eliska2126 komentáře u knih
Wow! ✨ Tuhle knihu jsem přečetla během snad ani ne dvou dní. Tím, že je to psané jako scénář, se to dobře a rychle čte. Sice právě na tohle hodně lidí nadávalo, ale mě to vyhovovalo. Musela jsem rychle pokračovat na další a další scénu, protože jsem nutně potřebovala vědět, jak to bude s Albusem a Scorpiem, synem Draca Malfoye, dál. Prostě pecka!
Tuto knihu doporučuju všemi deseti! Je až obdivuhodné, jak je jednoduchá a čtivá, přitom řeší tak kontroverzní téma. Já, Simon je taková oddechovka, kterou zvládnete klidně i během jednoho, dvou dnů. Příběh je poutavý a jen tak vás nepustí, musíte prostě vědět, jak to se Simonem bude dál. Prozradí se jeho tajemstvím nebo ne? Kdo je vlastně tajemný Blue, kterého tak touží poznat?
Navíc nikdy nespadnete do takové té monotónnosti popsaných stránek, díky tomu, že se vlastně střídá kapitola emailů, které si vyměňuje Simon (pod přezdívkou Jacques) a Blue, s kapitolami, které popisují průběžný život samotného Simona.
Tak tuhle knihu jsem si neskutečně zamilovala! ❤️ Skoro celou knihu jsem se smála, protože vtípky jsou skoro na každé stránce. Jannies (označení autorek) vzaly ne příliš šťastný život anglické šlechtičny Jane Grey a udělaly z něj pořádnou jízdu plnou magie, dobrodružství a nebezpečí. Z toho, co si o jejím životě přečteme, musíme uznat, že nosit korunu je fakt fuška. Trošku mě rozčilovalo to neustálé fňukání Eduarda nad tím, že umírá. Celou knihu jsem fandila rozvíjejícímu se vztahu Gifforda a Jany ❤️. Takže tahle kniha si zasluhuje mě obrovitánské doporučení!
Tuto knihu jsem četla tak tisíckrát a stejně po ní sahám znovu a znovu. První díl je spíše pro děti. Taková pohádka. Kniha plná magie, skvělých postav a propracovaný děj. Skvěle vymyšlený svět, kde se spojuje svět kouzel a svět lidí. Určitě po ní časem sáhnu znovu po tisícáté první.