ze mi bylo líto v polovině přestat

Pribeh, který se mi doslova vryl do kůže. Celou dobu jsem měla zatajený dech a doufala, že cácorka sebere odvahu. Za mě jednoznačně kniha roku. Smekám před paní Mornštajnovou.

Dej bez jakýchkoliv zvratů, strohé popisy a minimalistický styl psaní mi absolutně nesedly. Za mě Ne-e.

Myšlená možná pro mladší věkovou kategorii, ale určitě super kniha zpracovávající témata, o kterých je třeba mluvit. I přes závažnost témat je ale kniha oddychová a rozhodně ji doporučuji.

Mám vlastně strašně smíšené pocity. Na jednu stranu kniha byla fajn, na tu druhou mě neskutečně rozcilovaly situace, které proste nemohou být realné. Když už se autorka opírá o známé sériové vrahy, čekala bych, že celá zápletka bude uvěřitelná. Hlavní hrdinka má poměr s postavou, se kterou by si v reálném životě skoro na 100% nic začít nemohla, minimálně ne za stejných podmínek.
Krasna obálka je sice super, ale rozhodně nezaručuje úspěch.

Jsem poměrně zklamaná, asi jsem čekala něco jiného. Je opravdu vidět, ze kniha byla napsána profesionály v oboru a s pomoci archivů, protože to množství detailů a odborných výrazů je zarážející. Zbytečně protáhlé popisy me v tomhle případě bohužel nudily.

Naprostá pecka. Rychlý spád, mrazivé popisy a sympatické postavy.

Už od samého začátku mi byla hlavní postava silně nesympaticka, což pravděpodobně zapříčinilo to, že jsem si knihu neuzila tak, jak jsem očekávala.

Tuhle dvojici proste miluju! Robin a Strike se vrhají na další případ, a ani tentokrát vás nezklamou. Trosku jsem se děsila délky knihy, ale nebylo to nic tak hrozného. Co bych možná vytkla je množství postav, ve kterém je těžší se zorientovat. Ale určitě to stojí za to

Drama, které se čte víceméně samo. Klasika, kterou určitě stojí za to aspoň jednou za život precist. Jediné, co bych vytkla a kvůli čemu nedávám 5*, je na můj vkus příliš uspěchaný závěr.

Nenáročné čtení připomínající A. Christie. Z počátku bylo těžší se zorientovat, to ale po několika stránkách přešlo.

Pribeh, který zahřál u srdce. Mimo poměrně rozvetveného příběhu dostanete i několik tipů na další knihy a na to, jak svět vnímat trosku jinyma očima.

Jedna z knih, kterou by si měl alespoň jednou za život přečíst každý z nás.

Z anotace jsem byla nadšená a věřila, že narazím na něco, co mě nadchne. Bohužel… Nebyla špatná, popis událostí a myšlenek dobrý, ale chybělo mi nějaké vyústění.

Jakožto fanoušek Případů 1. Oddělení jsem po tomto díle musela sáhnout, a rozhodne nejsem zklamaná. Forma rozhovorů mi ani trošku nevadila, naopak. Narozdíl od knihy „Vrah je v každém z nás” od Lucie Bechynkové mi ale trosku chyběla rozsáhlejší i více zákulisní fotodokumentace.