Ella_85 Online Ella_85 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Hana neni zadna novinka, ja ji mam v knihovne asi rok a dlouho jsem se k precteni premlouvala, mam plno jinych knih s tematem 2. sv. valky a holokaustu. „Bala“ jsem se, ze budu porad brecet, podle toho co jsem cetla u jinych recenzi, a taky jo, ne porad, ale nektere pasaze byly hodne dojemne a musela jsem na chvili prestat cist, ale jen na chvili protoze jsem chtela vedet jak se bude Mirin a Hanin pribeh vyvijet.
Radeji mam vetrniky

22.01.2020 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Na to kolik ma knizka stran, se cetla lehce a rychle, vsechno se odvijelo hodne svizne, coz me prekvapilo, vzhledem k tomu o cem knizka pojednava, pridane ilustrace byly moc pekne.
Prvnich par stran jsem nechapala, kdo pribeh vlastne vypravi a pak mi to doslo...tenhle styl vypraveni ke knizce sedel

10.04.2020 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Mne se roman moc libil, je videt ze si autorka dala praci se sbiranim informaci a podobne. Misty jsem si rikala, ze by to mohla byt saga Stoleti po cesku (spis karvinsku). Ale uvidime co prinese dalsi dil.
S timhle dilem jsem spokojena

02.11.2021 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Pokracovani osudu karvinnskych rodin a i novych postav. Na mne jsem ji cetla dost dlouho, ale kdyz uz jsem se zacetla neslo prestat, ale clovek taky musi chodit do prace a podobne. Jsem zvedava na treti dil a jak zbylym postavam budou jejich osudy ukonceny…???

20.12.2021 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Nemam slova jak tenhle pribeh popsat, nejlepsi bude kdyz si ho prectete sami...verim, ze takovy veci se stavaji.
Backman zase ukazal, ze proste umi

28.06.2020 5 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Jsem rada za tuhle knihu a temata v ni. Odvedena prace a pripravy jsou opravdu obdivuhodne. Jen je podle me dulezite v jakem rozpolozeni se ctenar zrovna nachazi. Neni to prave jednoduche cteni, ale dej je tak dobre „namichany“, ze kdyz uz uz mate hlavu plnou uredniciny, tak na dalsi strane jste u Leny.
Dekuju pani Tuckove.

04.08.2022 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Nadherna knizka o lidskych citech a pocitech. Pobrecela jsem si u ni, ale ne ze smutku, proste mi to vsechno prislo strasne moc lito a ze to nejde nijak spravit...

27.11.2019 5 z 5

Vražedné pohádky Vražedné pohádky Andreas Gruber

Tohle byla prvni kniha, kterou jsem ze serie cetla, a uz se shanim po predchozich!
To byla jizda! Ale vazne! Napeti, akce, clovek ani nemel cas na oddech, jak hltal informace. Viz komentar pode mnou.
Vypada to, ze mam dalsiho oblibence :-)

22.10.2022 5 z 5

Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Teeeeda!
Film je mnohem vic drsnejsi nez knizka, konci jinak nez knizka, je vic zamotany nez knizka.
Jsem rada, ze jsem si ji precetla, velmi zvolna postupne. Kapitoly byly kratke, ale dej v nich tak moc „naplneny“, ze mi neslo cist vic a rychleji, musela jsem prectene nejdriv vstrebat. Za me paradni thriller, jen ten konec me rozesmutnil, Jean Reno prece neumira :-)

13.02.2020 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Napinave az po koruny nejvyssich stromu
A jak se rika pod svicnem byva nejvetsi tma. Skoda, ze pribeh nebyl uplne beze ztrat. Ale melo to spad a dej se odvijel bleskove, i kdyz jsem si rikala, kolik lidi do toho hroznyho lesa jeste vleze

06.04.2023 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Pribeh o zlocinu starem 40 let…posledni kapitoly jsem hltala tak, ze mi z toho jeste ted jdou oci sejdrem.
Snad bude dalsi dil co vychazi v srpnu brzy prelozeny do cestiny a ti dva se posunou i dal…

20.07.2022 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Nora a jeji zivot, snaha o jiny zivot
Zivotu nemusis rozumet, staci ho zit.

10.04.2023 5 z 5

Ohnivé znamení Ohnivé znamení Juraj Červenák

Ja jsem nadsena, tahle histroricka serie me moc bavi, podle me je kazdy dalsi dil lepsi a lepsi. Tenhle o vrazdach, pomste, spiknuti a svevoli slechty byl fakt narez a zminka o jiste osobe (o niz je taky kniha, jejiz jsem vlastnik) me do pribehu jeste vic „uvrtala“ .
Misty mi z vypraveni bylo trochu blbe, ale k atmosfere dane doby to sedelo jako na hrnec (prominte to prirovnani)...
Ale uz dost, ceka tu na mne Dabel v zrcadle

16.04.2021 5 z 5

Krev prvorozených Krev prvorozených Juraj Červenák

Ja si poridila celou serii o notari Barbaricovi, tahle je druha prectena. Jsem moc spokojena, v pribehu nejde jen o zapletku, ale o popis tehdejsich pomeru v kralovstvi/cisarstvi. Pribeh se mi libil, cetla jsem behem nocnich sluzeb a pri te pate bylo docteno. Uz ctu dalsi ze serie a ta je taky moc zajimava, i kdyz nektere popisy jsou az moc...ale to by pak nemelo tu pravou „stavu“ kdyz jsme v 17. stoleti

08.04.2021 5 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Ja se tak tesila. Na ty podivne uchylny vrazdy. Jako prvni jsem precetla Vrazedne pohadky a hned me to chytlo…jak postava Sabiny Nemezove tak i Marteena S. Sneijdera na me udelali dobry dojem. Maji dalsiho fanouska :-)
Vrazedny rozsudek na me teprve ceka.

08.12.2022 5 z 5

Anděl v podsvětí Anděl v podsvětí Juraj Červenák

Mam doctenou celou serii, az me to zamrzelo, ze uz je konec.
A tenhle dil byla teda jizda, to vam povim. U nekterych pasazi jsem se „cervenala“ u nekterych mi bylo trochu soufl. Ale co, Cervenak ukazal, ze umi a tahle trojka ma porad co nabidnout. Vsak uz je dalsi pribeh o jejich osudech napsany.
Doporucuju vsem co maji radi historii a detektivky. Tady je to bajecne zkombinovano

25.05.2021 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Clovek byl celou dobu v ocekavani co se stane, jak kdo zareaguje...
Sem tam jsem mela pocit uzkosti, strachu ani tak ne, i kdyz vylet na Tribec bych asi nepodnikla...
Tahle knizka mi prijde jako ta teorie o Schrödingerove kocce.
A jak pise v doslovou sam autor:
“Nechavam preto na kazdom citatelovi, aby si urobil vlastny nazor. Viac k tomu nemam co dodat.”

20.01.2020 4 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Uz v „Babicce“ mne rozcilovala, ale i tak jsem si ji oblibila. Pribeh o ni je moc pekny

11.02.2021 5 z 5

Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Prvni knizka od J.Cervenaka se mi moc libila. Pribeh mel spad, padoucha jsem trefila tesne vedle. Mista a postavy byly dobre popsane a chvilemi jsem mela pocit, ze v temnem lese a nebo stole patram spolecne s pany Steinem, Barbaricem a Jarosem. Urcite si poridim dalsi knizky z tehle serie

19.01.2020 5 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Pekna detektivka, poutave napsana.
Vraha jsem si tusila spravne a ten motiv…
Doporucuju k precteni

22.09.2022 5 z 5