ERIK 2 ERIK 2 komentáře u knih

Zákon lásky Zákon lásky Anne Clinard Barnhill

Krásné počteníčko.

19.07.2018 5 z 5

Princ temnot Princ temnot Jean Plaidy (p)

Opět znamenitá kniha,co se týče historických románů Jean Plaidy je moje jednička,jen škoda že už paní Spisovatelka není mezi námi.

17.05.2017 5 z 5

Továrna na smrt Továrna na smrt Erich Kulka

Tuto knihu jsem objevil v knihovně na Vinohradech v mé oblíbené knihovně.Je napsaná velice čtivě,obsahuje autentické výpovědi obou autorů knihy,kteří tento velkokombinát na smrt přežili,pracovali jako zámečníci v dílně v táboře Birkenau nebo Auschwitz II Birkenau,ale obsahuje i výpovědi jiných vězňů,co zažili a viděli,kniha je psaná starým českým pravopisem jako např.místo,"organizace"je "organisace"ale mně se to líbilo dodávalo to knize svou dobovou autentičnost.Fakt doporučuji ale připravte se na to že krev a surovost číší zde z každé stránky kterou otočíte za mně plný počet bodů.

14.07.2016 5 z 5

O trůn a o lásku O trůn a o lásku Jean Plaidy (p)

Opět výborné:dobrodružné,historické a hlavně poučné dílo

02.06.2016 5 z 5

Čekání na smrt: Rodinný tábor českých Židů v Osvětimi Čekání na smrt: Rodinný tábor českých Židů v Osvětimi Milan Hes

Kniha je napsaná trochu těžším stylem, ale dá se přečíst a podá informace o postavách které nejsou moc známe jako např.Fredy Hirsch,Viktor Pestek,Jakob Edelstein

14.12.2015 4 z 5

Bez tváře Bez tváře Michael Prescott

Nedám ani jednu hvězdičku,myslel jsem si že pán spisovatel od samého začátku rozehraje nervy drásající příběh a místo toho pán spisovatel utvořil z dobrého tématu věc, která se nedala číst.Zase velké recenze ale knihám od tohoto spisovatele se raději vyhnu,něco podobné jako POTOK STÍNŮ od Joy Fieldingové ale tá se dala alespoň číst.

21.10.2015

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Konečně jsem se dověděl i osudu řeckých Židů,všude jenom polské gheta a polští Židé ale Hitler okupoval skoro celou Evropu a deportoval Židy ze skoro celé Evropy a toto je právě pohled na jižní část Evropy.Bomba.

14.08.2015 5 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Konečně jsem se dozvěděl něco i o řeckých Židech,krutá doba,ale historie se opakuje a dnešní taky není dva krát milosrdná k lidem

14.08.2015 5 z 5

Strašidelný klášter Strašidelný klášter Robert van Gulik

Dobře se to četlo ale tá jazyková korektura no úplný horor víceméně mi šla husina z chybjejicích písmen,ale spisovatel za to nemůže,to už je problém překladatele a jazykového poradce.

05.07.2015 4 z 5

Tygr loví v noci / Gibon přichází zrána Tygr loví v noci / Gibon přichází zrána Robert van Gulik

Knihu jsem si půjčil z knihovny na doporučení kamarádky a můžu říct, že mě docela zaujala.Popisy vyšetřování hrdelních zločinů jsou věrohodné,i když v závěru knihy je napsáno,že soudce Ti je fiktivní postava,ale jestli je tomu tak nebo onak kniha se dá číst a doporučuji.

30.06.2015 4 z 5

Potok stínů Potok stínů Joy Fielding

Přečteno,ohodnoceno,nepochopeno,tá kniha je totiž ze začátku velice dobře napsaná ale sklamání přichází hned od první kapitoly,rozebírají se tam vztahy otce-dcery,matky-dcery pak ke konci knihy děj nabírá otáčky a konec končí jako pohádka které chybí už jen ten zvonec.Veliké recenze ale nemůžu dát vysoké hodnocení mrzí mě to.Toto byla první a poslední kniha od této autorky.

04.01.2015 2 z 5

Obete Obete Shaun Hutson

Nevíte jak se dělají hororové triky?Přečtěte si tuto knihu a budete vědět jak na to,některé pasáže jsou až nechutné,nedoporučuji slabým povahám

07.10.2014 4 z 5

Madam Du Barry Madam Du Barry Mónica Berenstein

Velice krásně a záživním způsobem napsaný životopis milenky Ludvíka XV.Člověk po přečtení této knihy zjistí,aspoň v mém případě,že dějiny nás stále mají co učit,i lidi v dnešní době kdyby se chopili moci nebylo by tolik lidí,kteří vydělávají a obohacují se penězma chudých,myslím že i tato naše společnost se řítí pomalu ale jistě k době podobné té popisované v knize.

28.01.2014 5 z 5

Mesiáš Mesiáš Boris Starling

Je to vynikající kniha u které se člověk dokáže i bát pokud se začte a nevnímá svět kolem,vřele doporučuji

01.07.2013 5 z 5

Vzbouření orlíků Vzbouření orlíků Jean Plaidy (p)

Ke knihám Jean Plaidy není co dodávat je to prostě procházka historii

15.06.2013 5 z 5

Předehra Předehra Jean Plaidy (p)

Jean Plaidy je spisovatelka kterou jsem si oblíbil na poprvé v jejích knihách konkrétně v této knize ožívá svět dávno zapadlý prachem a jste tak začtení do knihy že to vnímate jako by jste hráli určitou postavu v sledě událostí.Eleonora Akvitánská (francouzsky Aliénor d'Aquitaine, anglicky Eleanor of Aquitaine; asi 1122/1124? Bordeaux – 31. března/1. dubna 1204? klášter Fontevrault) byla akvitánská vévodkyně v letech 1137 až 1204 a hraběnka z Poitiers.

Sňatkem s Ludvíkem VII. se stala nejprve francouzskou královnou (1137-1152) a po rozvodu s Ludvíkem v důsledku druhého manželství s Jindřichem II. Plantagenetem anglickou královnou (od roku 1154). S prvním manželem zúčastnila druhé křížové výpravy do Svaté země a svou účastí zaujala byzantské kronikáře. Později podněcovala své syny z druhého manželství ke vzpouře proti jejich otci. Proto ji Jindřich II. držel řadu let v domácím vězení. Současníky pohoršovala svým jednáním a byla terčem mnoha pomluv i obdivu.

15.06.2013 5 z 5

Královna diamantů Královna diamantů Jean Plaidy (p)

No táto kniha je prostě jednička skláním poklonu před autorkou i před Marii Antoinettou

Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Mrazivé a čtivé doporučuji jako pohádky na dobrou noc.

15.06.2013 4 z 5