Ee_v_ee Ee_v_ee komentáře u knih

☰ menu

Rod plamene a stínu Rod plamene a stínu Sarah J. Maas

Prosím vás, zabte me někdo!!!
Nebo ne, zabme tu, která knihu překládala a dělala korekturu.
Na knížku jsem se strašně těšila, no prozatím ji nemám dočtenou jsem někde za stranou 100 a už teď mám chuť ji prohodit oknem.
Ten překlad je tak strašně špatný, stylistika otřesná, gramatické chyby, složitá krkolomná souvětí a ty paskvily jako například: "Proč šels sem?" nebo "Proč nepřišels pro pomoc za náma." Toho je plná kniha.
Takže paní Jano, gratuluji, úplně jste mi zkazila požitek ze čtení. A myslím že nejen mě.

06.10.2024


Princezna popela Princezna popela Laura Sebastian

Pokud je vam -nact a zacinate s fantasy, tak smele do toho.
1. dil byl uchazejici, tak jsem cetla dal, ale bylo to strasne trapeni na nekolik tydnu...
Hlavni postava je neskutecne protivna, furt se jenom pitva v sobe, a za heslem, pro moji zemi, se skryva v podstate jen sobec, ktery neustale omlouva sva rozhodnuti.
Jestli byl 1. dil snesitelny, tak 2 byl uplna katastrofa, kdy stravite 500 stran na jednom miste no a 3.dil, ktery mel vygradopvat, tak to byla jen utopie. 400 stran se schylovalo k velkolepemu finale, ktere vlastne skoncilo driv nez poradne zacalo.
Za me ztrata casu a mozkovych bunek.

16.09.2024 2 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Tohle se muze libit snad jen nactiletym. Pribeh jednoduchy, zapletky nepropracovane, jen takovy nastrel...
Preslazena pohadka, kterak popelka k milionari prisla a jak naivni divka zmenila devkare na poslusneho podpantoflaka. Za me silena nuda. Kdyby tam aspon byly nejake vtipne dialogy, u kterych se aspon clovek pobavi, ale knihy postradaji i toto.
Korekce a preklad taky katastrofa. Nekdy si fakt rikam, jestli to co vypusti do sveta mysli opravdu vazne.

Celkove hodnoceni: naprosta ztrata casu.

24.06.2024 2 z 5


Pouto Pouto Anna Todd

Neco uz mam z tohoto zanru nactene, ale za me, tohle byl ten nejvetsi brak ze vsech. Chtela jsem to zabalit uz v pulce prvniho dilu, ale to bych nebyla ja, abych to nedocetla. Na knihu z Hardinova pohledu uz nemam. Tohle bylo od zacatku do konce hrozne. Dva dospeli lide na urovni pubertaku a to ty pubose jeste urazim. U prvniho dilu cely jeden semestr rozvlekly na 600 stran. Pri cteni mate pocit, ze ubehla silena doba, ale ve skutecnosti jsou to jen 2 dny, kdy se hlavni hrdinove staci 7x pohadat, 3x se rozejit, 4x si to odpustit, 13x si to rozdat a jeste se mezitim tak 3x podvest. Clovek doufa, ze to alespon zachrani ten sex, ale vzruseni asi takove, jako pri poslechu Babisova projevu. Posledni kniha zklamala asi nejvic. Totalne odflaklych 330 stran (coz je zhruba o polovinu kratsi nez predchozi dily). Bylo to, jako by se autorce uz nechtelo nic psat, ale aby ukojila ctenare, nacpala na poslednich 5 stranek 22 let spolecneho zivota hlavnich hrdinu. Naprosty opak predchozich zdlouhavych rozvleklych knih. Vec ze ktere se dalo tolik vytriskat a vydala by jeste na jednu knihu... I kdyz na druhou stranu, dikybohu za to, jinak bych to cetla jeste ted a ta agonie by trvala jeste dele. Tohle se cele opravdu nepovedlo.

07.04.2020