Elulilinka1 komentáře u knih
Krásná knížka, která mne zaujala na první pohled. Dozvědět se o naší minulosti víc, a navíc naprosto nenásilnou formou, není nikdy na škodu.
Asi jsem měla trošičku vyšší očekávání. Pustila jsem se do ní s chutí a končila tak nějak rozpačitě. Knížka mi zkrátka úplně nesedla.
Tak u téhle knížky jsem se rozhodně nenudila. Moc pěkné čtení a pokud hledáte oddechovku, kde se však pořád bude něco dít - podle mě neuděláte chybu!
Musím se přiznat, že v některých pasážích jsem knihu odkládala nebo se do ní trochu nutila, ale vzato kolem a kolem to nebylo vůbec špatné.
Pro mě naprosto nezáživná, nevýrazná a nezajímavá kniha. Sice tuto recenzi píšu lehce se zpožděním, ale nepamatuju si jednu jedinou myšlenku/pasáž. Přesto věřím, že si "Kolibřík" své čtenáře najde.
Dokonalost! Pamatuju si, jak mě jako malou ty krásné ilustrace úplně uchvacovaly.
Zajímavá kniha, podobnou jsem snad ještě nečetla. Ačkoli se mi ze začátku moc líbila (4,5⭐), tak konec a celkově druhá polovina děje knihy mi přišla dost táhlá a nijaká. Takže jsem to hezky zprůměrovala na 3⭐a za mě je tohle hodnocení tak akorát. Jenom mě kniha překvapila (nedokážu říct jestli mile či nemile) v tom, že jsem se u ní fakt bála a fakt mě děsila. Zombie ale nejspíš nejsou můj šálek kávy...
Narozdíl od jiných čtenářů, já musím knihu velmi velmi vychválit. Myslím si, že o Marii Terezii jsem se dozvěděla vše potřebné a ještě něco navíc. Zastávám názor, že když se učíme o nějaké slavné nebo zajímavé historické osobnosti, je také potřeba dodat historický kontext-abychom lépe pochopili dané souvislosti (v jakém období vlastně konkrétní osoba žila ap.). Takže za mě určitě pět ⭐ a doporučuji.
Miluju... vzít si jen tak nějakou oddechovku a představovat si ten svět, kterej je idylicky vylíčenej v knížce. Už chápu, kde se vzaly všechny ty nereálný představy o koňském životě :DD když jsem jako mladší pořád četla jenom tomuhle podobný "slátaninky". Tohle ale neberte negativně! Být mi o pár let míň, už bych na mamce škemrala další díly. Je fajn, že se v knížce řeší pořádná zápletka, niterní konflikt, který ukazuje čtenářkám, že když člověk opravdu chce, zvládne se popasovat se všemi svými problémy.
Knížka není zdlouhavá, nenudila jsem se a kdo ví, možná někdy narazím a s chutí si přečtu i další díl...
Hmmm... tak posledních asi 10 vět mě nějak zmátlo, ale jinak super jako vždy!
Jako majitelka tří koček jsem knihu pojala jako jakési uklidnění, že to není na denním pořádku jenom u nás. Všechny kresbičky jsou moc povedené, vtipné, výstižné, propracované. Proto nemohu dát nic jiného než 5⭐.
Pro kočkomily ideál
(pruhovaná obálka, takže kdo neví, můžete přidat do čtenářské výzvy ;D)
Za mě teda žádná sláva. Slabší kniha, nebo jsem z toho vyrostla. Do čtení jsem se místy musela nutit, za hlavní postavy jsem se cítila trapně... Dvě ⭐ za mě adekvátní hodnocení. Do dalších dílů se už nepustím.
Trochu jednodušší, ale i tak jsem si čtení užila a nemusela se do děj nutit.
No...za mě Lucky Luk nic moc. Jako upřímnému člověku mi vadily neustálé intriky a lži. Jany mi bylo líto, ale tak stává se.
Hezká knížka, dojemné a milé. Překvapila mě hlavně vynikající rovnováha co se týká spojení "dvou světů". Myslím si, že by mohla zaujmout a přivést ke čtení i čtenáře, co se nijak nezajímají o historii, konkrétně holokaust.
Mě určitě obohatila a přiměla mě do budoucna si vybírat už nějaká více historická díla.
Naprosto úžasná, úžasná knížka. Úplně na mě dýchla atmosféra anglického nádraží. Knížka byla doslova nabitá různými historkami, nebude se nudit :)
Naprosto dokonalá knížka!!! Stala jsem se velkou Chaloupkovou obdivovatelkou.
Kniha je psána naprosto skvěle, děj je dokonalý na "autobiografii" plný nečekaných zvratů a překvapení...no, však posuďte sami...
Kniha byla psána hodně zajímavě. Místy byla hodně zábavná, jindy zase vážná. Hrozně mě motivovalo, jak se Mysti (hlavní hrdinka) i po všech zklamáních v životě vždy dokázala opět postavit na vlastní nohy. Na druhou stranu nevím, jestli bude všem vyhovovat autorčin styl psaní...ale mě teda vyhovoval!!!