emamat

Mě to vtáhlo hned od začátku. Netypické prostředí pro autora - knihy, vzácné tisky, knihkupectví, spisovatelé. Na záčátku loupež, prostředek knihy jen zdánlivě uspávající a nečekaný konec.

Dočetla jsem pozdě v noci, nešlo se od příběhu odtrhnout. A ráno jsem začala s 10. dílem, protože se nemůžu dočkat, jak to s Kate dopadne. Takhle mě autorka dostala se svojí sérií! I když konec byl hodně smutný, beru s povděkem, že se autorka nesnaží za každou cenu o happyendy. Život takový je. A v každém díle poznáte něco jiného ze života Aljašky - domorodce, naftaře, rybáře, lovce - a vrahy.

Asi mi úplně nesedí typ hlavního hrdiny. V prvním díle to trochu jistila inspektorka Pfeiferová. V druhém díle byla trochu zbytečná epizoda se Solange Blanchardovou.Pak jsme se přenesli na chorvatské moře a několik stránek nudného plachtění a trochu zachraňování uneseného chlapce. A zase hned do Francie a další zápletka u Dabertova šéfa, která se mi zdála taky docela zbytečná.

Sympatický detektiv - právník, který řeší tak zamotané případy, že se v nich vyzná asi jen on. Už druhou knihu se snažím orientovat se v množství postav ,developerských firem a mafiánských společností, že mi úplně uniká samotný příběh. Škoda- hlavní hrdina je sympatický. Jeho humor, je originální, stejně tak jako jeho přátelé kolem dostihů. No zkusím ještě třetí díl

Sáhla jsem po této knížce, protože autora znám z jeho serie o Sebastianu Bergmanovi. A nelitovala jsem. Byla to opravdu napínavá jízda. Otevřený konec dává naději, že to není poslední kniha serie.

Zlákalo mě přečíst se něco od autora Panství Downton a nelitovala jsem. Romantický příběh, kde nechybí intriky a i když se šťastný konec předpokládá bylo to i docela napínavé.

Moje třetí kniha od autora. Velmi příjemné překvapení mezi severskými autory.

Moje první kniha od autora. Ta dějová linie - policistka, která si projde osobní tragedií, naprosto ignorujíci své nadřízené, oblíbená u podřízených - jako bych už to někde jinde četla nebo viděla. Ale kniha mě chytla i když jsem docela brzo tipla vraha a to se mi často nestává. Jen ty východoevropské prostitutky, jejich jména, která všechna zní česky ikdyž jsou z Bulharska, Rumunska, Slovenska - to už je trochu moc. Ale zkusím další dily.

sláva, další pokračování - už jsem se nemohla dočkat.Rozhodně doporučuji - a pěkně od 1. dílu.

realisticky popsaná Neapol 60. let - pozvolný začátek , ale postupně mě kniha docela zaujala. Zkusím další díly.

Doslechla jsem se o talentované české spisovatelce M.Novotné a tak jsem se vlastně dostala ke své první historické detektivce. Napoprvé to nebylo úplně špatné. Jen mi trochu vadil trochu natahovaný děj, pan Tadeáš neustále přejíždí mezi tvrzemi a pátrá ( no na koni to asi rychleji nejde). Přízrak v bažinách nakonec zůstal bez vysvětlení, ale to si asi čtenář snadno domyslí.

Jsem ráda, že jsem autorku objevila. Mám ráda historii a ona je opravdu mistr vypravěč. Nesnadný úkol spojit tak tak dlouhou historii vlády F.Barbarossy s poutavým dějem. V druhém díle už se dokážu zorientovat mezi všemi Fridrichy, Konrády a Oty. Těším se na další díl.

Líbila se mi celá série. Doufám, že vyřešením 30let staré vraždy, to nekončí. Oblibila jsem si všechny postavy.

Zpočátku dalo dost práce se začíst. Zaujal mě příběh Jana, ale rozuzlení se nedostavilo. Samotná detektivní zápletka byla nezajímavá, protože viník byl jasný hned na začátku. Baví mě hlavní postavy - Jan Reyna a policista Hjalti, takže jim dám ještě šanci v dalších dílech.
Dodatek: po přečtení všech dílů musím poopravit hodnocení. Určitě neváhejte pokračovat, příběh graduje a třetí díl je pecka.

Autor opět zabrousil do židovské komunity a zdá se se mu toto téma vyplácí. Příběh je napínavý i když místy dost smutný. Uvědomila jsem si, že vlastně vůbec neznám život a osudy Židů po válce a v současnosti.

Příběh odehrávající se během několika hodin v jednom vesnickém obchodě. Autorka si s tématem mistrně poradila. Ale člověk tak nějak dopředu ví, jak to dopadne.

Tohle téma už bylo tisíckrát popsané. Čekala jsem , že objevím něco nového, ale tahle kniha mě zklamala. Zatím se mi líbil z této série jen 1.díl.

Čtivá ,napínavá kniha. Opravdu mě děj neuvěřitelně bavil. Ale ubrala bych trochu té červené knihovny, nemuseli by být hlavní hrdinové tak neuvěřitelně kladní. Byla to moje první kniha od autorky, takže ji dám ještě šanci.

Všechny čtyři díly byly takové pohodové čtení. Jen mě mrzí, že jakákoliv příhoda hlavních postav byla okamžitě vyřešena a vždy s dobrým koncem. Myslím, že námět téhlé série byl tak dobrý, že by si zasloužil trochu toho "dramatu".