Enthu | Komentáře u knih | Databáze knih

Enthu Enthu komentáře u knih

Cesty z rodinného kruhu Cesty z rodinného kruhu Věra Řeháčková

Oproti předchozí knize, na kterou se zde navazuje, více se dozvíme osudy dětí Vlčkových. A to mi na tom přijde právě to zajímavější. Soustředíme se na jejich osudy a nesnáze a těch nesnází mají teda požehnaně. Dosti mě dostal Ondřej s tím, co vyvedl. A Aneta? Ta se dle mého vůbec nezměnila a tím jsem si ji i nadále neoblíbila. Byla jsem dokonce i ráda, že se tam moc neobjevovala.

10.05.2018 4 z 5

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Haruki Murakami

Tato kniha mi byla doporučena, abych si ji přečetla, když mám ráda věci týkající se Asie. Poslechla jsem a nakonec jsem se do této knihy pustila. Některé pasáže mě bavily, děj pěkně odsýpal. Další pasáže, které se týkaly různých uvažování, mi podstatně déle trvaly. Sem tam jsem myslela na něco jiného a musela jsem se několikrát vracet. Snad nejvíce, co mne bavilo, byly ty chvíle, kdy se rozhodl navštívit své kamarády a zjistit jejich důvod pro Tazakiho vyloučení.

10.05.2018 2 z 5

Přímo do srdce Přímo do srdce Bill Condon

Pěkná oddechová kniha, která se perfektně hodí do líného dne, kdy si chcete u knihy přečíst a moc nad ní neuvažovat. Dá se velice rychle přečíst za jeden den, jelikož je čtivě napsána. Co mě na ní překvapilo, byla délka kapitol. Opravdu kapitola ani ne na dvě stránky je rozhodně pro mě nezvyklé. Popravdě myslím, že to bylo prvně, co jsem zažila něco takového. Děj mi poměrně rychle utíkal, nad postavami jsem se ani nějak moc nezamýšlela, ale povedlo se, že jsem si je oblíbila. Chvíli mi tedy trvalo si přiznat, že Bull na svůj věk se pomalu chová jako puberťák.

10.05.2018 3 z 5