evelýny evelýny komentáře u knih

Manželský zväzok Manželský zväzok Jennifer Probst

Překvapivě se mi tento díl četl lépe než druhý. Chybou na kráse pro mě bylo, že Sawyer Walles se v minulém životě jmenoval Christian Grey :-)

23.11.2015 2 z 5

Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Kniha se dobře četla, ale hlubokou myšlenku v ní nehledejte. Děj je naivní, přesto se nad ní bavíte. Skvěle jsem se nad ní odreagovala, pobavila a o tom to je. Do bestselleru to z mého pohledu má hóóóóódně daleko.

23.11.2015 3 z 5

Trable Trable Samantha Towle

U této knihy nechápu tak vysoké hodnocení - první myšlenka, která mě při čtení napadla. Nelogičnost v chování hlavní hrdinky, která byla celé dětství a mládí týraná tím nejhrubším způsobem, její bezhlavý útěk od psychopata nejhrubšího kalibru a pak během dvou týdnů - tedy doslova mávnutím kouzelného proutku - vyřeší vše? A ještě k tomu vlastně svého hrdinu a zachránce najde díky vlastní matce, která sice ji opustila a zanechala ve velkých ,,sračkách" ..... No dobře: odpuštěním byl karmický kruh uzavřen a přinesl všem vytouženou lásku :-)
Jedna hvězda za emoce, která ve mně kniha vzbudila: měla jsem chuť vlítnout do příběhu a Miu doslovat nakopat, aby se konečně probrala. A druhá za konec - za konečné odpuštění, smíření se s minulostí, abychom tím změnili svou budoucnost.
Moc závažné téma, které si nezaslouží tak povrchní, naivní zpracování a tím absolutně nevěrohodný příběh.

22.11.2015 2 z 5

Osudová náhoda Osudová náhoda S. H. Kolee

Začátek knihy byl super. Dobře se četl, ale pak již kniha sklouzla do stupidního popisování stále stejného. Třeba se autorka chtěla aspoň ve fantazii dostat z reality svého života a chápu, kdo by nechtěl, ale....
Napsat knihu asi nebude nic lehkého, ale vymyslet originální příběh, který navíc upoutá - pobaví, je však v dnešní době opravdu těžké. U této knihy jsem si zpočátku myslela, že se to podařilo. Bohužel.

21.11.2015 2 z 5

Není rozkošná? Není rozkošná? Susan Elizabeth Phillips

I když od samého začátku vlastně víte, jak kniha dopadne, je napsána vtipně - mile. A nechybí jemné nastínění budoucnosti. Plný počet bodů však nedávám, protože přeci jen patří spíše k lehčímu žánru, ale mně se opravdu velmi líbila.
Bohužel v současné době knihy této autorky na pultech knihkupectví nenajdete. Takže děkuji za síť městských knihoven.

06.11.2015 4 z 5

Trojka Trojka Richard Sacher

Souhlasím styl nic moc, hodně chyb v textu - u českého autora zarážející- kniha má spád, mojí fantazii dost podráždila, někdy až šokovala, vyústění zápletky a konec mě docela pobavil, ale....souhlasím s Romanem 78: kdo má omezené sexuální hranice, knihu opravdu pochopí těžko.
Přiznám se, že po dočtení jsem byla fakt nas-štvaná, možná trochu dotčená zdravotní sestra :-) Knihu jsem vyhodila, ale po ,,docvaknutí" příběhu musím uznat, že něco do sebe měla. Rozhodně si její děj pamatuji dlouho - narozdíl od Bastarda nebo Hot Boys.Nemyslím, že by to byla romantika, ale erotiky je tam dost (nejsem tak odvážná, jako Roman 78). Knihu bych darem nikomu nedala, ale moje dcera si ji může klidně přečíst. U hodnocení váhám, ale za podpořenou fantazii 3 hvězdy.

13.10.2015 3 z 5

Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Klasický romanticko-homorně laděný příběh, který musíte v některých pasážích brát s nadhledem. Na druhou stranu vás pobaví a rozesměje, takže já si od autorky ještě něco přečtu.

12.10.2015 4 z 5

Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Oddechová kniha, u které se bavíte. Zajímavá tím, že je napsána z pohledu Chrise - muže, který si přivydělává striptýzem. Od začátku mi byl sympatický. Bohužel konec knihy je opět standardní, takže proto pouze 4 hvězdy. Ale jako oddychovka pro pobavení dobré.

04.10.2015 4 z 5

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

Opět pro mě rozporuplná kniha. Povrchní, laciné, nepropracované zápletky střídají hluboké úvahy obou hlavních hrdinů. Téma osobní ztráty - téma odpuštění druhému, ale především odpuštění sám sobě. Jak se vám život změní, když dokážete opravdu v hloubi duše odpustit - jak se najednou zjednoduší. První půlka knihy mě nudila, od druhé jsem se ztěží odtrhla a ještě mě donutila přemýšlet, dokonce ukápla i slzička. Škoda těch laciných zápletek. Za to ,,karmické odpuštění" dávám jednu hvězdu navíc. A ještě musím hodně nepřemýšlet nad neschopností Roxy uvařit obyčejný čaj :-)

26.09.2015 4 z 5

Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Označení kategorie dívčí román tento příběh rozhodně splňuje. Místy je i vtipně napsaný. Bohuže ničím originální a rozhodně na mě nepůsobil reálně. Pohádka pro odrostlejší dívky o jednom drsňákovi, který ale vlastně ani drsňákem nebyl, spíše velmi trpělivým, předčasně rozumově vyspělým princem z pohádky :-)

26.09.2015 2 z 5

Jako led Jako led J. Lynn (p)

Je to čtivé, romantické, červená knihovna 21. století. Zpočátku jsem si myslela, že je to ta správná kniha pro ,,vypláchnutí mozku", ale vadila mi lacinost?- naivita? - hloupost? zvolené zápletky, i když pěkná místa se v knize našly. Příběh Kylerova tetování mě na chvíli dostal, ale asi nemám pro knihu již ten správný věk nebo jsem takovýmito příběhy již přesycena. Pro mě průměr a spíš ten horší.

26.09.2015 3 z 5

Dívka s hnědýma očima Dívka s hnědýma očima Lisa Kleypas

Na tomto díle mě neupoutalo nic. Z mého pohledu zde bylo přetravisováno. Měla jsem honičku ,,kdo je kdo". Kniha mě začala nudit již od třetiny. Děj nepropracovaný, zápletky mnohdy zbytečné a tak trochu nelogické. Jedním slovem: Chaos. Dočetla jsem rychle - díky přeskakování textu, protože některé stupidity jsem číst nedokázala. Jakoby autorce docházela fantazie.

25.09.2015 1 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Průměrná oddychovka pro postpuberťačky. Možná pro tuto knížku nemám ten správný věk. Do knihy jsem se nemohla začíst a ke konci jsem již přeskakovala. Některé pasáže jsou celkem vtipné, ale hlavní hrdinka se stále hihňá - někdy jsem měla pocit, že je jí spíše 15 a ne 25 let. Ke konci se mi ulevilo, že našla své ztracené Óčko. Na cuketovou buchtu jsem chuť neměla.

23.09.2015 2 z 5

Být milován, milovat Být milován, milovat Vladimír Holan

Zřejmě pro tyto verše nejsem dost vyspělou čtenářkou.
Na první pohled pro mě byly neučesané - nemelodické.
Na druhý pohled nesrozumitelné a tím pro mě depresivní.
P.S.: Pane Holane, muž s takovým jménem nemohl být nikým jiným než básníkem. Každý ve svém životě chce být milován a chce milovat.
Nevím, kolik pohledů vašemu výboru z poezie v budoucnu ještě budu muset věnovat, abych pochopila...
NADĚJE: Některými básněmi jste mě okouzlil již při prvním pohledu:
Miluj...
Nerovnost země a tedy i nerovnost lidí
jen na kolenou ucítíš.
Miluj však obě a věru jen tím spíš,
že není lásek, že je jen jedna láska,
tak jako všechny kříže jsou jen jeden kříž.

26.06.2017 4 z 5

Tady a teď Tady a teď Adele Parks

Přestože je v knize dost nudných míst, které vás doslova vybízejí přeskakovat v textu, přesto se autorce podařilo udržet moji pozornost až do úplného konce. Čím více se mi odkrýval příběh obou protagonistů a jejich blízkých, tím více jsem byla dějem pohlcena a tím více jsem si na jeho konci přála to staré obehrané klišé, tím více jsem si přála starý dobrý hyppy end. A pak přišel Epilog....
Příběh o lásce, úctě, toleranci, osobní zodpovědnosti, druhých šancích,
odvaze .... Ale hlavně příběh o odpuštění.
Karmo, co ode mně očekáváš? A karma odpověděla: ,,Odpuštění."
Ale co s tím, když odpustit je někdy tak těžké...
A co s tím, když na konci příběhu je tolik: ,,Proč?" ,,Kdyby?" A odpovědět nemá kdo.
Originálně neoriginální příběh, který jsem zdolala za jeden den a který mi po ,,Stalkerovi" nalil do žil opět radost ze čtení a chuť objevovat další krásné příběhy.
Děkuji Vám, paní Adele Parksová.

25.04.2017 5 z 5

Nemravná lady Nemravná lady Susan Elizabeth Phillips

Romantický příběh napsaný s velkou nadsázkou, která místy přechází až do parodie. Přesto mě bavil tak, že jsem se rozmýšlela pro nejvyšší hodnocení. Ale to kvalitním příběhům nemohu udělat. Opět se v knize naleznou vtipné dialogy i poetické úvahy a vyznání. Epilog mě však tentokrát již nudil.
Zajímavost: Knihu jsem si v knihovně půjčila omylem opakovaně. Její začátek mi byl nějak povědomý a PŘEKVAPENÍ! Já jsem ji již přečetla. Při druhém čtení jsem byla překvapená, že si absolutně NIC z děje nepamatuji. Zřejmě jde o edici pana Alzheimera
P.S. Jestli ovšem dojde u mě i ke třetímu čtení, měla bych se nad sebou zamyslet, možná navštívit psychiatrii...

10.10.2016 3 z 5

Křižovatky Křižovatky Wm. Paul Young (p)

Z mého pohledu je kniha hlavně o víře v boha. První část knihy mě opravdu nebavila, ale ta druhá část mi moji trpělivost vynahradila. Jediné, co mi vadilo bylo oslovení Taťka Bůh - dost infantilní a zde mě to fakt rušilo.
Zajímavý pohled na klinickou smrt a na vše to záhadné, co kolem tohoto tématu bylo - je - a bude řečeno.

19.05.2016 4 z 5

Učitel lásky Učitel lásky Robin Schone

Přestože jsem byla přesvědčena, že v tomto druhu literatury mě již nic nepřekvapí, tak této knize se to povedlo. I když je to pár odstínů šedi zabalených do viktoriánské doby, i když pozorný čtenář ,,detektivní zápletku" rozlouskne skoro v počátku, navzdory erotické gymnastice na konci příběhu mě kniha opravdu bavila. Do šablonovitého zpracování současných erotických románů rozhodně nezapadá. Příjemné překvapení, ale na plný počet bodů to u mě není.

28.04.2016 4 z 5

London Road London Road Samantha Young

Tak, jak se mi Dublin Street dobře četl, tak London Road je pro mě zklamáním, nastavovanou kaší. Dokonce mě napadlo, jestli tato dvě díla napsala jedna a ta samá autorka. Stále dokola omílající úvahy hlavní hrdinky mě ke konci již unavovaly. Jedna hvězda za to, že ojediněle se v této knize najdou vtipnější pasáže. Z mého pohledu tato kniha rozhodně punc Světového besceleru nesplňuje.

12.04.2016 1 z 5

Jedna malá lež Jedna malá lež Kathleen A. Tucker

Začátek tohoto dílu mě nudil. Pak se příběh rozvinul celkem dobře, ale konec - takové nudné klišé. Opět bych si přála rozvinutější - propracovanější dokreslení příběhu. Trochu jsem se ztrácela v úvahách hlavní hrdinky, kterými byl přerušován děj knihy. Celkový dojem proto na mě působil chaoticky. A konec uspěchaný, trochu moc překombinovaný - já se v záplavě informací opět ztrácela. A happy end mi tentokrát docela vadil.

06.04.2016 3 z 5