Elka252 | Komentáře u knih | Databáze knih

Elka252 Elka252 komentáře u knih

Ztracená princezna Ztracená princezna Connie Glynn

Nádherná kniha i předchozí díly byli pěkné. Sympatická postava je pro mě Jemmie a Elie (více než Lotty). Začátek se lehce vlekl ale nápad na příběh v Japonském prostředí neměl chybu. Příjde mi to skvělé dobrodružství které by snad chtěl zažít každý z nás......

08.03.2020 5 z 5

Odvážne srdce Odvážne srdce Juraj Vojtáš

Čekala jsem od toho více. Připomíná mi to Eragona (toho jsem alespoň dočetla) místamy mi to přišlo zajímavé jinak nic moc... Už jsem o této knize slyšela ( a těšila se na ni) každopádně to sklamalo mé očekávání.

02.03.2020 3 z 5

Moje sestra Jodie Moje sestra Jodie Jacqueline Wilson

Znám hodně jejich knih ale tahle je nejj. Napínavý přípěch o lásce, kamarádství, pomocné ruce protkaný zradou a smutkem.

25.02.2020 5 z 5

Sundej mi měsíc Sundej mi měsíc Gregory Hughes

Dojemná a nádherná kniha. Konec je smutný ale příběh zábavný a plný života.

25.02.2020 5 z 5

Skrz prázdnotu Skrz prázdnotu S. K. Vaughn

(SPOILER) Knihy sci-fi obvykle nečtu, ale tahle mě strhla vyprávěním, které bylo napsáno s obrovskou dávkou lidskostia a tajemném které provází celý příběh. Zaujal mě jak příběh ve vesmíru, tak i ten který May zažívala v boji mezi vzpomínkami. Začátek knihy a prvotní adrenalin se mi líbil více než vleklý konec. Nebyli domyšlené souvislosti - May byla nakažena virem... Tuto skutečnost při její záchraně nebrali jako důležitou. Věc s černým pasažérem byla moc rychle vyřešena. Neoblíbila jsem si žádnou postavu...

21.11.2021 4 z 5

Stínové eso Stínové eso Amanda Foody

Kniha se se mi moc nelíbila. Neuměla jsem se začít a dlouho jsem ani nechápala souvislosti. I když se mi Levi jevil jako ten typ chlapce který by se mi mohl zamlouvat, na konci knihy jsem necítila simpatie k žádné postavě. Co se mi líbilo bylo město ve kterém se příběh odehrává- plno gangů, násilí, překvapení... Rozhodně to nebylo co jsem čekala takže jsem zklamaná..

21.11.2021 2 z 5

Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

(SPOILER) Takže... Kniha mě na první pohled zaujala obálkou a příběhem. Na druhý pohled je kniha horší.
Lea - dětinská, tvrdohlavá, trucující, umanutá, „vesnická holka“ která dělá caviky když má spát na zemi nebo se projít v dešti. Ke vstahu k jejímu manželovi - sem tam ho něčím poleje nebo bodne do ruky svatebním darem ale jinak se snad cítí snad i zamilovaně. Pozor ale velice krásná!
Thomas - žárlivý, ješitný, egoistický týpek který se i přes to že má manželku vydá přes půl země hledat dávnou lásku. I když není lhostejný ke své ženě sem tam ji dá nějakou nechtěnou, hrubou pusu nebo s ní flirtuje stylem nemýstných vtípků. Pozor ale je urozený, „čestný“, krásný a navíc skvělý válečník!
Co k těm dvěma říct. No snad to že i přes příšerné charaktery jsem si je oba oblíbila.
To už se ale nedá říct o jiných podivnostech - služka zaklepe ale otevřít si nemůže - poněvadž má plné ruce, v jedné zemi svítí snad slunce i v noci v jiné zemi ho neviděl sedmnáctiletý mladík, to nemluvím o třetí zemi kde tě zbičují pokud nejsi upraven nebo služka co hází zelím po prodavačích. I když Stela je kapitola sama pro sebe. Copak nikomu nepříde divné že umí promění slzy ve sklo (nebo co to mělo být) uchovat lilie v kouli, prodloužit vlasy? Podivné. Hlavně to že to spolu s magii Honorů nebylo vůbec vysvětleno. Další věc - autorka má potřebu neustále házet jídlem :-).
Na obhajobu, kniha se rychle a čtivě četla. Líbili se mi i potenciál Fleur.
( Ps: o tom válečníkovy který cestoval s ním se jako slehla zem?)

11.08.2021 3 z 5

Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Kniha se mi velice líbila. Líbí se mi styl autorky a když se k tomu přidá fain příběh s dobrou zápletkou... Nebo prostě stačí když se v pozadí mihne někdo takový jako Jase :-). Začátek se sice rozjížjel až moc pomalu ale nakonec jsem ho přelouzkala a čtení se pro mě stalo napínavé. Klid mé dušičce přidalo i to že vím jak to dopadlo z Liou, Rafem, Kadenem a Pauline.

01.06.2021 4 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Kniha mě na první pohled moc nezaujala ale dala jsem ji šanci a jsem nadšená! Moc se mi líbil skvělý nápad, prostředí, atmosféra, samozdřejmě čtivost a romantická linka. Skvělí byli i hlavní hrdinové. Zamilovala jsem si jak drzou a nenapravitelnou Lou tak i poctivého a čestného Reida. Ve výsledku tvořili velice sympatickou dvojici. Už se těším na další díl.

06.05.2021 5 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Kniha byla skvělá. Zajímavý byl nápad s princem a zabijákem. Líbilo se mi taky že ač má čtenář celou dobu pocit že má navrh ale ve skutečnosti je zcela ztracený. I když jsem od knihy očekávala fantazy tak se mi zpracování v podobě romantického příběhu nakonec moc líbí. Nechybělo ani dobrodružství.. Určitě si přečtu i další díly.

27.04.2021 5 z 5

Poslední Herrmannovic holka – Cesta do Terezína Poslední Herrmannovic holka – Cesta do Terezína Eva Herrmannová

Zajímavá kniha která se četla jedním dechem. Mrzí mě jen že není více rozepsaný pobyt v Terezíně.

13.01.2021 3 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Griša je opravdu pěkná kniha. Trochu jsem svět již znala z knihy Šest vran (která se mi líbila více). Zezačátku jsem fandila Temnyjovi ale později jsem si zamilovala i Mala a Žeňu. Naopak mě často štvala Alina .Mrzí mě jen to že stále nevím jak přesně vypadají kefty (nebo si je neumím představit).

12.01.2021 4 z 5

Hotel Poslední naděje Hotel Poslední naděje Nicki Thornton

Čekala jsem smíšení mých dvou nejoblíbenějších žánrů - detektivní příběh s magickým podtextem protkaný záhadou tajuplného hotelu. Takhle by to asi vylíčil člověk co tuhle knihu miluje...Ale já jsem čekala hodně a dostala jsem málo. Seth mi nebyl sympatický, příběh mě nevtáhl do sebe, postavy mi nepřišly rozvinuté a já stejně jako pár lidí tady jsem vraha tušila už od začátku. Kniha přesto nebyla nejhorší ale protože jsem od ní strašně hodně očekávala nepřišlo mi to až tak super.:-(

22.04.2020 3 z 5

Podepsána Charlotte Podepsána Charlotte Sophie De Mullenheim

Velice pěkná kniha. Nechyběla romantika ani prolínání dvou časovích os a to vše protlané detektivní zápletkou a smrtí otce hlavní hrdinky. Kniha nebyla nejlepší - neurazila ale přes to se těším na další díly které mi kamarádka vřele doporučila!

18.04.2020 3 z 5

Město světců a zlodějů Město světců a zlodějů Natalie C. Anderson

Kniha se mi velice líbila. Není pro slabší povahy. Hrdinové jsou vězněmi, zrádci, uprchlíci i vrazi. Knihu mohu doporučit vášnivím detektivům ...Děj byl komplikovaný se spoustou zápletek. Nejlepší postava - Tina - odvážná, sebevědomá, tvrdohlavá hlavní hrdinka...Naopak se mi nelíbila postava Kečupa jednoho s členů Goondů.

15.04.2020 5 z 5

Drama Drama Raina Telgemeier

Od stejné autorky jsem četla knihy Úsměv a Ségry které si prostě nešlo nezamilovat (ty byli pecka, úžasné)ale tahle kniha se mi moc nelíbila.Kniha nebyla zas tak špatná ale nenapadají mě žádné plusy a ani hlavní hrdinka mi nebyla dvakrát sympatická....Komu se líbil tenhle díl tak si neumím představit co budete říkat(pokud si přečtete) na Úsměv a nebo ségry!

11.04.2020 3 z 5

Město snících knih Město snících knih Walter Moers

Kniha se mi nelíbila. Příběh mě neupoutal a knihu jsem ani nedočetla.

09.04.2020 2 z 5

Budu spisovatelkou! Budu spisovatelkou! Ros Asquith

Nooo čekala jsem to trochu jiné... Spíš takový manuál ale autorka vlastně vyprávý příběh o tom jak píše román. No já nevím. Není to hrozné ale nenadchlo.

03.04.2020 2 z 5

Za hlasem srdce Za hlasem srdce Jacqueline Wilson

Nádherná kniha stejně jako předchozí díly a pokračování s názvem Hvězdička!

03.04.2020 5 z 5

Puberťačka - takovou byste nechtěli ani zadarmo Puberťačka - takovou byste nechtěli ani zadarmo Anja Maier

Tato kniha se mi ani trochu nelíbyla. Četla jsem ji ze zoufalství ( doma už nic nepřečteného nebylo, kámošky selhali, bratranci neměli můj vkus a BYLA ZAVŘENÁ KNIHOVNA). Každopádně sklamání na plné čáře. Nedoporučuji

31.03.2020