Erika017 komentáře u knih
V podstatě nevím, co na tom ostatní vidí, jako bylo to milé a rychle se to četlo, ale na to, jak to bylo vychvalované, jak nad tím ostatní táli, jako zmrzlina v létě, se mi to nezdálo až tak dobré.
Radši mám normální knížky, hromady písmenek, zajímavé zápletky a rozuzlení...
Hezké ukončení série. Doporučuji
Některé věci a situace se mi zdály trochu klišé, ale jinak fajn.
Mě se to líbilo, takový příjemný dívčí příběh, který se dobře četl. Doporučuji
(Musím taky zmínit původní obálky, abych pravdu řekla, líbí se mi o dost víc, než ty filmové, ale to je věc názoru.)
Příjemná oddychovka, velmi mile čtení, dobře se to četlo, ale po takovém vysokém hodnocení a chvále, kterou jsem na knihu slyšela mě malinko zklamala. Ale to bylo možná proto, že jsem měla příliš vysoké očekávání. Jinak rozhodně doporučuji
Zajímavé, dobře se to četlo a jako celé ukončení série skvělé, i když musím říct, že u tohoto dílu víc, než u kterého předtím, na mě dolehla taková tíseň a bezmoc, kterou jsem z knihy vycítila. Jinak opravdu dobré, doporučuji.
(Musím taky zmínit, že se v této i předchozí knize už neobjevovalo tolik ,,scén" jako v první trilogii.)
Nebylo to tak dobré jako původní trilogie, ale i tak to bylo fajn. Příběh o Gideonovi mě moc nebavil, ale vyprávění o Eastonovi bylo už lepší. Jsem zvědavá, jak to dopadne, protože stejně jako u předchozích dílů, to skončilo velkým a překvapivým odhalením. Doporučuji
,,Zajímavé" řekla bych, že tohle je to slovo, které vystihuje tuto knihu. Zajímavá zápletka, zajímavý děj. Nebylo to tak dobré jako Selekce, ale rozhodně to stojí za přečtení. Doporučuji
I přesto, že první trilogie je o dost lepší i tento příběh mě velmi bavil. Líbilo se mi, že jsme mohla sledovat jak příběh samotné Eadlin tak i život Americy a Maxona a mnoha dalších, které jsem znala už z předchozích dílů. Kniha se mi líbila, doporučuji.
Myslela jsem si, že to bude nějaký jednoduchý příběh, ale kniha mě velmi mile překvapila, četla se rychle a zároveň tam bylo i spoustu závažnějších témat. Leina nemoc tam byla hezky vykreslena, aby každý pochopil jak to má složité a jak je důležité, aby měl člověk někoho, na koho se může spolehnout. Doporučuji.
Spoiler: I když se mi zdá nepravděpodobné, že by se devatenáctiletá holka chtěla nastěhovat k někomu cizímu do bytu. A ještě, když ho předtím nachytala při krádeži. Jinak to bylo dobré.
Krásný, ale i smutný příběh. Knihu jsem četla v páté třídě, kdy jsem sama měla přestupovat na jinou školu. Hezká zápletka s andělem Arií, který pomáhá dívkám, aby si vysloužil svá křídla. Ze série se mi líbily všechny knihy. Doporučuji
Autorka Kerstin Gier prostě umí psát. Zámek v oblacích patří stejně jako série Drahokamy (taky od Kerstin Gier) mezi mé nejoblíbenější knihy. Líbilo se mi, jak se takový příjemný dívčí příběh změnil v detektivku. Doporučuji
Ze série se tato kniha zabývá asi nejzávažnějším tématem. Byl to smutný, ale zároveň poučný a určitým způsobem i krásný příběh. Určitě doporučuji.
Moc fajn oddychovka, četlo se to rychle a i přesto, že to nemělo nějaký extra nečekaný děj, tak to bylo opravdu dobré a čtivé. Můžu jen doporučit 4*/5*
(I když mě trochu štvalo, že hlavní hrdinka je slepá jak krtek, protože jí to mělo dojít už minimálně v půlce knížky, ale tak chápu, že o něčem to být musí:))
Tak tohle byla jízda, bohužel ne moc v dobrém slova smyslu. Během čtení jsem si říkala, že je to jedno klišé vedle druhého, ale docela mě to bavilo. Nicméně vůbec nechápu tu anotaci, protože popisuje něco jiného než se v knize odehrává a navíc se k nějakému pobytu na chatě, jak popisuje anotace, dostalo až za půlkou knihy. Jinak to bylo fajn až na pár frází typu neskutečně mu ti slušelo, kterými se tady opravdu nešetřilo. Ale ten konec, co to bylo?! Absolutně jsem to nechápala. Celé se to zvrtlo a já nechápala o co tam vlastně šlo. Protože se mi to zdálo (nevím jak to popsat) asi trapné, hloupé, smutné...? A poměrně zbytečné. Nechci to hodnotit negativně ale proč? Jinak se knižka četla rychle a byla i zajímavá, ale nerozumím anotaci ani tomu konci a hlavní zápletka, kdy se na sebe naštvali se mi taky zdála taková hloupá. Nicméně se mi líbilo, že se v knize objevila Berenika a Adrian z předchozí knihy, kterou jsem od autorky četla a moc se mi líbila. Ale tuhle bohužel vidím tak na 2,5*/5*
Úžasná kniha, která je neskutečně hezká, reálná a hlavně vtipná. Ze začátku jsem se trochu bála, hlavně toho tématu s covidem, ale udělala jsem opravdu dobře, že jsem si knihu nakonec přečetla, protože byla skvělá a téma covidu je tam jen tak lehce zapojené. Dejte prosím i Vy této knize šanci. 6*/5*:))
Opravdu zajímavá kniha. Narazila jsem na ni v knihovně docela náhodou a protože jsem zrovna neměla co číst půjčila jsem si ji a musím uznat, že je to dobrá kniha sice spíš pro mladší, tak kolem 12 až 14 let, ale líbila se mi. Doporučuji
Opět úžasná kniha s dokonalým rozuzlením. Vhodné tak 11-13 let. Doporučuji!!
Moc hezká kniha. Dojemná, smutná, ale zároveň neskutečně krásná. Doporučuji
Hezká kniha s krásnou obálkou a velmi zajímavým dějem. Doporučuji
Moc hezká knížka. Předchozí díly se mi asi líbily trošku víc, ale bylo to fajn. Linda je velmi zvláštní osobnost. Kniha mě zaujala jak tématem, zápletkou, tajemstvím tak i tou krásnou obálkou. Doporučuji
Spoiler: Ze začátku mě Šimon dost vytáčel, štval mě, choval se namyšleně a arogantně, tak, jako by mu všechno, co udělá, mělo projít. Popravdě víc jsem fandila Markovi, připadal mi takový pozorný, přátelský a měl Lindu opravdu rád. Nicméně to není poprvé, už v předchozí knížce od autorky Údolí ticha jsem měla radši Roberta než Gabriela. Ke konci knihy už se Šimon naštěstí choval líp.