eva.haf komentáře u knih
Četla jsem "Anděla", který se mi líbil a tak jsem se pustila i do Sovy. Druhý díl je asi napínavější než první, ale mám několik výhrad. Jak už tady zaznělo, opětovné ohrožení Munchovi rodiny mi přišlo trochu moc. Také to, jak se Mia a Holger potácely mezi vědomím a nevědomím (alkohol a léky), až je s podivem, že vůbec něco vypátrali. Některé jejich myšlenkové pochody jsem třeba vůbec nepochopila, hlavně u Mii, vždycky měla nějaké tušení a pak z toho nic nebylo... A ten konec...
Velice napínavé. V knize je množství postav, přesto se člověk docela dobře orientuje. Příběh je docela složitý, ale tím jak nám ho vypráví více lidí vždy ze svého pohledu, je dobře pochopitelný. Samozřejmě Holgera a Miu si nejde neoblíbit i když dělají chyby nebo právě proto.
Depresivní a přece zábavné. Jen mi tam chyběla nějaká pointa, nevěřím, že by někoho mohlo uspokojit takové řešení nahromaděných problémů. To už si přece mohl rovnou hodit mašli.
Na to, že jde o detektivku z období socialismu je to velice napínavý příběh. Četla jsem ho v rámci knižní výzvy, jako knihu, který četli moji rodiče, jinak bych se do ní asi nepustila, ale nelituji.
Představovala jsem si příběh s vánoční atmosférou, dobrodružný, ale ne tak temný. Příběh je zaplněn spoustou démonů a fantaskních postav, ve kterých se vyznat je dost obtížné. Děj využívá různých motivů z pověstí a bájí, pochopit fungování tohoto světa, aby to dávalo smysl také není jednoduché. Je to spíš horor než pohádka a o humoru nemůže být řeč.
Knížka vypadala zajímavě, když jsem do ní nakoukla. Bohužel nic objevného, co už jsem nečetla jinde nepřináší. Ocenit snad lze to, že se snaží být opravdu komplexní. Dává rady jak organizovat věci, byt, studium, práci, plány, projekty, sám sebe.
Nejlépe číst tuto knihu před Vánocemi, spolehlivě vás dostane do vánoční nálady. Prostě Nepil.
Začátek vás nesmí odradit, pak se to zlepší. Velká romantika, mužský hrdina až neskutečně ideální. Rozuzlení jsem vytušila hned jak jsem se konečně dozvěděla, co se Lize vlastně stalo. Také to, jak se vyřeší kauza kolem nechtěné stavby, bylo dost jasné, nevím, proč to Mikemu nedošlo.
Detektivky z cyklu Hříšní lidé Království českého mám za lehké zábavné čtení. Postavy beru jako fiktivní i když mi třebas jejich jména znějí povědomě. To, že se odehrávají ve středověku je podle mě ozvláštňuje. Takže mě je číst opravdu baví, baví mě Oldřich z Chlumu i jeho pomocníci.
Nakonec jsem knihu dočetla, ale měla namále. Nemám ráda nesympatické hlavní hrdiny. Elsa - tvrdí se o ní, že je jiná, ale spíš je jen drzá, hubatá a nevychovaná. Babička - potkat bych ji nechtěla. Zajímavé na knize je to míchání fantazie a skutečnosti, takže vyloupnout to, o co tam vlastně jde, je jako luštit křížovku.
Když jsem tuto knihu dočetla, bylo mi jako kdyby odešla nejlepší přítelkyně.
Moje první kniha od tohoto autora. Zvláštní styl psaní, připadalo mi to trochu jako referát. Ale je to velmi čtivé i když pohádka, kéž by se vždy všechno dařilo tak jako v této knize.
Doporučuji každému, kdo se zajímá o time management a zabývá se např. metodou GTD Davida Allena. Kniha ukazuje na další možnosti.
Setkání s touto knihou povzbudilo můj zájem o psychologii.
Kniha se dobře čte. Použití skutečné historické události - velkého požáru v Londýně - celému příběhu dodalo na zajímavosti. I když bylo vcelku jasné, kam celý děj směřuje, je to i napínavé.
Velice napínavé. Předchozí knihy jsem nečetla, nijak zvláště to ale nevadilo. Příběh nemá jednoho hlavního detektiva, ale hned několik lidí, kteří se pouštějí do pátrání. Patří mezi ně i malý kluk. To člověka nutí k neustálé pozornosti, aby se v příběhu vyznal.
Dost mi vadilo, že Willa vůbec nikdo nechce pochopit. Přesto, že se všichni kolem mohli péčí přetrhnout, mysleli všichni jen na sebe. Kdyby to neskončilo, jak to skončilo, byla by to klasická červená knihovna.
Číst tuto knihu mě moc bavilo. Čekala jsem milostný příběh, což tato kniha opravdu je, ale ... V popisu děje se střídají čtyři hlavní hrdinové, z nichž každý má vlastní trable a trápení a samozřejmě jiný pohled na věc. Kniha tak získala na dynamičnosti, hrdinům musíte fandit a je to i hodně napínavé. Je to moje první kniha od této autorky a už se poohlížím po jejím dalším díle.
Knihu jsem nedočetla. Doporučila mi ji dcera, která se u ní velice bavila. Mě však všechno to vysvětlování a různé poznámky při vyprávění vadily natolik, že jsem knihu po několika kapitolách odložila.
Čekala jsem napínavou zajímavou detektivku. Zpočátku se i zdálo, že nebudu zklamaná. Druhá půlka knihy přešla z detektivky na nefalšované psycho. To není zrovna můj šálek kávy...Myslela jsem ještě, že se Nick vzchopí a nějak chytře se pomstí, ale bohužel. Závěr příběhu se mi nezdál uvěřitelný.