Elulilinka1 Elulilinka1 komentáře u knih

Kam se vytrácí láska Kam se vytrácí láska Lenka Lanczová

Tak tahle kniha mě opravdu nadchla a ačkoliv musím říct, že je to teprve moje druhá kniha od této senzační autorky (1. byla Zlodějka snů) tak je to naprostá senzace.
Poslední dobou se hodně vracím k tomuto typu psaní (jak já říkám "starý styl") prostě je potřeba si odpočinout od všech těch fantasy o nadpřirozených světech a sci-fi a tak podobně...
Hodně se mi zalíbilo vyprávění střídavě dvou hlavních hrdinek, protože tento styl není v literatuře moc obvyklý. Na začátku jsem se sice bála, že se do toho zamotám, ale postavy v knize nejsou nikterak složité takže vysokou na to opravdu nepotřebujete :).
Více jsem si asi oblíbila Elen (ale možná jenom proto, že jde o shodu jmen - stejně je to zatím jediná knížka s hlavní hrdinkou mého jména). Někdy jsem opravdu měla chuť jí jednu vrazit, ale ta její energie mě nepřestala udivovat. Naproti tomu Adéla byla "ta usedlejší" což kupodivu nebylo vůbec na škodu a kluci na ni brali celkem dobře (však posuďte sami). Hezké bylo i prostředí děje a určitě jsem ocenila i hlubší myšlenku (zamyšlení nad životem a smrtí, hazard, nevěra). U děje jsem se rozhodně nenudila, plynul svižně, žádné obkecávání a zvraty.
Proto nemohu dát jinak než 5*.

21.04.2020 5 z 5

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Neskutečně krááásná knížka, až jsem se místy rozplývala. Teď se mi víc než kdy jindy líbilo, že jsem zase poznala "kus světa". Bylo to skvělý skvělý skvělý. Amy jsem moc fandila a konec mě dojal. Doporučuji a kdybych mohla dát šest hvězdiček neváhám! :)

13.04.2020 5 z 5

Běsnící světlo Běsnící světlo Estelle Laure

Dobrá oddechovka, jsem moc ráda že jsem si ji přečetla a přinutila mě popřemýšlět i nad hodnotami života a toho, o čem si myslím že je to samozřejmost. Začala jsem si tak více vážit rodiny, dobrých přátel a vlastně všeho okolo. Děkuji

13.04.2020 3 z 5

Kouzelné přání Kouzelné přání Chris Colfer

Kniha se mi velmi velmi velmi líbila a už mám tedy v ruce další díl série. Styl psaní mi sedl, děj ubíhal pěkně svižně, nezaznamenala jsem žádně nudné obkecávání. Navíc byl děj dobře promyšlený, nenašla jsem něco co by mi nesedlo. Ano, bylo to místy trochu předvídavější, ale na druhou stranu si myslím, že menší děti určitě potěší, když třeba něco ,,rozlousknou" i samy. Bylo tam hodně akce, nečekané zvraty a tak dále... Hlavní postavy mi byly velmi sympatické, Alex byla hodně chytrá a Conner do toho vnášel tu správnou špetku humoru. Obdiv autorovi že dokázal vytvořit tak neskutečně (alespoň podle mého názoru) kvalitní dětskou knížku! Děkuji

29.12.2019 5 z 5

Dívka v sedle Dívka v sedle Terence Blacker

Tato kniha mě opravdu překvapila. Čekala jsem všechno možné, jenom ne toto. Velmi citlivě, poutavě a zábavně napsaná kniha, která poukazuje na ,,problémy" ve světě dostihů. Děj byl nepředvídatelný a důležité je, že mě bavil. Manhattan i Jay jsem už od začátku držela pěsti a konec byl super!!!Toto je opravdu dokonalá kniha, která musí potěšit každého milovníka koní. Vřele doporučuji!!!

05.12.2019 5 z 5

Indigový drak Indigový drak James A. Owen

Naprosto úžasná kniha! Obsahuje spoustu vodítek a propojení legend a příběhů, které všichni bezpečně známe s novým dějem... Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla :)

26.08.2019 5 z 5

Dávat koním křídla Dávat koním křídla Petr Feldstein

Naprosto dokonalá knížka!!! Stala jsem se velkou Chaloupkovou obdivovatelkou.

Kniha je psána naprosto skvěle, děj je dokonalý na "autobiografii" plný nečekaných zvratů a překvapení...no, však posuďte sami...

10.08.2019 5 z 5

Kuráž pro začátečníky Kuráž pro začátečníky Karen Harrington

Kniha byla psána hodně zajímavě. Místy byla hodně zábavná, jindy zase vážná. Hrozně mě motivovalo, jak se Mysti (hlavní hrdinka) i po všech zklamáních v životě vždy dokázala opět postavit na vlastní nohy. Na druhou stranu nevím, jestli bude všem vyhovovat autorčin styl psaní...ale mě teda vyhovoval!!!

16.07.2019 4 z 5

Magyk Magyk Angie Sage

Upřímně řečeno, na začátku jsem vůbec nevěděla, co od knihy očekávat. Ale když se začal odvíjet děj plný nečekaných zvratů a překvapení hodně mě to překvapilo. Určitě se zakousnu i do dalších dílů.

01.06.2019 5 z 5

Čtyři a půl kamaráda a krokodýl z internetu Čtyři a půl kamaráda a krokodýl z internetu Joachim Friedrich

Opravdu skvělá kniha, řekla bych, že jedna z lepších. Příběh je tentokrát psaný z pohledu Štefky. :D

25.05.2019 5 z 5

Karel IV. - Příběh českého krále Karel IV. - Příběh českého krále Veronika Válková

Kniah byla opravdu skvělá a díky ní jsem se dozvěděla opravdu hodně nových věcí. Dějepis úplně miluju a tak byla kniha jako stvořená pro mě :)

14.05.2019 5 z 5

Opravdové vítězství Opravdové vítězství Zuzana Francková

Super kniha. Naprosto mě fascinovala hlavní hrdinka, která se po mnohých ránách vždy dokázala postavit na nohy. Určitě doporučuji!!!

12.05.2019 5 z 5

Léto v sedle Léto v sedle Miriam Margraf

Neskutečně krásná kniha, ve které fakt bylo o ježdění a koních skoro vše. Dobře promyšlený příběh a hlavní postavy jsem si úplně zamilovala. Ten konec byl úplně úžasný!!! Jen je škoda, že není další díl :(

05.05.2019 5 z 5

Operace Králíček Operace Králíček Sally Gardner

Velmi zábavná kniha, hodně rychle se četla a strašně jsem se u ní zasmála. Zajímavý děj a opravdu DOPORUČUJI.

01.05.2019 4 z 5

Potížistka proti své vůli Potížistka proti své vůli Maria T. Lennon

Opravdu super kniha. Děj mi sedl a hlavní hrdinka mě mile překvapila. Taková nebojácná pohodářka, tou bych chtěla aspoň na moment být. Fakt pecka!

23.04.2019 5 z 5

Už zase létám Už zase létám Sita Brahmachari

Kniha byla pro mě hodně odpočinková, což jsem zrovna uvítala. Příběh byl zajímavý i čtivý, ale trochu mě mrzí, že v knize nebyla víc přiblížena a objasněna Dawnina smrt.

22.04.2019 3 z 5

Volání divočiny (komiks) Volání divočiny (komiks) LLoyd S. Wagner

Kniha, nebo spíš komiks mě příjemně překvapil. Rychlé čtení pro čtenáře, kterým se nechce pouštět se do originální knihy od J. Londona. Také je krááásně ilustrovaná!

19.04.2019 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Tak tento dlí mě úplně dostal. Bylo to napínavé, romantické a prostě...FANTASTICKÉ!!! Snad nejlepší kniha jakou jsem kdy četla. Miluji Americu a hodně jí fandím. Nemůžu se dočkat, až si přečtu další díl...

14.04.2019 5 z 5

Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Tato kniha mě úplně pohltila, že jsem si díky autorčinu stylu psaní připadala sama jako knižní poutnice. Super, ale na tom konci bych to trošku pozměnila...

21.02.2019 5 z 5

Čtyři a půl kamaráda a bdělí trpaslíci Čtyři a půl kamaráda a bdělí trpaslíci Joachim Friedrich

Opět super kniha, určitě si přečtu další díly...

06.02.2019 5 z 5