Elianir komentáře u knih
Druhý díl a chudák Dru je hozena do školy, kde je zase "ta nová". Jeden by si myslel, že si už na to zvykne, ale být mezi vlkodlaky a djamphyry jediná holka, je to přece trochu jiné kafe...
Kniha má rychlejší spád než první díl, hned se skočí do děje a pokud si nedáte pozor zjistíte, že jsou tři ráno a vy už jste vááážně měli dávno spát... Prostě přečtené jedním dechem. Tahle série se mi líbí a jsem zvědavá, co nabídne dál.
Mimochodem, knihu jsem opět četla v angličtině jako první, než jsem se dočkala českého překladu a jediné, co mi na něm nesedělo bylo, že v originále Christophovy polské přezdívky pro Dru lépe vyzněly. "So, skowroneczko moja, come sit at my feet and listen." No nezní to líp? (skowronek - skřivan)
Poprvé jsem četla knihu v originále, takže českou verzi jsem si vzala jen tak na srovnání. Překlad se jim docela povedl, trochu mě mrzelo, že překládali i polské výrazy, které se tam občas objevily. Musím souhlasit, že začátek je trochu pomalý, ale vydržela jsem a od zombii v kuchyni jsem to přečetla jedním dechem.
Tak trochu souhlasím s tsal, lidskost Anity mi ze začátku zrovna dvakrát taky nelíbila. Pořád jsem čekala, kdy se u ní objeví nějaká super schopnost. První knihu série jsem četla na dvakrát, ale nakonec jsem to dočetla a jsem ráda. Teď rychle hltám další díly. Její "zranitelnost" mi pořád leze na nervy, ale lepší se to.
Téhle sérii jsem rychle propadla. Mercy se propracovala na horní příčky mých oblíbených hrdinů až nějak moc snadno, ale má tam své místo a hned tak jej neopustí.
První fantazy kniha, co jsem kdy četla (když nepočítám pohádky, že :D ) a důvod proč se mi tenhle žánr - trpaslíci, draci, čarodějové, kouzelné meče i prsteny, elfové a přerostlí pavouci - tak strašně zalíbil.
Tuhle knížku jsem jako malá zbožňovala. A i teď si ji občas vezmu do ruky, když si potřebuju připomenout krásu děckých let. Ještě teď si pamatuju, že konec jsem dočítala pod peřinou s baterkou v ruce, protože jsem se nemohla odtrhnout :D