elena2054 | Komentáře u knih | Databáze knih

elena2054 elena2054 komentáře u knih

Smrt ošetřovatelky Smrt ošetřovatelky Ed McBain

Konečně něco čtivějšího od tohoto autora. Tedy pro mne.
Jeden konkrétní případ od začátku až do konce.
Některé pasáže jsou sice málo uvěřitelné, avšak za mě je to od Eda první lepší román.

15.10.2018 4 z 5

Šilhavý medvídek Šilhavý medvídek Evan Hunter (p)

Mé druhé setkání s autorem a kdybych od něj neměla půjčených pět knih, asi bych ho již nehledala.
Nedokázala jsem se začíst, není to můj šálek kávy.
Prakticky nesouvisející dějové linky není to, co by se mi líbilo.
Vraha jsem vytušila velmi záhy, takže žádné překvapení se nekonalo.
Pro mne podprůměrná detektivka postrádající napětí.

15.10.2018 1 z 5

Záblesk Záblesk Agnete Friis

Knihu jsem koupila v nějaké akci a vzhledem k hodnocení jsem nevěděla, kdy na ní přijde řada.
Již několikrát se mi stalo, že jsem měla z knihy zde nízko hodnocené mnohem lepší požitek než z jiné, která se pohybovala kolem 90%.
Mně se tato kniha líbila a chápala jsem i chování Elly.
Víc než o thriller se však jednalo o drama s kriminální zápletkou.

25.07.2021 5 z 5

Druhá smrt Druhá smrt Peter Tremayne (p)

Moje první kniha od autora, takže netuším, zda má na požitek vliv, že jsem nečetla chronologicky.
Kniha je napsána čtivě a věřím, že autor rozumí nejen psaní, ale i době a místu, kde se děj odehrává.
Já však od knihy čekala něco jiného.
Začátek byl skvělý, myslela jsem, že se bude prioritně vyšetřovat, že se jedná o detektivku.
Bohužel. Pro mě se z toho vyklubal historický román, bez jakéhokoliv wow efektu.
Dějiny Irska jdou úplně mimo mě, takže psáno efektivně, ovšem není to můj šálek čaje.

07.07.2021 4 z 5

Klíč 17 Klíč 17 Marc Raabe

(SPOILER) Mé dojmy z knihy jsou takové, že nic horšího jsem nečetla.
Chyby v textu, chyba v nadpisu kapitoly (místo 10.7. napsáno 10.6.), což ovlivňuje vnímání děje. Nesmyslně dialogy s častým *hmm* (odpověď *hmm*).
Policajti se chovají a jednají tak, že ve skutečnosti by už po pár stránkách seděli v base, a ne že by vyšetřovali dál.
Nevysvětlení děje a toho, kde vzal pachatel takovou sílu, jak přemluvil oběti, aby se nechali zabít, proč byl tak brutální, kdo a jak ukradl klíč z vraždy v dómu, kdo, jak a proč vytáhl první mrtvolu v pletivu z řeky, jak může polda legálně používat zbraň, která pochází z Ruska, jak mohli dva kluci dostat nakládačku, poté toho násilníka zabít, navždy o tom pomlčet a následně se stát policajtem, aniž by se na cokoliv přišlo, a mnoho a mnoho dalších nesmyslů, které jsem během čtení musela strávit.
Z mého pohledu naprosto zbytečná kniha a můj první udělený odpad. Nic horšího jsem nečetla.
Naprosto nechápu, co se může čtenáři na této knize líbit.

08.01.2021

Smrtící řeka Smrtící řeka Dervla McTiernan

Začátek byl zajímavý, ale pak se mi do čtení vůbec nechtělo, nějak mě to nebavilo a dva měsíce jsem nebyla schopná číst dál.
Teď o víkendu jsem ji dočetla (od strany 62).
Coby prvotina nebyla vůbec špatná, ale taky žádný Top.
Příliš mnoho přemýšlení, pocitů, emocí a závěr užvaněný.
Taky si někdo všiml, že si autorka libuje ve jménech i příjmeních na stejné začáteční písmeno?
No, možná nám tím chtěla poplést hlavu. :)

07.09.2020 3 z 5

Poslední dny Jacka Sparkse Poslední dny Jacka Sparkse Jason Arnopp

Děkuji uživateli vojtahoodie, že mi ušetřil čas s psaním komentáře.
S tím jeho se ztotožňuji.
Škoda, dvě třetiny knihy jsem věřila v superdílo. Ovšem bohužel.

26.06.2020 3 z 5

Psy Psy David Alderton

Jednoduchý atlas psích plemen a popis standardu.
Knihu jsem dostala, je zajímavá.
Škoda, že v ní nenajdu zrovna svého pejska (Cane Corso).

21.05.2020 4 z 5

Četnické příběhy aneb Ve jménu zákona Četnické příběhy aneb Ve jménu zákona Michal Dlouhý

Na základě čtenářské výzvy jsem si objednala tuto knihu s tím, že si přečtu humorné vyprávění detektivních případů z dob první republiky.
Jsem velice zklamaná, neboť obálka je zavádějící a já knihu považuji za ztrátu času.

28.01.2020 2 z 5

Vražda v Honolulu Vražda v Honolulu Earl Derr Biggers

Naivní román červené knihovny s detektivní zápletkou.
Jsem schopna přečíst 600 stran za víkend, tohle jsem myslela, že nedočtu. Měsíc mi to trvalo, pokaždé jsem u čtení usla, a to i klidně dopoledne.
Snad je to dostatečně výstižná recenze. :)

12.05.2019 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Tak jsem si pořídila všechny knihy a po Zkurveným příběhu a Kruhu jsem si přečetla první knihu Mráz.
Skvělá detektivka i thriller.
Jenže toto čtení prokládám sérii Jo Nesbø (mimochodem oba detektivové jsou ve znamení Kozoroha , takže mě i napadlo opisování, takže srovnávám.
Už jsem přečetla i Tmu, ale víc mě to táhne k HH. Možná je to tím, že HH má více šancí (více pokračování ). ; )

27.12.2018 5 z 5

Ukolébavka Ukolébavka Ed McBain

Začátek byl slibný, avšak poměrně záhy to zase sjelo do několika dějových linek a začala to být zdlouhavá nuda.
Samotné rozuzlení bylo předvídatelné, takže zase žadné šokující odhalení.
Kniha pro mne postrádala jakékoliv napětí.
Škoda.

15.10.2018 2 z 5