Erummeldë Erummeldë komentáře u knih

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

První půlka byla jak klasický milostný trojúhelník, akorát trochu psycho. Začátkem druhé půlky knihy jsem měla za to, že konec je jasný, zcela předvídatelný. V momentě, kdy jsem si pomyslela, že už mě nic nepřekvapí, se to všechno šíleně zvrhlo. Tohle se opravdu nedalo čekat. Něco takhle bláznivého se prostě nedá vymyslet jen tak. Zamotané, děsivé, matoucí a opravdu šílené.

30.10.2017 5 z 5

Let 305 Let 305 A.G. Riddle

Knížky tohohle typu jsem většinou po pár stránkách odkládala. Moc odborných odstavců jak z učebnice fyziky, moc událostí, které čtenář musí zhltat už na prvních pár stránkách, hodně dějových linek a jeden docela dost zamotaný příběh. Kdo ví proč, jsem to u téhle vydržela, ale nelituju. Často jsem se v ději trochu ztrácela a některé odstavce jsem musela číst dvakrát. Přes to všechno to byl dobře napsaný napínavý příběh s docela obstojným koncem.

18.09.2017 4 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

První povídka se mi velice líbila, byla plná překvapení s kouzelným koncem. Ta druhá mě ze začátku vůbec neoslovila a nebylo snadné se jí prokousat. Nakonec se všechno zajímavě propletlo. Knížka se docela dobře četla a místy byla i docela vtipná.

07.09.2017 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Z knížky jsem měla docela strach, jelikož jsem si nechtěla zkazit dojmy z prvního dílu. Příběh byl sám o sobě zajímavý a dobře se četl. Myslím si, že kdyby se knížka trochu poupravila, tak by to byl dobrý jednodílný román, ale jako pokračování "Než jsem tě poznala" mi to nesedělo.

26.12.2016 4 z 5

Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti Jessica Ann Redmerski

První díl mě úplně dostal, ale ten druhý byl velké zklamání. Jako by si autorka myslela, že tím, že z hrdinky udělá takovou chudinku, udělá knížku pořádně zajímavou. Ale docela to přehnala. Jako kdyby na její hlavu snesla veškeré zlo a utrpení, které se jen dá vymyslet. A pak se to snažila vyvážit tím lehce přeslazeným románkem. Neříkám, že to bylo úplně nejhorší, místy to bylo vtipné a občas i docela napínavé. Ale myslím si, že kdyby tento díl nevyšel, vůbec by to nevadilo.

09.06.2016 3 z 5

Spadla klec Spadla klec Sara Shepard

Myslím, že už od minulého dílu bylo celkem jasné, kdo je vrah. Ale žasla jsem, jak to autorka všechno promyslela. Knížky sice byly někdy zbytečně zdlouhavé, některé pasáže byly dokonce úplně zbytečné, ale i tak se mi série hodně líbila.

10.04.2016 4 z 5

Kam jsi odešla Kam jsi odešla Gayle Forman

Když jsem o knížce slyšela poprvé, myslela jsem si, že je to jen způsob, kterým se autorka snaží vymlátit ze svého úspěchu co nejvíc peněz tím, že napíše pokračování, jelikož se mi první díl zdál ukončený. Ale jakmile jsem se začetla, nemohla jsem přestat. Hodně se mi líbila, líbil se mi způsob vyprávění a taky jak celý příběh nakonec skončil.

12.01.2016 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Kniha se četla strašně lehce a místy se od ní prostě nedalo odtrhnout. Děj byl úžasně zamotaný. Líbilo se mi, jak informace postupně vyplouvaly na povrch a jak byl příběh poskládaný tak, aby Vás vždy něčím překvapil. Rozhodně jedna z nejemotivnějších knih, co jsem zatím četla.

28.07.2015 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Knížka je jednou z nejlepších, co jsem zatím četla. Musím říct, že děj mě hodně zaujal a stránky rychle utíkaly. Nepřišlo mi to nudné ani zdlouhavé, i když jsem si na začátku říkala, že na pěti stech stránkách se dá hodně co zkazit. Naštěstí se nic takového nestalo a knížka skvěle pokračovala až do konce. Jedno autorovi ale vytknout musím, konec byl hodně zajímavý, ale na tu situaci mi přišel dost stroze a neemotivně popsaný.

12.03.2015 5 z 5

Silo Silo Hugh Howey

Kniha byla jedním slovem naprosto úchvatná. Byla nejen dobře napsaná, ale i úžasně promyšlená a hodně napínavá. Jediné co bych vytkla, byl konec. Na moje očekávání byl závěr dost slabý. Ale i tak je tahle knížka asi jednou z nejlepších, co jsem zatím četla.

09.02.2015 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Nemůžu říct, že by děj knihy nebyl zajímavý, byl a to dost. Celá myšlenka propletených osudů a historie rodin by si zasloužila trochu záživnější a lepší zpracování. Ke čtení jsem se musela doslova nutit. Nebyla to nejhorší kniha, ale k těm nejlepším má pořád ještě dost daleko.

03.02.2015 2 z 5

Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Bylo to úžasné. Tuhle sérii jsem si hodně oblíbila. Bylo to dost napínavé a opravdu jsem se držela, abych nenalistovala rozuzlení. Strašně se těším na pokračování.

07.07.2014 5 z 5

Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

(SPOILER) Knížka byla docela dobrá, ale přišla mi zbytečně dlouhá. Docela jsem se bála konce. Kdyby se stala tou, splnila by se jí noční můra. A kdyby tou, byla by to jedna z těch knížek, která končí jenom dobře – jako pohádka. Takže jsem ráda za takový konec, jaký příběh má. Uvidíme, co pokračování.

13.06.2014 4 z 5

Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Super díl, snad bude další ještě lepší. Velmi se mi líbily všechny ty odbočky, které je zpomalovaly v cestě k jejich cíli a dělaly tak příběh mnohem poutavějším a dramatičtějším.

27.05.2014

Návnada Návnada Kent Messum

(SPOILER) Knihu jsem sice přečetla za chvilku, ale že by se mi zrovna líbila … Četla jsem ji na doporučení, taky mě nalákal text na obálce (Pro příznivce Hunger games). Příběhy šestice lidí byly zajímavé a už od začátku jsem si myslela, že ten, který to celé přežije, bude Nash, jelikož tam bylo nejvíce textu z jeho pohledu.Takže mně konec překvapil.

23.05.2014 3 z 5

Pijou mi krev aneb Upírkou na vlastní nebezpečí Pijou mi krev aneb Upírkou na vlastní nebezpečí Kimberly Pauley

„Když už psát knihu, tak o upírech. To se všem líbí.“ Je zajímavé srovnávat, jak vidí upíry ten a jak tamten. Líbilo se mi, čím byly doplňované začátky kapitol. Knížka byla místy zábavná, ale někdy jsem nevěděla, co si o hlavní hrdince myslet. I tak jsem ale zvědavá na další díl.

21.05.2014 3 z 5

Archiv Archiv Victoria Schwab

Bylo to něco nového, neokoukaného. U knížek o upírech nebo vlkodlacích vždy uvažuju, jaké jsou tady pravidla (můžou, či nemůžou na slunce, spí? …). Ale u téhle se zapisovaly nová pravidla. Líbil se mi konec, jak to bylo zapletené a jak to nakonec skončilo. Nevím, jestli jsem nedávala zrovna pozor, nebo mi to prostě nedošlo, protože konec mi trochu nedával smysl.

21.05.2014 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Obě hlavní postavy byly úžasné. Líbil se mi hlavně dodatek autora, že v každém dobrém románu musí umřít hlavní hrdina.

21.05.2014 5 z 5