emarie komentáře u knih
To je akože nový trend vydávať knihy ako scenáre? Beriem to ako taký malý podraz na čitateľov. Autorka sa moc nezapotí, knihy sa predajú a hotovo. Nabudúce nám možno postačia jej prípravné zápisky. Zbytok si radi predsa domyslíme a nech na inováciu prihodí pár korún navyše. Možno som moc kritická, ospravedlňujem sa, ale tak ma to naštvalo, že som knihu ani nedočítala.
Mám rada historické romány, historické fakta i fantasy. Jenomže tahle kniha nešťastným způsobem lavíruje někde mezi. Jak kdyby se autor nemohl rozhodnout jestli předložit historický román, zajímavou konspirační myšlenku, nebo náhled na dobu jako takovou. Skloubit se mu to tady nepovedlo. Není to ani jedno, ani druhé. Knihu tohoto formátu přečtu běžně během dvou dní, tahle mi trvala téměř měsíc. Vysloveně jsem se donutila ji dočíst s tím, jestli konec bude rovněž tak "nečitatelný", jak začátek. Byl.
Nerada hodnotím záporně, ale tady to jinak nejde. Kniha se mi dostala do ruky jenom náhodou. Vzhledem k témě jsem se pustila do čtení. Musím přiznat, že i když vždy knihu dočtu, tady jsem se musela každou stránku nutit abych vydržela. Totálně o ničem. Náznak nějaké myšlenky v závěru, ale když to shrnu, nestála ani za papír, na kterém byla vytištěna.