ebbe_voe ebbe_voe komentáře u knih

Mickey na Dunaji Mickey na Dunaji Alexandru Berceanu

Na rodinném příběhu se nám odkrývají dějinné události, dobu to přibližuje velmi hezky, díky za podobná dílka.

16.06.2022 4 z 5

Sbohem, Batmane Sbohem, Batmane Tasos Theofilou

Nečekaný komiks, nečekaný pohled... Proč ne!

19.05.2022 5 z 5

Hřbitov trpaslíků Hřbitov trpaslíků Petr Boček

Béčkový brak od Bočka, ale všechno co je od Bé je dobré. Hororvá komedie s urban fantasy. Znělo to jako skvělý nápad. jsem v žánru spíše nováček a bylo fajn začít s touhle věcí. Přišlo mi to jako oběd z poledního menu v závodní kantýně když se to sejde. první chod polívka, taková hrstková polívka, sem tam kus něčoho, neurčité noky, dohromady to nějak funguje a talíř dojítm pak přijde druhý chod, řekněme řízek s brkaší, no je to standartní věc, ale pošmáknete si když je kaše z brambor a řízek není přesušený, každopádně závěr knihy je jako ten nadupaný větrník kterým ten oběd zakončíte, všechno funguje pointa dobrá. Za mě nakonec osvěžujícíh 200 stran zkoumání české prózy.

17.03.2022 3 z 5

O raráši Mlíkovi O raráši Mlíkovi Hana Doskočilová

Solidní pohádka v takovém tradičním a vkusně veselém hávu.

28.02.2022 4 z 5

Šťastný kuchtík Šťastný kuchtík Christophe Arleston

Autota mám rad, jeho hravost a vtip je v komiksu obzvlášť dobře využitelná. Přiměřeně překvapivá pointa, jinak prostě dobře fungující jednohubka.

10.02.2022 4 z 5

Samet blues: Drsná devadesátá v povídkách Romů Samet blues: Drsná devadesátá v povídkách Romů * antologie

Drsné i milé, přímočaré povídky cením pro jejich atmosféru, vše je naturalistické.

07.01.2022 3 z 5

Syndrom velkého vlka - Hledání štěstí ve společnosti nadbytku Syndrom velkého vlka - Hledání štěstí ve společnosti nadbytku Thomas Hylland Eriksen

(SPOILER) Eriksen si dává za úkol svoji tezi představit pochopitelně a čtivě. Jeho knihy nejsou dojmologie, je to kvalitní analýza. Opět nám pootvírá oči směrem ke spokojenému životu. Aneb růstem bychom se měli dopracovat k nerůstu.

20.10.2021

Doma v Nebrasce Doma v Nebrasce Delphine Bedient

Velmi osvěžující dílko, od velikosti, ilustrací, obsahu, stylu.

18.02.2021 4 z 5

Zpráva o státu Halda Zpráva o státu Halda Věnceslav Juřina

Super novela o jedné lokální subkultuře, dáli se to tak nazvat....pokud máte rádi Steimbackovo Na Plecharně tohle se vám bude líbit... syrové, milé, neuvěřitelné a skutečné.

31.01.2021 5 z 5

Útěk do Egypta přes království České Útěk do Egypta přes království České Otfried Preussler

Útěk do Egypta přes Království české od Otfrieda Preusslera, je první kniha, kterou jsem letos přečetl, někdy na podzim mi cvrnkla do nosu a vánoční téma se v létě čte blbě. Takže s chutí do toho...autor proslul knihami pro děti a mládež, posbíral několik cen atd. U nás je díky zfilmování Karlem Zemanem znám zejména Čarodějův učeň, právě v té podobě jak jej Preussler zaznamenal. Autor se je původem český němec z Liberce, což byla jedna z věcí co mne ke knize přivedly. Výsledkem je humoristická kniha, v níž se setkáváme s velmi živým vyprávěním. Nátura českých Němců je vlastně stejná jako českých pepíků a dohromady to funguje jako obraz doby v severovýchodních Čechách za císaře pána. Kniha by se asi hezky četla starším dětem ve vánočním období, osobně to nebyl můj šálek kávy, ale dočetl jsme ji bez vypětí sil

09.01.2021 3 z 5