Esmeralda168 Esmeralda168 komentáře u knih

Jedna jediná noc s inženýrem Kuželem Jedna jediná noc s inženýrem Kuželem Eva Michorová

Hodně humorně napsáno a výborně se četlo.

11.08.2017 5 z 5

Šeptej do ticha Šeptej do ticha Lenka Lanczová

Zajímavá kniha, ale pokračování už číst nebudu. Líbil se mi totiž ten konec, jaký tam byl - z nebe nespadl happy end, ale hrdinka v sobě sama musela najít sílu vyrovnat se s tím a jít dál. Další dvě pokračování už budou asi něco jako mexická telenovela - rozchody, usmiřování, žárlení a nakonec happy end, protože díky lásce se v knihách mění i na myšlení frajeři. Chápu, že se náctiletým holkám takové příběhy líbí, ale tak nereálné naděje by jim autoři dávat neměli.

06.08.2017 4 z 5

Štěstí chodí po špičkách Štěstí chodí po špičkách Šárka Junková

Zajímavý reálný příběh. Už proto, že jen málokdy se děje knih odehrávají i mezi bezdomovci nebo v rodině Asiatů. Akorát ke konci mi už přišlo, že se tam vyskytlo nějak nepřirozeně moc hodných lidí, ochotných hlavní hrdince pomoct.

06.08.2017 4 z 5

Na slzy nebyl čas Na slzy nebyl čas Eva Brabcová

Pěkný příběh, hezký konec. Nic víc, nic míň.

23.07.2017 3 z 5

Výlet s Hanou Výlet s Hanou Helena Hodačová

Oddechový dívčí románek, který se dobře čte a nenudí.

Oči bez závoje Oči bez závoje Marie Blažková

Četla jsem už první díl. Je to zajímavý silný příběh z dob první republiky. Není přeslazený a dobře se čte.

Oči pod závojem Oči pod závojem Marie Blažková

Od ženského románku z dob první republiky jsem toho po pravdě moc nečekala, o to víc jsem byla příjemně překvapena. Zajímavý silný příběh z tehdejšího života, čtivě napsaný, žádná přeslazená limonáda. A čtenářkám, které nevědí, kde hledat pokračování - kniha má druhý díl a jmenuje se "Oči bez závoje".

Těžko je mustangovi Těžko je mustangovi Eleonóra Gašparová

Pro dospěláky nezajímavé, ale dětem kolem 9 let by se mohlo líbit. Velká písmena a pěkné obrázky.

Fontána pro Zuzanu Fontána pro Zuzanu Eleonóra Gašparová

Téma povahově rozdílných sester bylo zajímavé, ale nic moc se tam nedělo.

Návrat z vánočních prázdnin Návrat z vánočních prázdnin Hana Pražáková

I když jsem od autorky četla už "Výprava za parádou" a moc se mi to líbilo, tahle kniha mě nějak nedokázala zaujmout. Přišla mi taková rozvleklá.

22.07.2017 2 z 5

Výprava za parádou Výprava za parádou Hana Pražáková

Krásná, pohodová knížka pro holky kolem 10 let, která se velmi dobře četla, nenudila, nechybělo ani napětí a dobrodružství. Zajímavý prázdninových příběh.

22.07.2017 5 z 5

Ztroskotání na vysněné řece Ztroskotání na vysněné řece Vojtěch Vacke

Zfilmovanou verzi knihy jsem předtím neviděla a tak jsem s hrdiny knihy prožívala všechna ta dobrodružství a napětí. Příběh byl reálný a zajímavý. Velmi dobře se to četlo. Akorát konec se mi trochu nelíbil, jak se tam ten "hyena" nakonec ještě všem vysmál. Ale uznávám, že to byl konec, jaký by nejspíš příběh měl i v reálném životě.

22.07.2017 4 z 5

Markétin zvěřinec Markétin zvěřinec Ivan Klíma

Příběh zajímavý, i když nebyl moc reálný. Ale dobře se to četlo.

Touhy Touhy Táňa Keleová-Vasilková

V první polovině knihy mi přišlo, že tam pořád všichni vedou zbytečně moc dialogů, konec byl přeslazený. Taky mi přišlo nepravděpodobné, jak se nečekaně její máma úplně změnila. Že svěřila byt a dítě cizímu člověku? No, neměla moc možností na výběr. Ještě nezodpovědnější ale bylo, jak se tam z radosti těhotná svlékla do naha a nechala na sebe padat déšť. To jako angína v těhotenství je taky romantická nebo co?!! Jinak styl psaní byl dobře čtivý

Uloupený život Uloupený život Karel Josef Beneš

Zajímavá kniha, zajímavý děj, jenom ten konec mohl být trochu nadějnější.

Kouzelný dům Kouzelný dům Karel Josef Beneš

I když je tato kniha stará víc než padesát let, je napsána čtivě a je hodně zajímavá. Opravdu nenudí.

20.07.2017 4 z 5

Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

V první polovině knihy to byla trochu nuda, na můj vkus moc lovestory, jak už tu někdo řekl, ale v druhé půlce to začalo být zajímavé.